Въведете дума или фраза за търсене и натиснете Enter

Концерти на възглавници подготвят голямо турне за Вси Светии

ЗА ДЕЦА

Концерти на възглавници подготвят голямо турне за Вси Светии

Най-популярните музикални събития гостуват във Велико Търново, Варна, Бургас и Пловдив

Родители и деца ще се насладят на прочутите Концерти на възглавници из страната за Вси Светии. Голямото турне ще зарадва гражданите на Велико Търново, Варна, Бургас и Пловдив.

Вълнуващата програма ще бъде представена във Велико Търново на 28 октомври (събота) от 11:00 и от 17:00ч. в Изложбени зали "Рафаел Михайлов" и във Варна на 29 октомври (неделя) от 11:00 и 17:00 часа в Галерия "Графит". Турнето продължава в Бургас на 4 ноември (събота) от 17:00ч. в Национална Художествена Галерия "Петко Задгорски" и завършва в Пловдив на 5 ноември (неделя) от 11:00 и 17:00 часа в Регионален Исторически Музей.

Събитието е посветено на приближаващия все по-популярен празник Вси Светии и по този повод всички гости са поканени да се преобразят в най-любимите си герои и образи от киното, литературата и музиката. Всички маски, костюми и любими аксесоари за Вси Светии са разрешени, а най-смелият костюм сред всички вещици, тикви, принцеси и други чудати същества ще бъде отличен със специална награда.

Концерти на възглавници са първите семейни камерни концерти в страната ни, носители на наградата на Българско Национално Радио и предаването Allegro Vivace за "Проект на годината", както и на приза Златна игла, връчван от Classic FM радио.

Концерт на възглавници за Вси Светии е подготвен специално за събитието от любимия на малки и големи Брас квинтет и ще представи увлекателна програма с красиви теми от най-известните мюзикъли, опери и други жанрове в класическата музика. Богатият и вдъхновяващ звук на медните духови инструменти тромпет, тромбон, валдхорна и туба ще накара малките крачета да затанцуват в такт с музиката. По традиция ще бъде връчен и медал за най-послушен родител, а след концерта малките зрители ще могат да се докоснат до всеки един от духовите инструменти и да се запознаят с изпълнителите.

Един час преди всеки концерт ще се проведе и традиционната Работилница на възглавници, в която децата ще могат да изработят красив сувенир за спомен от концерта. Участието в нея е безплатно.

Билети за събитието се предлагат на място преди всеки концерт и предварително онлайн с отстъпка. Повече информация можете да намерите ТУК.

Концерт на възглавници е проект на Модо България. 

Коментирай 0

Календар

Препоръчваме ви

Музика под звездите с Михаела Филева и диригента Максим Ешкенази

Концертът е на 4 октомври с начален час 18 ч. в Летния театър Пловдив

"Метрополитън опера" отмени сезон 2020-2021 заради коронавируса (видео)

Нюйоркската Мека на класическата музика остава затворена до 27 септември 2021 г.

Маестро Саша Гьотцел представя Малер със Софийската филхармония

Програмата е посветена на 160 години от рождението на един от най-дълбоките философи в музиката, творил на границите на две епохи и записал името си сред най-обичаните творци

Гидон Кремер отлага пътуването си до България

Солист на концерта на 1 октомври ще бъде Светлин Русев

Световноизвестният цигулар Гидон Кремер с две програми в София

На 1 и 4 октомври той ще представи творби на Канчели и Шнитке

Виенски романтизъм с вълшебната музика на Шуберт и Брамс

"Кварто Квартет" и пианистката Надежда Цанова ви очакват на 23 септември в зала България, за да се потопите заедно с тях в духа на Виена от средата на 19 век