Въведете дума или фраза за търсене и натиснете Enter

Програма „На бис!” на Античния театър през август и септември

ПЛОВДИВСКА ОПЕРА

Програма „На бис!” на Античния театър през август и септември

На 23 август Орлин Горанов ще отбележи своя 60-годишен юбилей с една от знаковите си роли – тази на Дон Кихот в мюзикъла от Бродуей „Човекът от Ла Манча”

Традиционно Опера Пловдив продължава своята програма на Античния театър след успешния финал на Opera Open 2017. През август и септември програмата "На бис!"ще представи едни от най-гледаните и най-желаните от публиката спектакли.

Орлин Горанов и Мариан Бачев в "Човекът от Ла Манча"

На 23 август Орлин Горанов ще отбележи своя 60-годишен юбилей на Античния театър с една от знаковите си роли - тази на Дон Кихот в мюзикъла от Бродуей "Човекът от Ла Манча" с участието на Мариан Бачев, солисти хор и оркестър на Опера Пловдив. След представянето на спектакъла в Зала 1 на НДК, "Човекът от Ламанча" слезе от афиша поради изтичането на авторските права. Сега Опера Пловдив възстановява продукцията специално за Античния театър, за да отбележи подобаващо празника на един от най-обичаните изпълнители на пловдивската публика. Режисьор е Борис Панкин, а диригент - Константин Добройков.

Още

Премиера на „Силата на съдбата” в Античния театър в Пловдив

Премиера на „Силата на съдбата” в Античния театър в Пловдив

На 29 август Опера Пловдив ще представи за втори (последен!) път събитието на Opera Open 2017 - постановката на Фондация "Театро Реджо Ди Парма" - "Силата на съдбата" от Верди. В началото на септември тировете с костюми и декори ще отпътуват обратно за Италия. Завладяващата музика на Верди в съчетание с впечатляваща визия, адаптирана за древната римска сцена от гениалния режисьор, художник и хореограф Стефано Пода предлагат на публиката един оперен спектакъл на световно ниво, в който са премахнати времето и пространството, за да въздейства на емоциите като инсталация на съвременното изкуство. Изпълнители на централните роли са Таня Иванова, Даниел Дамянов, Венцеслав Анастасов, Виолета Радомирска и Александър Носиков. Диригент е Диан Чобанов.

След като предизвика взрив от овации от публиката на "Капана фест", хитовият мюзикъл "Коса" ще бъде представен за последно в Пловдив на 8 септември в лятно кино "Орфей". Публиката ще бъде заредена с експлозивна енергия, докато пее евъргрийните "Let The Sunshine In" и "Aquarius" заедно с талантливите Маги Джанаварова, Елена Сиракова, Едит Унджиян, Радослав Владимиров, Радостин Василев, Мартин Костадинов и Стелиан Радев. Диригент е Константин Добройков.

Легендата от Бродуей - "Чикаго" ще бъде повторен на Античния театър на 12 септември. Историята за убийства, алчност и предателства е пресъздена с много танци, хитова музика, пищни костюми и отлични актьорски превъплащения в копродукцията на Опера Пловдив с Музикалния театър в София. Мюзикълът на Боб Фос се изпълнява на български език от солистите Людмила Козарска, Рейчъл Роу, Атанас Сребрев, Марияна Арсенова, Румен Григоров и др. Режисьор е Бойко Илиев, а диригент - Игор Богданов.

На 14 септемеври Гала спектакъл с най-известните арии, дуети и сцени от опери на Верди ще отбележи юбилея на Маестро Борислав Иванов, основоположник на Вердиевия фестивал на Античния театър в Пловдив и дългогодишен директор на Опера Пловдив. Маестро Борислав Иванов е дирижирал над 3500 спектакъла на 4 континента и вече 65 сезона стои с неизменен успех на диригентския пулт. Доказан творец от световен ранг, той е доайен на българските диригенти с най-много изяви на световните сцени.

В спектакъла са поканени едни от най-известните оперни изпълнители в България като Бойко Цветанов, Владимир Стоянов, Орлин Горанов, Таня Иванова, Елена Чавдарова, Михаил Пулиев и др. Режисьор на "Най-доброто от Верди" е Кузман Попов. В програмата са включени откъси от "Трубадур", "Риголето", "Травиата", "Аида", "Ернани", "Дон Карлос" и "Силата на съдбата".

Билети за програмата "На Бис" на Опера Пловдив се продават в Дом на културата, в Билетен център пред Общината и онлйан в eventim.bg. До средата на август билетите за всички спекткали са на промоционална по-ниска цена.

Коментирай 0

Календар

Препоръчваме ви

„Музика в портрети“ с фолклорния оркестър на БНР

Солисти са Магдалена Карамитева, Димитър Карамитев и Димитър Гугов

Най-младият победител в историята на конкурса „Чайковски“ Златомир Фунг с концерт в зала „България“

Програмата на вечерта включва още "Emigration of Strings" от Паул Хертел и Симфония №7 от Антонин Дворжак

България е домакин на Европейския музикален форум и годишната среща на Европейския музикален съвет

За три дни София става притегателна сила за европейската музикална индустрия

Школата на Райна Кабаиванска ще има концерт в Лондон за 24 май

Четирима артисти от майсторските класове на Райна Кабаиванска в Нов български университет ще пеят в "Бритън тиътър", в Лондон, на 25 май

Белгийският виртуоз Даниел Верстапен пресъздава песен с гласа на Нина Николина

Нина Николина, Любо Киров и Калин Вельов ще са част от специалната програма на Верстапен в България

"Цветовете на барока" - завладяваща музикална вечер с КласикАрт и специалните им гости

Струнният квартет и ансамбъл заедно с бароковото виолончело на Линда Манчева и чембалото на Николай Стойков ви канят на музикално пътешествие с богата, емоционална програма