Въведете дума или фраза за търсене и натиснете Enter

Победителите в първото издание на проекта "Дебют" са: "Iva & the band" и "Gorge.Us"

МУЗИКАТА НА МЛАДИТЕ ИМА ЗНАЧЕНИЕ

Победителите в първото издание на проекта "Дебют" са: "Iva & the band" и "Gorge.Us"

Двете групи ще представят музиката си на сцената на Студио 5 на 12-ти май в първото издание на конкурса за млади музикални формации

Седем групи се явиха на прослушването за проекта "Дебют" (Снимка: Студио 5)

С изключително вълнение и благодарност към формациите, които се явиха на прослушването в Студио 5, имаме удоволствието да обявим музикантите победители в първото издание на проект "Дебют!

Решението на Хилда Казасян, Борислав Йоцов и Атанас Янкулов не беше лесно.

Журито - Атанас Янкулов, Хилда Казасян и Борислав Йоцов (Снимка: Студио 5)

Харизмата, уменията и музиката на всички се преплетоха по един изключително прекрасен начин във възприятията ни и изборът беше изключително труден...

Седем прекрасни групи се явиха на прослушването в събота:

Нели&Вичо (Снимка: Студио 5)

Още

Impressio със създателите на "Студио 5" и на проекта "Дебют" - Хилда Казасян, Атанас Янкулов и Борислав Йоцов

Impressio със създателите на "Студио 5" и на проекта "Дебют" - Хилда Казасян, Атанас Янкулов и Борислав Йоцов

Нели&Вичо (Нели Афзали - 18 г., вокал и китара Нади Шипочка - 20 г., барабани Виктор Чавдаров - 20 г.,китара)

Те споделиха за себе си: "Групата се събра за пръв път чисто физически на репетиция за концерта на СМГ пролетта на 2017 г., а концептуално - юни 2017г. с цел да свирим на един корейски концерт с друга вокалистка. Всеки един от нас се занимава с куп разнообразни неща, но във вените ни тече музиката.

За момента се занимаваме с музика изцяло за удоволствие, но с течение на времето не бихме отказали и поемем нещата по-професионално".

The Jaywalkers (Снимка: Студио 5)

The Jaywalkers (Йоан Стаматов, 22 г., Бас, вокали Кристиян Методиев - 20 г., китара, бек вокали Петър Димитров - 21 г., китара, вокали, Ралица Острева - 21 г., - барабани)

Катка история на формацията: "Групата се събира сред вихрушка от съученици, бивши гаджета, земетресения и уроци по китара. Бързото ни сформиране беше последвано от период на експериментация, сработване и колективно развитие. С времето, желанието ни да се занимаваме все по-сериозно с музика нарастна и сега сме тук".

Hive Tressman (Снимка: Студио 5)

Hive Tressman (Петър Гигов - 18 г., китара, вокал Ицо Костов - 17 г., китара Цветан Ценов - 18 г., бас, китара, беквокали Асен Кузманов 18 г., перкусии, барабани)

Бандата вижда бъдещето си като "скоростно влакче към успеха".

Tripple (Снимка: Студио 5)

Tripple (Ралица Тонева - 23 г., вокал, саксофон, клавишни Добрин Андреев - 25 г., китара Веселин Сакелариев - 25 г., -барабани)

Попитахме ги за техните изяви като група: "

Първият си концерт изнесохме през месец Април 2017 г. в нашия роден град Шумен. През лятото, същата година, бяхме поканени да направим концерт в къща Сохо, (гр. София) откъдето получихме изключително позитивни отзиви и покана за откриване на "квАРТал" фестивалът през септември. Няколко месеца по-късно концертирахме в Swinging Hall. Последният концерт, които направихме беше отново в Шумен в клуб Зино , краят на декември2017 г".

GORGE.US (Снимка: Студио 5)

GORGE.US (Тодор Личев - 19 г., вокал, бас Георги Земярски - 20 г., вокал, китара Иван Иванов - 22 г., барабани)

Групата GORGE.US съществува от по-малко от 3 месеца, като в това време се фокусират в записването и издаването на първата си песен и изграждането на качествен сетлист чрез репетиции - затова все още не са свирили на живо, но членовете на групата са се зявявали на сцена множество пъти като част от Panic Station и Революция Z.

Iva & the band (Снимка: Студио 5)

Iva & the band (Ива Тодорова - 17 г., вокал и китара Елена Тодорова - 23 г., вокал Валентино Едуардо - Бабат 19 г., бас Себастиан Цолов - 19 г., пиано)

Ива Тодорова беше участничка в Гласът На България 2017, след което тя продължи да се занимава сериозно с муикалното си развите. Октомври 2017 бе публикувана и първата й дебютна песен "Още Време". Елена Тодорова повече от 5 години пише текстове с изключително съдържание. Двете сестри се събират и започват да работят заедно по новия проект. Резултатът е 19 авторски парчета с възможност за 90 минутен концерт. Момчетата Валентино и Себастиян завършват тази година НМУ и се присъединяват към групата за концерт в JoyStation 2018.

beLIEve (Снимка: Студио 5)

beLIEve (Пепа Драгоева - 25 г. Любомира Чомакова - 26 г. Златина Мавродиева - 30 г. Таньо Чантаджиев - 30 г.).

Те се запознават чрез участието си в Детска Вокална Формация "Омайниче", гр.Пловдив, когато все още са невръстни деца. И четиримата посещават репетициите на формацията повече от 10 години, където пеят многоглас в различни жанрове - народна музика и обработки, поп, госпъл, църковна музика и др. Всеки от тях попада във формацията през различна година, но от първата им среща си допадат много като характери и израстват в обща компания. Всеки по отделно се занимава се индивидуално с музика и всеки е намерил собствения стил, който му допада, но форматът "ДЕБЮТ" ги вдъхновява да се съберат като квартет, за да покажат красотата на многогласната музика.

Решението беше наистина трудно и на концерта на 12-ти май за първото издание на "Дебют" на сцената на клуб Студио 5 ще ви представим ДВЕ групи: "Iva & the band" и "Gorge.Us"

Очакваме ви на техния дебют, защото музиката на младите има значение!

Още

Студио 5 започна 2018-а с нов проект, насочен към млади музиканти

Студио 5 започна 2018-а с нов проект, насочен към млади музиканти

Още

Проект "Дебют" на Студио 5 преминава във следващата си фаза: Прослушване

Проект "Дебют" на Студио 5 преминава във следващата си фаза: Прослушване

Коментирай 0

1/1

Седем групи се явиха на прослушването за проекта "Дебют" (Снимка: Студио 5)

beLIEve (Снимка: Студио 5)

Iva & the band (Снимка: Студио 5)

GORGE.US (Снимка: Студио 5)

Tripple (Снимка: Студио 5)

Hive Tressman (Снимка: Студио 5)

The Jaywalkers (Снимка: Студио 5)

Нели&Вичо (Снимка: Студио 5)

Журито - Атанас Янкулов, Хилда Казасян и Борислав Йоцов (Снимка: Студио 5)

Календар

Препоръчваме ви

София ще бъде домакин на 7-ата Европейска джаз конференция през 2020 г.

Събитието ще се проведе от 10-и до 13-и септември 2020 г., организатори са Европейската джаз мрежа, Фондация A to Z и НДК Реклама след 7-ми параграф

Кардиограма в ноти

Деветте живота на Мария Каракушева или кардиограма в ноти - авторски мултимедиен спектакъл на композитора и пианист

The Chemical Brothers с най-великия лайв денс спектакъл в света

Невиждани иновативни визуализации и енергичен безкомпромисен звук, вплетени в едно невероятно аудио-визуално преживяване, ще преживеят всички български фенове на най-култовото електронно дуо в света на 10 октомври за зала Арена Армеец

"София градски вибрации" - 140 удара в минута

С аудиовизуален спектакъл, 3D mapping, музика на живо и VJ шоу отбелязваме Деня на София и 140-та годишнина от обявяването на града за столица на България

Горан Брегович: Българи, гответе се! Ще бъде лудо!

Кралят на балканските ритми със специален поздрав на български към всичките си фенове у нас

Ако мислите, че има неща, които не могат да чакат – вие сте на ход, вземете си билет още сега!

Тематични филмови седмици, филми от петото измерение, виртуозен концерт, бунтарски рок, електронна музика, трип хоп – над 50 филмови заглавия, 7 музикални събития, подходящи и за най-взискателния вкус ви очакват през есенните дни у нас