Въведете дума или фраза за търсене и натиснете Enter

Отварят пет входа за концерта "Нощ под звездите с Виена Шьонбрун оркестра"

МУЗИКА ПОД ЗВЕЗДИТЕ

Отварят пет входа за концерта "Нощ под звездите с Виена Шьонбрун оркестра"

"Подготвили сме и специална изненада за българската публика, която искрено се надявам да я вдигне на крака", каза директорът на оркестъра Петър Хосек

Отварят пет входа за концерта "Нощ под звездите с Виена Шьонбрун оркестра" на 8 август пред катедралния храм "Свети Александър Невски", съобщават организаторите. Един пункт за медицинска помощ и две линейки ще бъдат на разположение.

Още

Българска музика ще звучи през май в Златната зала на Музикферайн - Виена

Българска музика ще звучи през май в Златната зала на Музикферайн - Виена

Входовете ще бъдат отворени в 18:30 ч. и са разположени симетрично от двете страни на ул. "Оборище", както следва - вход 1 - ул. "Московска" с ул. "11 август", вход 2 - ул. "Московска", при входа на църквата "Св. София", вход 3 - ул. "Оборище" с ул. "Г. С. Раковски" (от страната на ул. Московска"), вход 4 - ул. "Оборище" с ул. "Г. С. Раковски", от страната на бул. "Цар Освободител", и вход 5 - ул. "Шипка" зад Народно събрание с вход към пл. "Св. Александър Невски".

Входовете ще бъдат затворени в 20:15 ч. и няма да се допускат закъснели зрители. Няма да бъде допускано внасянето на храна и напитки на територията на събитието. Публиката ще може да закупи разхладителни напитки на място, уточняват организаторите.

Столичната община въвежда промени в движението около катедралния храм "Св. Александър Невски". Забранява се престоя, паркирането и влизането на пътни превозни средства от 00:00 ч. на 6 август до 8:00 ч. на 9 август. Приканват се зрителите да се придвижват с градския транспорт и максимално рано да заемат местата си.

Както писа БТА, събитието включва програма с популярни произведения на фамилия Щраус и техни съвременници, подбрани специално за българската публика. В продължение на два часа и половина 24 музиканти и двама солисти ще направят своеобразна музикално-историческа разходка във времената на прочутата династия и непреходното им наследство.

Йохан Щраус-син е най-изпълняваният и записван класически композитор в цял свят. Неговите произведения се свирят по-често дори от тези на Моцарт и Верди. С програмата на оркестъра на замъка Шьонбрун у нас започват международните тържества по случай 200-годишнината от рождението на Йохан Щраус- син.

"Вълнуващо е да науча, че предстоящото ни гостуване в България се очаква от публиката. Радостен съм от интереса към нашата нова програма, посветена на Щраус, на меломани от Гърция, Сърбия, Румъния и Турция", казва диригентът Гуидо Манкузи. Пловдивчанката Таня Джарова-Салустио е концертмайстор на оркестъра. В програмата са включени хитове на класическата музика като "Радецки марш", валса "На тихия син Дунав", части от оперетите "Прилепът" и "Цигански барон".

Още

Корени и крила. Влахо Буковац в Загреб, Цавтат и Виена

Корени и крила. Влахо Буковац в Загреб, Цавтат и Виена

"Подготвили сме и специална изненада за българската публика, която искрено се надявам да я вдигне на крака", каза директорът на оркестъра Петър Хосек.

През 2025 година Ню Йорк, Париж и Виена, родното място на големия композитор, ще се включат в честването на 200-годишнината от рождението на Йохан Щраус-син. "Това е една много голяма оценка за присъствието на българските музиканти, оперни изпълнители, а защо не и композитори, на световната музикална сцена", казва журналистът Георги Тошев, автор на телевизионната поредица "Щраус". Според него елитните музиканти и красивата катедрала ще създадат незабравимо усещане за вечната музика.

Още

Колумбийският тенор Хулиан Ксенау и "Виена танго квинтет" ще гостуват за първи път у нас

Колумбийският тенор Хулиан Ксенау и "Виена танго квинтет" ще гостуват за първи път у нас

Още

Хипнотична Виена ще оживее с младия грузински пианист Гиорги Гигашвили в зала "България"

Хипнотична Виена ще оживее с младия грузински пианист Гиорги Гигашвили в зала "България"

Още

Виена отдава вечна почит към Гена Димитрова

Виена отдава вечна почит към Гена Димитрова

Още

Триумф на Софийската филхармония във Виена

Триумф на Софийската филхармония във Виена

Коментирай 0

Календар

Препоръчваме ви

ARTE FEASTIVAL е за цялото семейство!

Децата и домашните любимци са добре дошли на фестивала във Велинград между 26 и 28 август

Струнен квартет "Фрош" с концерт в атриума на "Квадрат 500"

Програмата на 21 август включва "Почти фантазия" на Хенрик Гурецки и Струнен квартет №3 на Роберт Шуман

Богата музикална програма подготвят организаторите на 7-то издание на "Джаз фест Казанлък"

Фестивалът ще се проведе от 26-ти август до 4-ти септември като част от традиционните "Празници в долината на тракийските царе" 2022 в града на розите

Plovdiv Jazz Summer продължава в края на август с три концерта в село Марково

Безплатен концерт на Теодосий Спасов и камерни градински концерти на Димитър Льолев квартет и Даниела Белчева между 26 и 28 август

Санкт Петербург отбелязва 80-годишнината от обсадната премиера на Седма симфония на Шостакович

Събитието влиза в историята като "денят на победата в разгара на войната"

Дарина-Наталия Янева спечели наградата на БНР на 10-ия МФФ "Фолклорен извор"

Осемгодишната изпълнителка стана лауреат на фестивала, заради високото си вокално майсторство