Въведете дума или фраза за търсене и натиснете Enter

Любовта е акцент в концерт с участието на косовското сопрано Беса Лугичи и тенора Михаил Михайлов

МУЗИКАЛНИ ПРАЗНИЦИ

Любовта е акцент в концерт с участието на косовското сопрано Беса Лугичи и тенора Михаил Михайлов

Събитието ще е на 20 юли в зала "България"

Сопраното Беса Лугичи и маестро Найден Тодоров (Източник: Софийска филхармония)

Още

Арменският виртуоз Сергей Хачатрян се завръща в зала "България"

Арменският виртуоз Сергей Хачатрян се завръща в зала "България"

Любовта ще е акцент в концерт с участието на сопраното от Косово Беса Лугичи и българския тенор Михаил Михайлов в зала "България". Събитието ще е на 20 юли, съобщават от екипа на Софийската филхармония.

Увертюрите, ариите и дуетите в програмата са подбрани от маестро Найден Тодоров, който ще дирижира концерта.

В зала "България" ще прозвучат откъси от оперите "Бохеми" от Пучини, "Набуко" от Верди, "Русалка" от Дворжак, "Травиата" от Верди, "Кармен" от Бизе, "Лучия ди Ламермур" от Доницети и оперетите "Царицата на чардаша" от Калман и "Страната на усмивките" от Лехар.

Софийска филхармония

Два дни след концерта в София, Беса Лугичи, Михаил Михайлов и Софийската филхармония ще се качат на сцената в Правец. Публиката ще чуе "Музика на водата" и "Музика на фойерверките" от Хендел, представени от националния оркестър.

Беса Лугичи се дипломира през 2008 г. във Факултета за оперно изкуство в университета в Прищина, а през 2010 г. защитава магистърска степен по оперно пеене в Скопие. След 2012 г. работи много с Христина Ангелакова в София. Лугичи е солист на Оперно-филхармоничния хор в Прищина и солист на Косовската филхармония.

Купи билетМежду 2003 и 2006 г. печели четири пъти първа награда от Международния конкурс на фондация "Арс Косова", както и наградата за най-добра интерпретация на творби от албански композитори. През 2009 г. е отличена с първа награда в международния конкурс "Jorgjia Truja" и с тримесечна специализация в Италия. Същата година тя е финалист на международния конкурс "Marie Kraja".

Още

Емануил Иванов ще дебютира с Радиосимфониците под палката на Росен Миланов на 28 април в зала "България"

Емануил Иванов ще дебютира с Радиосимфониците под палката на Росен Миланов на 28 април в зала "България"

През 2010 г. участва в изпълнението на "Messe in A" от Цезар Франк в Австрия и Италия. След оперния й дебют в Националната опера в Тирана в ролята на Лиу от "Турандот" на Пучини през 2011 г., тя получава ангажименти в различни оперни театри и международни фестивали.

През 2013 г. дебютира в ролята на Дона Елвира от операта "Дон Жуан" на Моцарт. През октомври същата година печели голямата награда на първия международен конкурс за млади оперни певци "Елена Николай" в Панагюрище.

Беса Лугичи (Източник: Софийска филхармония)

Гостува многократно на различни сцени и фестивали в Косово, Албания, България, Република Северна Македония, Германия, Франция, Хърватия, Австрия. През 2018 г. Беса Лугичи дебютира в Балтийската опера в Гданск, а през 2019 г. се представя в ролята на Инес в "Африканката" на Майербер, където работи с режисьора Вера Немирова.

Михаил Михайлов започва да учи пеене на 16 години, а преди това свири на цигулка. Завършва НМА "Проф. Панчо Владигеров", София през 2011 г. в класа на доц. Иванка Нинова. Участвал е в майсторските класове на Христина Ангелакова и Анна Томова-Синтова.

Купи билетОперният си дебют прави още като студент, на 22 години, с ролята на Граф Алмавива от "Севилският бръснар" (Росини). Непосредствено след дипломирането си започва да трупа сценичен опит с роли от лиричния репертоар като Неморино от "Любовен еликсир", Беппе от "Рита", Едуард от "Брачната полица", Ернесто от "Дон Паскуале", Фентън от "Фалстаф", Ацис от "Ацис и Галатея", Бастиен от "Бастиен и Бастиена", Камий от "Веселата вдовица" и др.

Плавно осъществява преминаването си към лирико-спинтовия репертоар и в момента е солист в роли като Алфред от "Травиата", Херцога от "Риголето", Родолфо от "Бохеми", Пинкертон от "Мадам Бътерфлай", Ленски от "Евгени Онегин", Едгардо от "Лучия ди Ламермур" и др.

Тенорът Михаил Михайлов (Източник: Софийска филхармония)

След достигането на финалните фази в конкурсите "Опералия" 2017 и "Concours musical international de Montréal" 2018, Михайлов се изявява на сцени в Италия, Испания, Япония, Русия, Румъния, Франция, Швейцария, Унгария и Полша. Тенорът поддържа и песенен репертоар, с който печели Гран при на XIX международен конкурс "Романсиада" (Москва, 2015), втора награда на IV международен конкурс за песенни дуа, посветен на творчеството на Рихард Щраус (София, 2015) и първа награда на международния конкурс за камерно пеене "Панчо Владигеров" (Шумен, 2018).

Още

Дмитрий Юровски представя Вагнер и Щраус в зала "България"

Дмитрий Юровски представя Вагнер и Щраус в зала "България"

Още

Младата смяна класически музиканти от Филхармония "Пионер" очароваха публиката в зала "България"

Младата смяна класически музиканти от Филхармония "Пионер" очароваха публиката в зала "България"

Още

Изключителна вечер със "Солистите" в Зала "България"

Изключителна вечер със "Солистите" в Зала "България"

Още

Соня Йончева с два концерта в зала "България"

Соня Йончева с два концерта в зала "България"

 

 

 

 

Коментирай 0

Календар

Препоръчваме ви

Б.Т.Р. с нов сингъл "Там където" и концерт на 24 ноември в Sofia Live Club

Видеоклипът с участието на Иван Лечев илюстрира онези искрени моменти от приятелството, които не са подвластни на времето

Джазменът Куинси Джоунс е първият носител на наградата „Мир чрез музика“ на Държавния департамент на САЩ

Наградата ще се присъжда на американски музиканти, продуценти, професионалисти и др., които са "изиграли безценна роля в междукултурния обмен и чиято музикална дейност подпомага мира и взаимното разбирателство в световен мащаб"

Пианистката Елена Башкирова ще свири за пловдивската публика музика от любимия си композитор

Маестро Георги Димитров ще дирижира стилната програма с творби на Моцарт

Пианистът Иван Мелон Люис и саксофонистът Ариел Брингес разказват за кубинската душа

Програмата Alma en Cuba e една изящно подбрана селекция от кубински песни извън времето или по-точно казано - на всички времена. Събитието е на 27 октомври в София Лайв Клуб от 20:00 часа.

Филмовата музика на Дани Елфман звучи в зала "България" на 15 октомври

Композиторът слуша в София българската премиера на свой концерт

С концерт и много изненади CULTURAMA ще представи играта "Гъска"

Събитието за деца и родители ще се проведе на 1 октомври от 11:00 ч. в Софийска градска художествена галерия