Въведете дума или фраза за търсене и натиснете Enter

Цигуларят Вадим Репин тази вечер в зала "България"

МУЗИКАЛЕН АФИШ

Цигуларят Вадим Репин тази вечер в зала "България"

Под диригентството на Карло Тенан, виртуозният цигулар ще представи програма, която включва две творби на Пьотър Илич Чайковски - "Размисъл" №1 оп. 42 за цигулка и струнен оркестър, и ария на Ленски из операта "Евгений Онегин"

Вадим Репин гостува тази вечер на Софийската филхармония. Събитието е в зала "България", съобщават организаторите от Софийската филхармония

Вадим Репин гостува тази вечер на Софийската филхармония. Събитието е в зала "България", съобщават организаторите, цитирани от БТА.

Под диригентството на Карло Тенан, виртуозният цигулар ще представи програма, която включва две творби на Пьотър Илич Чайковски - "Размисъл" №1 оп. 42 за цигулка и струнен оркестър, и ария на Ленски из операта "Евгений Онегин" (аранжимент за цигулка и оркестър). Ще звучи и Камий Сен-Санс - интродукция и Рондо капричиозо в ла минор, оп. 28 за цигулка, пиано и струнен оркестър.

Маестро Тенан ще демонстрира майсторството на оркестъра със Серенада за струнен оркестър от Елгар и Струнен квартет във фа минор "Сериозо" от Бетовен в аранжимент на Густав Малер.

Купи билетВадим Репин през последните няколко сезона има турнета с Лондонския симфоничен оркестър, с оркестъра на NHK и Шарл Дютоа в Япония, с Лондонската филхармония и Владимир Юровски. Премиерни са изпълненията му на цигулковия концерт, написан специално за него от сър Джеймс МакМилан, в Лондон, Ню Йорк, Париж и Амстердам, и на цикъла BBC Prom в Роял Албърт хол. Неговото изпълнение е записано от Onyx Classics.

Има записи на концертите на Шостакович, Прокофиев и Чайковски - за Warner Classics, на Бетовен и Брамс - за Deutsche Grammophon, на различни триа заедно с Миша Майски и Ланг Ланг - за Echo Classic, и сонати с Николай Лугански, спечелили музикалната награда на Би Би Си.

През 2010 г. за цялостната си творческа активност, посветена на музиката, той получава музикалната награда Victoire d"Honneur, което го прави Officier des Arts et Lettres на Франция. През 2014 г. става почетен професор в Централната музикална консерватория в Пекин, а през 2015 г. - и в Шанхайската консерватория, като признание за работата му с млади музиканти.

Още

Виртуозът Вадим Репин с концерт в зала "България"

Виртуозът Вадим Репин с концерт в зала "България"

Още

Вадим Репин ще свири на Гуарнери дел Джезу от 18 век в София и Пловдив

Вадим Репин ще свири на Гуарнери дел Джезу от 18 век в София и Пловдив

Още

Руският цигулар Вадим Репин взриви зала "България" с музиката на Шостакович

Руският цигулар Вадим Репин взриви зала "България" с музиката на Шостакович

Още

Знаменитият Вадим Репин пристигна у нас, за да открие юбилейния сезон на Софийска филхармония

Знаменитият Вадим Репин пристигна у нас, за да открие юбилейния сезон на Софийска филхармония

Коментирай 1

Календар

Препоръчваме ви

Почина вдъхновителят на Ерик Клептън: Легендарният блус музикант Джон Мейъл

"Никога не съм имал хит, никога не съм печелил награда "Грами" и сп. "Ролинг стоун" никога не са писали за мен", казва той в интервю през 2013 г. и допълва: "Все още съм ъндърграунд изпълнител."

За първи път операта "Самсон и Далила" от Камий Сен-Санс оживява на варненска сцена

Тя ще бъде представена премиерно тази вечер в Летния театър в града

Легендата на японския авангарден джаз Акира Саката идва в София

Концертът му ще е на 28 юли 2024 (неделя) от 21:00 ч. в клуб "Сингълс" (НДК, вход А4)

Турнето на Плевенска филхармония и маестро Йордан Камджалов продължава в Созопол, Карнобат, Бургас и Несебър

Солист на концертите в тази впечатляваща програма е феноменалният кларинетист Атанас Маринов, българин, живеещ в Швейцария, подкрепен от фондация "Йордан Камджалов"