Въведете дума или фраза за търсене и натиснете Enter

Непознати песни на Борис Карадимчев в коледния концерт на хор „Пим-Пам“

КОЛЕДА Е!

Непознати песни на Борис Карадимчев в коледния концерт на хор „Пим-Пам“

Водеща на концерта ще бъде журналистката Ива Дойчинова

Детски хор "Пим-Пам"/Сн. Кантус Фирмус

Непознати песни на Борис Карадимчев, които никога не са били изпълнявани на сцена, ще бъдат част от програмата на концерта "Отново е Коледа" на 19 декември в зала "България".

"Ще ви пренесем в духа на онова време, когато се възвърна отбелязването на Коледа като празник", споделя Ирена Христова, диригент на детски хор "Пим-Пам" по повод събитието. През 1990 г. незабравимият български композитор събира коледни текстове на известни български поети и пише музика за цял албум, който е издаден на касета под името "Коледни песни и молитви". Песните са за детски и мъжки хор и предстои да бъдат представени на живо пред публика от детски хор "Пим-Пам" и сборна мъжка формация с диригент Кристиан Попов. Той самият е бивш хорист на "Пим-Пам", за когото музикалният опит в хора е определящ за неговото професионално развитие. С много положителни емоции той си спомня за 10-те години, през които пее в "Пим-пам". Впоследствие той завършва с успех Националната музикална академия и в момента ръководи един от най-реномираните български хорове - "Йоан Кукузел - Ангелогласния".

Денко Проданов/Сн. Кантус Фирмус

По случайност (или не!) солистите на концерта са млади и талантливи певци, които са завършили Националната музикална академия в същия випуск с Кристиан. Илона Иванова започва да пее още като дете и една от първите песни, които пее пред публика е именно "Молитва" от Борис Карадимчев. Тя участва с успех в четвъртия сезон на "Гласът на България" и е солист в редица спектакли на Националния музикален театър "Стефан Македонски". На същата сцена се изявява и Денко Проданов, който още от втори курс в Музикалната академия е поканен да участва в представлението "Лелята на Чарли" на театъра. Денко е отличен два пъти с престижната награда "Кристална лира" - в категория млад изпълнител и в категория оперно и оперетно изкуство през 2016 г.

Илона Иванова/Сн. Кантус Фирмус

Водещ на концерта "Отново е Коледа" ще бъде известната журналистка от радио "ФМ+" Ива Дойчинова, която е един от гласовете и на новата медия "105,6 Новините сега".

Билетите за концерта "Отново е Коледа" са почти изчерпани. Ограничено количество места на втори балкон все още са налични и могат да бъдат закупени от касата на "Кантус Фирмус" в залата. Онлайн продажбата на Ticketsbg.com ще бъде активна до петък, 15 декември.

Коментирай 0

1/1

Детски хор "Пим-Пам"/Сн. Кантус Фирмус

Денко Проданов/Сн. Кантус Фирмус

Илона Иванова/Сн. Кантус Фирмус

Календар

Препоръчваме ви

Фестивалът SoFest за пореден път с възпламеняваща програма

SoFest 2020 ще представи неочаквани колаборация от стилове и изкуства

Невероятно пътуване с Теодосий Спасов и Влатко Стефановски

Преживейте концерта на 5 юли от 20:00 ч. в НДК - "Платформа А6"

Софийската опера с "Рейнско злато" от Вагнер на откритата сцена "Музи на водата" - езеро Панчарево

След триумфа в Германия и Русия, за първи път на фона на езерото Панчарево, рейнски дъщери, богове, великани и нибелунги ще разкажат една вълшебна приказка

Клавирни шедьоври с Георги Черкин и Оркестъра на Класик ФМ радио

Слушайте Бетовен и Чайковски на рождения ден на виртуозния пианист на 2 юли в мрежата на "Кантус Фирмус" от 20.00 часа

A to JazZ Concerts открива първата серия от джаз концерти в София този уикенд

Ударното начало е на 3 юли с един различен фънки прочит на музиката на Белослава, следват "Ангел Заберски квартет", Влатко Стефановски и Теодосий Спасов

Соня Йончева ще подкрепи млад български певец

"Щастлива съм, че ще открия за българската публика едно ново име, което съвсем скоро ще разнася славата на нашите гласове по света", каза оперната звезда