Въведете дума или фраза за търсене и натиснете Enter

Непознати песни на Борис Карадимчев в коледния концерт на хор „Пим-Пам“

КОЛЕДА Е!

Непознати песни на Борис Карадимчев в коледния концерт на хор „Пим-Пам“

Водеща на концерта ще бъде журналистката Ива Дойчинова

Детски хор "Пим-Пам"/Сн. Кантус Фирмус

Непознати песни на Борис Карадимчев, които никога не са били изпълнявани на сцена, ще бъдат част от програмата на концерта "Отново е Коледа" на 19 декември в зала "България".

"Ще ви пренесем в духа на онова време, когато се възвърна отбелязването на Коледа като празник", споделя Ирена Христова, диригент на детски хор "Пим-Пам" по повод събитието. През 1990 г. незабравимият български композитор събира коледни текстове на известни български поети и пише музика за цял албум, който е издаден на касета под името "Коледни песни и молитви". Песните са за детски и мъжки хор и предстои да бъдат представени на живо пред публика от детски хор "Пим-Пам" и сборна мъжка формация с диригент Кристиан Попов. Той самият е бивш хорист на "Пим-Пам", за когото музикалният опит в хора е определящ за неговото професионално развитие. С много положителни емоции той си спомня за 10-те години, през които пее в "Пим-пам". Впоследствие той завършва с успех Националната музикална академия и в момента ръководи един от най-реномираните български хорове - "Йоан Кукузел - Ангелогласния".

Денко Проданов/Сн. Кантус Фирмус

По случайност (или не!) солистите на концерта са млади и талантливи певци, които са завършили Националната музикална академия в същия випуск с Кристиан. Илона Иванова започва да пее още като дете и една от първите песни, които пее пред публика е именно "Молитва" от Борис Карадимчев. Тя участва с успех в четвъртия сезон на "Гласът на България" и е солист в редица спектакли на Националния музикален театър "Стефан Македонски". На същата сцена се изявява и Денко Проданов, който още от втори курс в Музикалната академия е поканен да участва в представлението "Лелята на Чарли" на театъра. Денко е отличен два пъти с престижната награда "Кристална лира" - в категория млад изпълнител и в категория оперно и оперетно изкуство през 2016 г.

Илона Иванова/Сн. Кантус Фирмус

Водещ на концерта "Отново е Коледа" ще бъде известната журналистка от радио "ФМ+" Ива Дойчинова, която е един от гласовете и на новата медия "105,6 Новините сега".

Билетите за концерта "Отново е Коледа" са почти изчерпани. Ограничено количество места на втори балкон все още са налични и могат да бъдат закупени от касата на "Кантус Фирмус" в залата. Онлайн продажбата на Ticketsbg.com ще бъде активна до петък, 15 декември.

Коментирай 0

Календар

Препоръчваме ви

От Ню Йорк в София: Съвременната Кармен Клементин Марген пее у нас на 31 май по покана на Соня Йончева

С рецитала "Париж и нощта" в зала "България" ще бъде закрит първият сезон "Съкровени гласове", организиран от SY11 Events

Caliberty са специални гости на концерта на Брус Дикинсън в София

Легендарният изпълнител ще представи новия си солов албум The Mandrake Project на 16 юли на Арена София, Столичен Колодрум

Гала на българската култура и музика във Виена

Концертът е част от артистичната инициатива на Донка Ангъчева "Изкуството продължава да живее" и всички приходи от него ще бъдат дарени на фондация "Заедно в час", чиято мисия е осигуряване на ревен достъп до качествено образование за всяко дете в България

Миланската опера "Ла Скала" с нов директор

За първи път от 2005 г. насам "Ла Скала" ще има италиански директор

Mладият чешки пианист Матиаш Новак ще има концерт в София на 25 април

Ще звучат творби от Бедржих Сметана, Леош Яначек, Йозеф Сук и Антонин Дворжак