Въведете дума или фраза за търсене и натиснете Enter

Започва селекцията на български музиканти за Европейската джаз конференция в София

МЕЖДУНАРОДНА СЦЕНА

Започва селекцията на български музиканти за Европейската джаз конференция в София

Срокът за кандидатстване е до 10-и март

Източник: keycom.bg

Започва селектирането на български музиканти за шоукейс програмата на Седмата Европейска джаз конференция. Срокът за кандидатстване в презентационните концерти пред някои от най-ключовите лица от тази музикална сфера е до 10-и март.

Още

София ще бъде домакин на 7-ата Европейска джаз конференция през 2020 г.

София ще бъде домакин на 7-ата Европейска джаз конференция през 2020 г.

Това е изключителна възможност за българските музиканти, в рамките на конференцията, която тази есен ще посрещне в София над 400 ключови дейци в областта: организатори, програмни директори, мениджъри и продуценти на международни фестивали, културни оператори от Европа и света. Сред емблематичните събития, които ще имат свои представители на единствения по рода си джаз форум, са North Sea Jazz, EFG London Jazz Festival, ELBJazz, както и знакови джаз клубове като Ronnie Scott, Porgy & Bess и мн. др.

Източник: keycom.bg

Още

Васил Петров открива първия джаз фестивал в Трявна

Васил Петров открива първия джаз фестивал в Трявна

За първи път у нас, в рамките на Европейската джаз конференция, ще се проведе шоукейс програма, която ще обхване общо 6 концерта. Събитията ще са от презентационен характер и са от ключово значение за представянето на българската музикална и джаз сцена пред професионална аудитория, към която ще се присъединят и журналисти, музикални агенти, изпълнители. Това отваря невероятна възможност за българските таланти да разширят полето си на изява и бъдещите си ангажименти в международен план.

Кандидатите ще бъдат избрани от програмния комитет на конференцията, съставен от членове на Европейската джаз мрежа. Шестте селектирани проекта ще представят свои изпълнения в рамките на 30 минути в два от дните на форума - 11-и и 12-и септември 2020 година. Избраните участници ще бъдат включени в цялостното международно промотиране на събитието, а едно от условията за участие е да имат готовност да поемат на турне.

Европейската джаз конференция се организира от Европейската джаз мрежа и се провежда всяка година в различен град в Европа, а София заслужено спечели надпреварата за домакинство за тазгодишното издание, което ще се проведе от 10-и до 13-и септември 2020-а година.

 

Още

Джаз музикантът Петър Салчев: Изкуството е заредено от емоциите, които получават обикновените хора от ежедневието си

Джаз музикантът Петър Салчев: Изкуството е заредено от емоциите, които получават обикновените хора от ежедневието си

Съорганизатори от българска страна са Фондация A to Z, която стои зад най-мащабния джаз фестивал у нас - A to JazZ, Столична община и Националният дворец на културата, в партньорство с Министерство на културата и Представителството на Европейската комисия в България. Конференцията ще разшири бъдещите партньорства и творчески проекти между родни и европейски фестивали и артисти и ще затвърди мястото на България като културен център с принос в развитието на музикалната и джаз сфера.

"Провеждането на Европейската джаз конференция и шоукейс програмата е страхотен шанс за всички нас, защото ще концентрира вниманието изцяло върху музикалната ни сцена, творците и музиката им. Нашата основна цел е повече български проекти да са част от големия европейски джаз афиш.", казват организаторите. 

Пълните условия на поканата за участие в конкурса, организиран от фондация "Ей ту Зет" и Европейската джаз мрежа, може да откриете ТУК

Крайният срок за кандидатстване е 10 март 2020 година, а финалната селекция ще бъде направена не по-късно от 5 април 2020-а година. 

Резултатите ще бъдат обявени онлайн в уебсайтовете и страниците в социалните мрежи на: 

A to JazZ Festival http://www.atojazz.bg

Europe Jazz Network ttps://www.europejazz.net

Българска музикална асоциация http://www.bgma.bg/

Шоукейс програмата ще се състои на 11-и и 12-и септември 2020-а година в Националния дворец на културата, в рамките на програмата на Европейската джаз конференция 2020.

За допълнителна информация: info@atojazz.bg

Още

Трявна пише джаз история

Трявна пише джаз история

Още

Доминик Милър и плеада световни джазмени идват отново у нас през март

Доминик Милър и плеада световни джазмени идват отново у нас през март

Още

"Джаз на село" в Камен бряг

"Джаз на село" в Камен бряг

Още

Американската джаз сензация Лиз Райт със симфоничен оркестър на Античния театър

Американската джаз сензация Лиз Райт със симфоничен оркестър на Античния театър

 

Коментирай 0

Календар

Препоръчваме ви

Музика от три континента с AKA Трио

Отлаганият дългоочакван концерт на триото, което събира музиканти от Италия, Сенегал и Бразилия ще бъде в Sofia Live Club на 29 септември

Звездата на Метрополитън опера Томас Хемпсън се завръща в зала "България"

Изненада за публиката ще бъде неговата партньорка на сцената

OPERA D'AMORE – един спектакъл на бъдещето!

На 19 декември 2021, точно една година след първоначално отложената премиера в зала АРЕНА АРМЕЕЦ ще изгрее в целия си блясък галаспектакъла OPERA D'AMORE

Алим Бейсембаев спечели международния конкурс за пианисти в Лийдс

Виртуозният пианист получава златен медал, 25 000 лири, както и договор за мениджмънт, за звукозапис и европейско турне

Изложба в Русе разказва за посещенията на Шостакович у нас

Представени са фотографии, запечатали концертните му изяви във Варна, срещите му с български композитори в София, гостуването му в Българската държавна консерватория

Нюйоркската филхармония откри сезона след 18 месеца прекъсване заради пандемията

Пандемията принуди прочутия симфоничен оркестър, който е една от най-старите музикални институции в САЩ, да отмени сезон 2020-2021 г., което донесе загуби от 21 милиона долара от непродадени билети