Въведете дума или фраза за търсене и натиснете Enter

Алекса Мид използва човешкото тяло по уникален начин

БОДИ АРТ

Алекса Мид използва човешкото тяло по уникален начин

Художничката си сътрудничи със световноизвестния маг Дейвид Блейн

Американската художничка Алекса Мид е само на 24 години. Тя използва техниката на свръхнатурализма наобратно: рисува върху хората с акрилови бои и ги превръща в двуизмерен образ. Само недокоснатите от боя части на телата - най-често косите и очите, очертават границата между реалността и картината. Тя превръща 3D в 2D, докато целият свят се занимава точно с обратното.

Произведенията на Мид се изложени в много галерии на Европа и Америка. Тя е работила с MINI Cooper, Ralph Lauren, Sony и Porsche. В произведенията на Алекса се преплитат живопис, фотография, художествени инсталации и пърформанс.

И нещо любопитно - Алекса си сътрудничи със световноизвестния маг Дейвид Блейн. А нейните изяви в TEDTalk "Вашето тяло е моето платно" имат над 2 млн. гледания.


 Валерия КАЛЧЕВА

Коментирай 0

Календар

Препоръчваме ви

"Библията през очите на Шагал и Дали" преди Коледа

От 1 до 25 декември в Галерия "Оборище"5 можем да разгледаме онлайн изложбата

Лувърът предлага на търг произведения на съвременни художници и уникални преживявания

Един от най-интересните за ценителите на изкуството "нематериални" лотове ще бъде възможността да присъстват на годишната инспекция на "Мона Лиза"

Изчезнала преди близо 23 години картина на Густав Климт се "завърна" в италианска галерия

"Портрет на дама" бе открадната от галерията за модерно изкуство "Ричи Оди" в Пиаченца, Северна Италия, през февруари 1997 г.

Националната художествена академия отменя изложбата по повод 60 години на специалността "Текстил"

На 4 декември от 13:00 ч. обаче се очаква да започне вече обявеният международен онлайн симпозиум за обучението по текстил и насоките в развитието на изкуството на текстила

"Обичам те, любими"

Сборна изложба в памет на Йордан Петков - основател на Арт Галерия Ларго ще бъда показана от 26 ноември 2020 до 20 януари 2021 г.

Галерия "Париж" показва Димитър Вецин и неговата носталгия по зимата

Изложбата-живопис можем да видим от 24 ноември до 12 декември 2020 г.