Въведете дума или фраза за търсене и натиснете Enter

Маестро Молинели за "Thriller - историята и легендата за Майкъл Джексън": В един момент оркестърът ще спре и ще чуем само публиката

СВЕТОВНИ МУЗИКАЛНИ СПЕКТАКЛИ

Маестро Молинели за "Thriller - историята и легендата за Майкъл Джексън": В един момент оркестърът ще спре и ще чуем само публиката

"В спектакъла пеят Матия Шаша и Клариса Вичи - двама много популярни италиански певци, те са едни от най-добрите изпълнители на такъв тип музика", казва диригентът, композитор и виолист

Италианският диригент, композитор и виолист Роберто Молинели вече е във Варна (Снимка: "Монте мюзик")

Италианският диригент, композитор и виолист Роберто Молинели пристигна в България за представянето на спектакъла "Thriller - историята и легендата за Майкъл Джексън".

Маестрото вече е в морската ни столица и репетира с оркестъра на Държавна опера Варна за двата концерта, които подготвя за българската публика.

Купи билет

На 15 ноември варненци първи ще имат възможността да се насладят на музикалния разказ за живота на краля на поп музиката, а на 17 ноември тази привилегия ще имат софианци, мястото е зала 1 на НДК.

"Концертът ще разкаже историята на Майкъл Джексън, като започне с първия му голям хит "Blame It On The Boogie", който изпълнява заедно с братята си в The Jackson 5.", споделя Молинели.  "Ще завършим с "Heal The World", ще чуем, разбира се и "We Are The World", "Smooth Criminal", "Thriller", "Beat It", "Bad" - много от най-големите му хитове.

Ще преминем през живота му и ще отбележим огромната му заслуга по темата за опазването на планетата. Това е важна част от посланието на концерта на фона на всички красиви песни, които ще чуем."

През лятото спектакълът "Thriller - Историята и легендата за Майкъл Джексън" предизвика фурор при представянето си на 10 от най-големите фестивални сцени в Италия. Източник: "Монте мюзик"

Роберто Молинели гостува за първи път в България, а след репетицията с орекстъра на Варненска опера, е спокоен, че музиката на Майкъл Джексън ще звучи вълшебно. Определя музикантите ни като колаборативни и талантливи. Прецизен във всеки детайл диригентът обяснява избора на солисти за концерта:

"С Майкъл Джексън, разбира се, имаме нужда от специални певци, защото той пее много специални песни - не само като мелодия, а и като темпо. В спектакъла пеят Матия Шаша и Клариса Вичи - двама много популярни италиански певци, те са едни от най-добрите изпълнители на такъв тип музика. Винаги лично и с огромно внимание подбирам певците за всеки отделен проект, който създавам."

Молинели е известен в цял свят с невероятния си усет към кросовър концертите. Музикантът гордо отбелязва, че такъв тип проекти са негова запазена малка. Започва да пише рок, поп и джаз за симфоничен оркестър в далечната 2003-та и е пионер в областта. В наши дни обаче, такъв тип комбинации са все по-често срещани. През годините е правил концерти с музиката на Пинк Флойд, Куин, Металика, Дийп Пърпъл, Принс, Дейвид Боуи и др.

"Оркестърът е най-древния инструмент в историята", отбелязва Молинели. "Така че симфоничният оркестър внася нещо много специално във всяка поп или рок мелодия".

На въпроса "Ще накарате ли публиката да танцува?", талантливият музикант отговаря: "О, да, ще я накараме да танцува и да пее! Бъдете готови! В един определен момент оркестърът ще спре и ще чуем как пее само публиката."

Купи билет

Билетите за мултимедийния спектакъл "Thriller - историята и легендата за Майкъл Джексън" във Варна вече са разпродадени, все още има билети за събитието в София на 17 ноември. Налични са в мрежата на Eventim и Билетен център - НДК.

Още

Историята на Майкъл Джексън в музика с мултимедийния спектакъл - Thriller

Историята на Майкъл Джексън в музика с мултимедийния спектакъл - Thriller

Още

"Thriller - Историята и легендата за Майкъл Джeксън" на сцената на зала 1 на НДК

"Thriller - Историята и легендата за Майкъл Джeксън" на сцената на зала 1 на НДК

Още

Мюзикълът "Малкият принц" от Бродуей гостува в България през януари

Мюзикълът "Малкият принц" от Бродуей гостува в България през януари

Още

Хореографът Ан Турние: С  "Малкият принц" помагаме на възрастните да върнат детските си сърца

Хореографът Ан Турние: С "Малкият принц" помагаме на възрастните да върнат детските си сърца

Коментирай 0

Календар

Препоръчваме ви

Колумбийският виолончелист Сантяго Канон-Валенсия идва за първи концерт в България

Софийската филхармония посреща музиканта на 14 декември 2023

Музиката на Салиери, Холст и Барток е акцент в последния концерт на „Софийски солисти“ за сезона

Солисти в концерта "Салиери-Холст-Барток" ще бъдат Кремена Ачева - първата флейта на Софийска филхармония, и Вълчан Вълчанов - обоист в Софийска филхармония

Людмил Ангелов свири вариации по теми на Паганини с оркестъра на Варненската опера

В концерта публиката ще чуе още композираната като италианска увертюра Симфония № 32 на Моцарт, състояща се от три части без паузи между тях - алегро спиритозо, анданте и темпо примо

Вълнуваща програма на Новогодишния музикален фестивал

Включени са мюзикъли, класически, фолклорни, камерни и джаз концерти, детски събития и прожекции

Доминик Милър се завръща на сцената на Sofia Live Club

Легендарният китарист от звездния бенд на Стинг ще представи последния си албум "Vagabond" на 15 април 2024 г.