Въведете дума или фраза за търсене и натиснете Enter

HAVASI – Хармонията между класика и рок

МУЗИКАЛНИ ФЕНОМЕНИ

HAVASI – Хармонията между класика и рок

Остават последни билети за втория концерт HAVASI Symphonic Concert Show на 12 ноември в НДК. Първият е разпродаден.

Той е артистът, който успява да съчетае класическа, народно-унгарска и рок музика и ги превръща в абсолютна хармония. Прочутият унгарски пианист идва в България с два грандиозни концерта HAVASI Symphonic Concert Show - на 12 ноември, от 16:30 и от 20:00ч, в зала 1 на НДК. Остават последни билети за концерта му от 16:30ч., този от 20:00 е напълно разпродаден.

Купи билет

Балаш Хаваши свири от 4-годишен на пиано и завършва Музикалната академия "Ференц Лист" в Будапеща. Още като студент печели първа награда за пианисти на Фондация MAHA - Европа. А по-късно пълни най-престижните зали по цял свят като Карнеги Хол в Ню Йорк, Барбикан център в Лондони Операта в Сидни.

Източник: Bg Sound Stage Management

Експериментира, като смесва традиционна унгарска музика с класическа музика и някои от жанровете на популярния рок. "Преминал съм цели 20 години през унгарското образование по класическа музика, което е световноизвестно. Но усещах, че ми липсва нещо. Мога да изсвиря емоциите на големите композитори - Лист, Шопен, но къде съм аз, къде са моите емоции", споделя Хаваши в интервю за bTV.

В представленията си Хаваши комбинира традиционни народни инструменти със симфонични звуци, участват прекрасни народни музиканти - вокали и инструменталисти. Но и рок музиканти... "През целия ми живот унгарската народна музика ми е била много близка", казва той.

"Където и да отидем по света - САЩ, България, Лондон - хората ни разбират, доближават се до нашата музика и култура. Което правим е донякъде реклама на унгарската култура по света и това е важно за малка страна като нашата. Хората трябва да разберат, че дори на картата страната да е малка, културата може да е голяма", казва унгарецът.

Хаваши живее в Унгария и любимата му Будапеща е тази от 18 век. с малките улички и старите кафенета. Има малка лодка на езерото Балатон, с която плава през лятото. "Дори да съм в Маями или на някое екзотично място, сърцето ми пак е с малката лодка на Балатон", казва той.

Източник: Bg Sound Stage Management

В София Хаваши ще изпълни накои от новите си композиции, включени в последния му албум, който предстои да излезе. Експериментира, като за първи път съчетава синтезатори със симфонична музика, рок барабани и цигулки. Нарекъл е парчетата "Метаморфози", защото трябва да се променяме и да станем по-добри версии на самите себе си, казва той.

"Нямам търпение да видя реакцията на българската публика!", споделя музикантът.

Купи билет

Концертите HAVASI Symphonic Concert Show са на 12 ноември, от 16:30 и от 20:00ч, в зала 1 на НДК. Последните билети за концерта в 16:30 се продават в системата на Eventim.

Още

HAVASI разказва приказки за дракони

HAVASI разказва приказки за дракони

Още

HAVASI обявява втори концерт на 12 ноември в София

HAVASI обявява втори концерт на 12 ноември в София

Още

Феноменалният Хаваши с първи концерт в България

Феноменалният Хаваши с първи концерт в България

Още

HAVASI се завръща с грандиозно шоу през ноември

HAVASI се завръща с грандиозно шоу през ноември

Коментирай 0

1/1

Още ВИДЕО

Прощалният филм "Опус" на японския композитор Рюичи Сакамото с премиера във Венеция

Прочувствената лента е снимана в продължение на няколко дни, само половин година преди смъртта на Рюичи Сакамото на 28 март на 71-годишна възраст

Откриха гробница на жрец в Перу на 3000 години

Свещеникът, наречен "Жрецът на Пакопампа", беше намерен под шест слоя пепел, смесени с черна пръст

Неолитно селище е открито във Франция след 150-годишно търсене

"Това е последното парче от пъзела, което ни липсваше", казва Реми Мартино от Националния център за научни изследвания (CNRS), който открива селището заедно със своя екип

Гледаме "I Wanna Dance with Somebody: Филмът за Уитни Хюстън" в HBO Max

Това 148-минутно пътешествие през живота и кариерата на Уитни Хюстън отвежда зрителите на вдъхновяващо, трогателно и емоционално пътуване

Роб Мъни от C-Block: Музиката разпръсква любовта най-добре, а мирът ни прави човеци

"Горд съм и съм благословен да бъда част от това страхотно събитие в България", казва вокалистът от C-Block, които са част от фестивала RETROVERSE: Retro Lovers Fest в София

Спечели билети за масивния рок абордаж в края на лятото на REBEL REBEL By The Sea

Цветът на българския алтернативен рок превзема Варна на 8-9 септември

Виж всички

Календар