Въведете дума или фраза за търсене и натиснете Enter

HAVASI разказва приказки за дракони

СВЕТОВНО ШОУ

HAVASI разказва приказки за дракони

Двата му концерта на 12 ноември в НДК са почти разпродадени

Той разпродава за часове зали с мащаба на "Роял Албърт Хол" и "Карнеги Хол". През 2017 г. неговото концертно шоу е сред най-продаваните турнета в света с приходи от над 3 млн. долара. Сега прочутият пианист се завръща в България с два грандиозни концерта HAVASI Symphonic Concert Show - на 12 ноември, от 16:30 и от 20:00ч, в зала 1 на НДК.

Двата концерта на HAVASI на 12 ноември в НДК са почти разпродадени (Снимка: Официална фейсбук страница на HAVASI)

Купи билетОстават последни билети за концерта му от 16:30ч.

Концертите му са забeлежителни спектакли с много светлинни ефекти, визуални елементи и мултимедия. HAVASI не се притеснява да съчетава симфоничен оркестър и рок музиканти, мощни гласове на солисти и големи хорове. Музиката, композирана от него и пищното му шоу разказват емоционални приказки за дракони, чужди земи, стихии и любов.

Двата концерта на HAVASI на 12 ноември в НДК са почти разпродадени (Снимка: Официална фейсбук страница на HAVASI)

Пред българската публика HAVASI ще изпълни за първи път две нови композиции. "Искам да подаря на хората музика за първи път", казва пианистът. HAVASI Symphonic Concert Show пристига в София с нова програма, но разбира се, ще включва хитове като прочутата "Буря" - любима на публиката по цял свят и за която записва специално видео с Лиса Джерард.

Преди години HAVASI открива свой път в изкуството, като смесва класическа музика и мотиви от унгарския фолклор. Използва в концертите си и традиционни инструменти. "Цялото представление се основава на унгарските ми корени", разказва Хаваши в интервю за bTV. "Един от успехите ни е, че комбинирахме унгарската традицонна музика с муждународна музика, защото се гордея с културата си. Свиря на пиано от 4-годишен и винаги съм обичал унгарските народни песни", допълва той.

Двата концерта на HAVASI на 12 ноември в НДК са почти разпродадени (Снимка: Официална фейсбук страница на HAVASI)

Купи билетВ личния плейлист на музиканта HAVASI има песни от Авици, Бах, Елтън Джон, Бионсе, любимци от най-различни музикални жанрове. Той е класически пианист, който ходи на фестивали за електронна музика и за него жанровете нямат значение. "Разнообразието в музиката е много важно", казва пианистът. "За мен е важно да няма граници в музиката, да не мислиш за жанрове, а да твориш това, което обичаш".

Какво е успехът според музиканта HAVASI? Да види реакциите на хората след концерт. Наскоро прочита коментар на една жена, че след негов концерт е започнала да гледа на света с други очи. "Ако мога да променя един човек по някакъв начин, то това е най-големият успех за мен", казва той.

Концертите HAVASI Symphonic Concert Show са на 12 ноември, от 16:30 и от 20:00ч, в зала 1 на НДК.

Още

HAVASI се завръща с грандиозно шоу през ноември

HAVASI се завръща с грандиозно шоу през ноември

Още

HAVASI обявява втори концерт на 12 ноември в София

HAVASI обявява втори концерт на 12 ноември в София

Още

Броени дни до първия голям концерт на Мирей Матийо в София

Броени дни до първия голям концерт на Мирей Матийо в София

Още

Суперуспешните IL DIVO ще завладеят публиката тази събота в Зала 1 на НДК

Суперуспешните IL DIVO ще завладеят публиката тази събота в Зала 1 на НДК

 

 

 

Коментирай 0

1/1

Още ВИДЕО

Георги Господинов: Разказването на истории прогонва страховете

"Писането е самотно занимание, писателят стои сам, ден след ден, намираш се в убежището на една книга. Когато излезеш от това убежище след това, чувството е много особено, то е странно приятно, защото ти е липсвало през дните, в които си писал"

Маестро Найден Тодоров: Необходима ни е здравословна глухота

"Това, което човек вижда, това го спохожда. Свикнал съм да виждам хубавото по света, в повечето случаи и в хората. Понякога ми се натрапват и другите неща. Онова, нехубавото, е много по-малко, но е много по-шумно...", сподели пред гостите на He's the Man директорът на Софийската филхармония

"Нашата професия не се работи, а се живее": Той е Човекът - Малин Кръстев

"Защо бедуините правят чести почивки в пустинята? Не само, за да си починат камилите , а и за да позволят на душата им да ги настигне... От време на време искам да седна в себе си и да изчакам моята душица да ме настигне...", разкри актьорът

"Сестра" на Светла Цоцоркова тръгва по кината

Филмът на режисьорката разказва историята за нерадостната съдба на майка и двете ѝ дъщери в малък град в България

Дълго цензурираната картина с голо тяло от Артемизия Джентилески ще бъде реставрирана

Воали и драперии са добавени към оригиналната творба "Алегория на склонността" около 70 години след като през 1616 г. художничката рисува женското голо тяло, за което се смята, че е автопортрет

Актьорите от "Петък вечер" с премиера на авторска песен и видео към нея

Павел Иванов, Стоян Дойчев, Филип Буков и Христо Пъдев разказват с музика за онази вечер от седмицата, която обикновено чакаме с нетърпение

Виж всички

Календар