Въведете дума или фраза за търсене и натиснете Enter

Победителите в първото издание на проекта "Дебют" са: "Iva & the band" и "Gorge.Us"

МУЗИКАТА НА МЛАДИТЕ ИМА ЗНАЧЕНИЕ

Победителите в първото издание на проекта "Дебют" са: "Iva & the band" и "Gorge.Us"

Двете групи ще представят музиката си на сцената на Студио 5 на 12-ти май в първото издание на конкурса за млади музикални формации

Седем групи се явиха на прослушването за проекта "Дебют" (Снимка: Студио 5)

С изключително вълнение и благодарност към формациите, които се явиха на прослушването в Студио 5, имаме удоволствието да обявим музикантите победители в първото издание на проект "Дебют!

Решението на Хилда Казасян, Борислав Йоцов и Атанас Янкулов не беше лесно.

Журито - Атанас Янкулов, Хилда Казасян и Борислав Йоцов (Снимка: Студио 5)

Харизмата, уменията и музиката на всички се преплетоха по един изключително прекрасен начин във възприятията ни и изборът беше изключително труден...

Седем прекрасни групи се явиха на прослушването в събота:

Нели&Вичо (Снимка: Студио 5)

Още

Impressio със създателите на "Студио 5" и на проекта "Дебют" - Хилда Казасян, Атанас Янкулов и Борислав Йоцов

Impressio със създателите на "Студио 5" и на проекта "Дебют" - Хилда Казасян, Атанас Янкулов и Борислав Йоцов

Нели&Вичо (Нели Афзали - 18 г., вокал и китара Нади Шипочка - 20 г., барабани Виктор Чавдаров - 20 г.,китара)

Те споделиха за себе си: "Групата се събра за пръв път чисто физически на репетиция за концерта на СМГ пролетта на 2017 г., а концептуално - юни 2017г. с цел да свирим на един корейски концерт с друга вокалистка. Всеки един от нас се занимава с куп разнообразни неща, но във вените ни тече музиката.

За момента се занимаваме с музика изцяло за удоволствие, но с течение на времето не бихме отказали и поемем нещата по-професионално".

The Jaywalkers (Снимка: Студио 5)

The Jaywalkers (Йоан Стаматов, 22 г., Бас, вокали Кристиян Методиев - 20 г., китара, бек вокали Петър Димитров - 21 г., китара, вокали, Ралица Острева - 21 г., - барабани)

Катка история на формацията: "Групата се събира сред вихрушка от съученици, бивши гаджета, земетресения и уроци по китара. Бързото ни сформиране беше последвано от период на експериментация, сработване и колективно развитие. С времето, желанието ни да се занимаваме все по-сериозно с музика нарастна и сега сме тук".

Hive Tressman (Снимка: Студио 5)

Hive Tressman (Петър Гигов - 18 г., китара, вокал Ицо Костов - 17 г., китара Цветан Ценов - 18 г., бас, китара, беквокали Асен Кузманов 18 г., перкусии, барабани)

Бандата вижда бъдещето си като "скоростно влакче към успеха".

Tripple (Снимка: Студио 5)

Tripple (Ралица Тонева - 23 г., вокал, саксофон, клавишни Добрин Андреев - 25 г., китара Веселин Сакелариев - 25 г., -барабани)

Попитахме ги за техните изяви като група: "

Първият си концерт изнесохме през месец Април 2017 г. в нашия роден град Шумен. През лятото, същата година, бяхме поканени да направим концерт в къща Сохо, (гр. София) откъдето получихме изключително позитивни отзиви и покана за откриване на "квАРТал" фестивалът през септември. Няколко месеца по-късно концертирахме в Swinging Hall. Последният концерт, които направихме беше отново в Шумен в клуб Зино , краят на декември2017 г".

GORGE.US (Снимка: Студио 5)

GORGE.US (Тодор Личев - 19 г., вокал, бас Георги Земярски - 20 г., вокал, китара Иван Иванов - 22 г., барабани)

Групата GORGE.US съществува от по-малко от 3 месеца, като в това време се фокусират в записването и издаването на първата си песен и изграждането на качествен сетлист чрез репетиции - затова все още не са свирили на живо, но членовете на групата са се зявявали на сцена множество пъти като част от Panic Station и Революция Z.

Iva & the band (Снимка: Студио 5)

Iva & the band (Ива Тодорова - 17 г., вокал и китара Елена Тодорова - 23 г., вокал Валентино Едуардо - Бабат 19 г., бас Себастиан Цолов - 19 г., пиано)

Ива Тодорова беше участничка в Гласът На България 2017, след което тя продължи да се занимава сериозно с муикалното си развите. Октомври 2017 бе публикувана и първата й дебютна песен "Още Време". Елена Тодорова повече от 5 години пише текстове с изключително съдържание. Двете сестри се събират и започват да работят заедно по новия проект. Резултатът е 19 авторски парчета с възможност за 90 минутен концерт. Момчетата Валентино и Себастиян завършват тази година НМУ и се присъединяват към групата за концерт в JoyStation 2018.

beLIEve (Снимка: Студио 5)

beLIEve (Пепа Драгоева - 25 г. Любомира Чомакова - 26 г. Златина Мавродиева - 30 г. Таньо Чантаджиев - 30 г.).

Те се запознават чрез участието си в Детска Вокална Формация "Омайниче", гр.Пловдив, когато все още са невръстни деца. И четиримата посещават репетициите на формацията повече от 10 години, където пеят многоглас в различни жанрове - народна музика и обработки, поп, госпъл, църковна музика и др. Всеки от тях попада във формацията през различна година, но от първата им среща си допадат много като характери и израстват в обща компания. Всеки по отделно се занимава се индивидуално с музика и всеки е намерил собствения стил, който му допада, но форматът "ДЕБЮТ" ги вдъхновява да се съберат като квартет, за да покажат красотата на многогласната музика.

Решението беше наистина трудно и на концерта на 12-ти май за първото издание на "Дебют" на сцената на клуб Студио 5 ще ви представим ДВЕ групи: "Iva & the band" и "Gorge.Us"

Очакваме ви на техния дебют, защото музиката на младите има значение!

Още

Студио 5 започна 2018-а с нов проект, насочен към млади музиканти

Студио 5 започна 2018-а с нов проект, насочен към млади музиканти

Още

Проект "Дебют" на Студио 5 преминава във следващата си фаза: Прослушване

Проект "Дебют" на Студио 5 преминава във следващата си фаза: Прослушване

Коментирай 0

1/1

Седем групи се явиха на прослушването за проекта "Дебют" (Снимка: Студио 5)

beLIEve (Снимка: Студио 5)

Iva & the band (Снимка: Студио 5)

GORGE.US (Снимка: Студио 5)

Tripple (Снимка: Студио 5)

Hive Tressman (Снимка: Студио 5)

The Jaywalkers (Снимка: Студио 5)

Нели&Вичо (Снимка: Студио 5)

Журито - Атанас Янкулов, Хилда Казасян и Борислав Йоцов (Снимка: Студио 5)

Календар

Препоръчваме ви

Фестивалът SoFest за пореден път с възпламеняваща програма

SoFest 2020 ще представи неочаквани колаборация от стилове и изкуства

Невероятно пътуване с Теодосий Спасов и Влатко Стефановски

Преживейте концерта на 5 юли от 20:00 ч. в НДК - "Платформа А6"

Софийската опера с "Рейнско злато" от Вагнер на откритата сцена "Музи на водата" - езеро Панчарево

След триумфа в Германия и Русия, за първи път на фона на езерото Панчарево, рейнски дъщери, богове, великани и нибелунги ще разкажат една вълшебна приказка

Клавирни шедьоври с Георги Черкин и Оркестъра на Класик ФМ радио

Слушайте Бетовен и Чайковски на рождения ден на виртуозния пианист на 2 юли в мрежата на "Кантус Фирмус" от 20.00 часа

A to JazZ Concerts открива първата серия от джаз концерти в София този уикенд

Ударното начало е на 3 юли с един различен фънки прочит на музиката на Белослава, следват "Ангел Заберски квартет", Влатко Стефановски и Теодосий Спасов

Соня Йончева ще подкрепи млад български певец

"Щастлива съм, че ще открия за българската публика едно ново име, което съвсем скоро ще разнася славата на нашите гласове по света", каза оперната звезда