Въведете дума или фраза за търсене и натиснете Enter

Започва селекцията на български музиканти за Европейската джаз конференция в София

МЕЖДУНАРОДНА СЦЕНА

Започва селекцията на български музиканти за Европейската джаз конференция в София

Срокът за кандидатстване е до 10-и март

Източник: keycom.bg

Започва селектирането на български музиканти за шоукейс програмата на Седмата Европейска джаз конференция. Срокът за кандидатстване в презентационните концерти пред някои от най-ключовите лица от тази музикална сфера е до 10-и март.

Още

София ще бъде домакин на 7-ата Европейска джаз конференция през 2020 г.

София ще бъде домакин на 7-ата Европейска джаз конференция през 2020 г.

Това е изключителна възможност за българските музиканти, в рамките на конференцията, която тази есен ще посрещне в София над 400 ключови дейци в областта: организатори, програмни директори, мениджъри и продуценти на международни фестивали, културни оператори от Европа и света. Сред емблематичните събития, които ще имат свои представители на единствения по рода си джаз форум, са North Sea Jazz, EFG London Jazz Festival, ELBJazz, както и знакови джаз клубове като Ronnie Scott, Porgy & Bess и мн. др.

Източник: keycom.bg

Още

Васил Петров открива първия джаз фестивал в Трявна

Васил Петров открива първия джаз фестивал в Трявна

За първи път у нас, в рамките на Европейската джаз конференция, ще се проведе шоукейс програма, която ще обхване общо 6 концерта. Събитията ще са от презентационен характер и са от ключово значение за представянето на българската музикална и джаз сцена пред професионална аудитория, към която ще се присъединят и журналисти, музикални агенти, изпълнители. Това отваря невероятна възможност за българските таланти да разширят полето си на изява и бъдещите си ангажименти в международен план.

Кандидатите ще бъдат избрани от програмния комитет на конференцията, съставен от членове на Европейската джаз мрежа. Шестте селектирани проекта ще представят свои изпълнения в рамките на 30 минути в два от дните на форума - 11-и и 12-и септември 2020 година. Избраните участници ще бъдат включени в цялостното международно промотиране на събитието, а едно от условията за участие е да имат готовност да поемат на турне.

Европейската джаз конференция се организира от Европейската джаз мрежа и се провежда всяка година в различен град в Европа, а София заслужено спечели надпреварата за домакинство за тазгодишното издание, което ще се проведе от 10-и до 13-и септември 2020-а година.

 

Още

Джаз музикантът Петър Салчев: Изкуството е заредено от емоциите, които получават обикновените хора от ежедневието си

Джаз музикантът Петър Салчев: Изкуството е заредено от емоциите, които получават обикновените хора от ежедневието си

Съорганизатори от българска страна са Фондация A to Z, която стои зад най-мащабния джаз фестивал у нас - A to JazZ, Столична община и Националният дворец на културата, в партньорство с Министерство на културата и Представителството на Европейската комисия в България. Конференцията ще разшири бъдещите партньорства и творчески проекти между родни и европейски фестивали и артисти и ще затвърди мястото на България като културен център с принос в развитието на музикалната и джаз сфера.

"Провеждането на Европейската джаз конференция и шоукейс програмата е страхотен шанс за всички нас, защото ще концентрира вниманието изцяло върху музикалната ни сцена, творците и музиката им. Нашата основна цел е повече български проекти да са част от големия европейски джаз афиш.", казват организаторите. 

Пълните условия на поканата за участие в конкурса, организиран от фондация "Ей ту Зет" и Европейската джаз мрежа, може да откриете ТУК

Крайният срок за кандидатстване е 10 март 2020 година, а финалната селекция ще бъде направена не по-късно от 5 април 2020-а година. 

Резултатите ще бъдат обявени онлайн в уебсайтовете и страниците в социалните мрежи на: 

A to JazZ Festival http://www.atojazz.bg

Europe Jazz Network ttps://www.europejazz.net

Българска музикална асоциация http://www.bgma.bg/

Шоукейс програмата ще се състои на 11-и и 12-и септември 2020-а година в Националния дворец на културата, в рамките на програмата на Европейската джаз конференция 2020.

За допълнителна информация: info@atojazz.bg

Още

Трявна пише джаз история

Трявна пише джаз история

Още

Доминик Милър и плеада световни джазмени идват отново у нас през март

Доминик Милър и плеада световни джазмени идват отново у нас през март

Още

"Джаз на село" в Камен бряг

"Джаз на село" в Камен бряг

Още

Американската джаз сензация Лиз Райт със симфоничен оркестър на Античния театър

Американската джаз сензация Лиз Райт със симфоничен оркестър на Античния театър

 

Коментирай 0

Календар

Препоръчваме ви

ПРОФОН със спасителен план за артисти и продуценти

Дружеството прави безпрецедентен ход и започва да изплаща авансово част от приходите, които ще бъдат финално разпределени през септември

Ще чуем ли скоро "пълната" версия на Десетата симфония на Бетовен?

Международен екип от музиковеди, компютърни специалисти, пианистът Робърт Левин с помощта на изкуствен интелект опитва от миналата година да "довърши" произведението на гениалния композитор

Запис на цигулковия виртуоз Шломо Минц в поредицата "Музика за всички"

В сряда, на 1 април в 19:30 меломаните ще могат да чуят изпълнение на забележителния израелски музикант

"Музика за всички" - изпълнения на именити български и световни музиканти

Ще бъдат излъчени записи от предишни издания на "Европейския музикален фестивал" и други концерти организирани от "Кантус Фирмус"

Ричард Маркс с нова дата на концерта си у нас

Многоочакваната визита на звездата ще се състои на 24 януари 2021 година

Музиканти призовават да си останем вкъщи с българска музика

100 Кила, Веселин Маринов, Дидо от Д2, Нина Николина, Тото от СкандаУ, DJ Мартен са сред първите, които се включиха в кампанията