Въведете дума или фраза за търсене и натиснете Enter

Ирландският виртуоз на клавишите Михол O’Рурк – солист на Софийската филхармония

СЕЗОН 2017/18

Ирландският виртуоз на клавишите Михол O’Рурк – солист на Софийската филхармония

На диригентския пулт на 9 ноември ще застане Маестро Джанкарло де Лоренцо

Михол О‘Рурк, пиано (Ирландия)/Сн. Софийска филхармония

Михол O"Рурк, спечелил си името на изключителен интерпретатор на Моцарт, ще представи на 9 ноември от 19 ч. Концерт за пиано № 24 в до минор със Софийската филхармония. На диригентския пулт в зала "България" ще застане Маестро Джанкарло де Лоренцо.

В програмата ще прозвучи още Симфония № 3 "Ероика" на Бетовен.

Ирландският пианист Михол O"Рурк отдавна е спечелил признание със своята дългогодишна отдаденост на музиката и богатия си репертоар. Неговият отличен звук, сценично присъствие и контактност спечелват публиката и критиката. "Голям виртуоз, свирещ с простотата на детско пеене" е коментарът на Boston Globe за неговото изпълнение на Третия концерт на Рахманинов.

След рециталите му в Кенеди център, Националната галерия и Колекция Филипс във Вашингтон Washington Post подчертава неговото уникално "кадифяно туше", деликатната тиха динамика и "музикално внушение, сякаш съживяващо образи от миналото". А American Record Guide оценява изпълнението му на записа на Chandos Records на седемте концерта на Джон Филд с Лондонските Mozart Players като "толкова добро, колкото е възможно". Другите му записи за Chandos включват Дебюси, Шопен, Шуман и М. Еспозито. Световната премиера на диска с клавирна музика на Георг Фредерик Пинто е избран за "Запис на 2000 година" от критиците на Le Monde de la Musique.

Михол О‘Рурк, пиано (Ирландия)/Сн. Софийска филхармония

В обширен концертен репертоар от повече от 50 творби от Бах до Лютославски О"Рурк е солирал на Кралската филхармония, Mozart Players - Лондон, националните филхармонии на Ирландия, Беларус, Литва, Украйна, Москва, Истанбул, Севернонемския радиооркестър, Московски и Словашки камерни оркестри, Boston Pops, камерните оркестри на Нидерландското радио и в Хонг Конг и много други. Напоследък е дебютирал в Испания и Чили, концертирал е в Беларус, Китай, Ирландия, Литва, Полша, САЩ, Париж, Буенос Айрес и Сао Паоло.

През декември 2016 е свирил в Московската консерватория , Филхармонията на Санкт Петербург, Новосибирск, Томск, Барнаул. А през този сезон подготвя нова програма Нощна музика с творби от Шопен до Равел и Барбър.

Джанкарло де Лоренцо, диригент (Италия)/Сн. Софийска филхармония

Джанкарло де Лоренцо завършва с отличие орган и органова композиция при Ф. Кастели в музикалното училище в Бреша, след което следва в музикалния отдел на факултета по литература и философия в Болоня и едновременно учи композиция и оркестрово дирижиране при Г. Каталдо.

От 1992 е диригент на Orchestra Vox Aurae в Бреша, през 2003 става артистичен директор и първи диригент на Orchestra del Teatro Olimpico във Виченца, с който предприема няколко турнета из Италия и в чужбина.

Билети на касата на зала "България" и онлайн на sofiaphilharmonic.com.  

Коментирай 0

Календар

Препоръчваме ви

Легендарното соул и джаз трио MOONCHILD с първи концерт в България

На 8-ми октомври, базираното в Лос Анджелис трио MOONCHILD, пристига за първи път в България

Найден Тодоров дирижира Соня Йончева в дебюта й в Япония

Концертът в престижната зала "Бунка Кайкан" включва любимите италиански оперни арии на оперната дива от Белини, Верди и Пучини

Детският хор на БНР с летен концерт на Sofia Summer Fest

На 7 юли, четвъртък, от 20.00 ч. на сцената Южен парк 2 зад музея "Земята и хората" световноизвестните певци ще представят специално подготвена програма

La Dolce Vita на открито със Софийската филхармония

Софийската филхармония открива летния си сезон в Парк-театър „Борисова градина“