Въведете дума или фраза за търсене и натиснете Enter

Непознати песни на Борис Карадимчев в коледния концерт на хор „Пим-Пам“

КОЛЕДА Е!

Непознати песни на Борис Карадимчев в коледния концерт на хор „Пим-Пам“

Водеща на концерта ще бъде журналистката Ива Дойчинова

Детски хор "Пим-Пам"/Сн. Кантус Фирмус

Непознати песни на Борис Карадимчев, които никога не са били изпълнявани на сцена, ще бъдат част от програмата на концерта "Отново е Коледа" на 19 декември в зала "България".

"Ще ви пренесем в духа на онова време, когато се възвърна отбелязването на Коледа като празник", споделя Ирена Христова, диригент на детски хор "Пим-Пам" по повод събитието. През 1990 г. незабравимият български композитор събира коледни текстове на известни български поети и пише музика за цял албум, който е издаден на касета под името "Коледни песни и молитви". Песните са за детски и мъжки хор и предстои да бъдат представени на живо пред публика от детски хор "Пим-Пам" и сборна мъжка формация с диригент Кристиан Попов. Той самият е бивш хорист на "Пим-Пам", за когото музикалният опит в хора е определящ за неговото професионално развитие. С много положителни емоции той си спомня за 10-те години, през които пее в "Пим-пам". Впоследствие той завършва с успех Националната музикална академия и в момента ръководи един от най-реномираните български хорове - "Йоан Кукузел - Ангелогласния".

Денко Проданов/Сн. Кантус Фирмус

По случайност (или не!) солистите на концерта са млади и талантливи певци, които са завършили Националната музикална академия в същия випуск с Кристиан. Илона Иванова започва да пее още като дете и една от първите песни, които пее пред публика е именно "Молитва" от Борис Карадимчев. Тя участва с успех в четвъртия сезон на "Гласът на България" и е солист в редица спектакли на Националния музикален театър "Стефан Македонски". На същата сцена се изявява и Денко Проданов, който още от втори курс в Музикалната академия е поканен да участва в представлението "Лелята на Чарли" на театъра. Денко е отличен два пъти с престижната награда "Кристална лира" - в категория млад изпълнител и в категория оперно и оперетно изкуство през 2016 г.

Илона Иванова/Сн. Кантус Фирмус

Водещ на концерта "Отново е Коледа" ще бъде известната журналистка от радио "ФМ+" Ива Дойчинова, която е един от гласовете и на новата медия "105,6 Новините сега".

Билетите за концерта "Отново е Коледа" са почти изчерпани. Ограничено количество места на втори балкон все още са налични и могат да бъдат закупени от касата на "Кантус Фирмус" в залата. Онлайн продажбата на Ticketsbg.com ще бъде активна до петък, 15 декември.

Коментирай 0

Календар

Препоръчваме ви

Соня Йончева само с един концерт в София

Вторият концерт ще е през август във Варна

За Цветница "Пчелен мед за смет"

На 9 април на Лятната сцена в Борисовата Градина

Вселената на Рахманинов със Симфоничния оркестър на БНР

За участие в концерта за първи път в България пристига изключителният пианист Андрей Гугнин

“La Belle Epoque” с дуото „Парашкевов – Кисленко" - световното турне 2023 завършва с концерти в България

Концертите са в София на 29 март 2023 в Къща-музей "Борис Христов"; в Пловдив на 30 март 2023 в зала "Съединение" на Регионалния исторически музей и във Варна на 1 април 2023 в ГХГ "Борис Георгиев"

Първи обявени артисти от Vola open air"23 начело с DJ Marky и Stamina MC

С топлите дни идват и горещи музикални новини от Vola open air"23! Първата вълна артисти ще те връхлети сега, а ти запази датите 21, 22 и 23 юли и вземи билети за цялата компания