Въведете дума или фраза за търсене и натиснете Enter

Актьорът Владимир Михайлов разказва историята на живота на Фреди Меркюри

ВЕЛИКИТЕ

Актьорът Владимир Михайлов разказва историята на живота на Фреди Меркюри

След култовото изпълнение на "Бохемска рапсодия" в шоуто "Като две капки вода" с неговия глас ще звучи и биографията на фронтмена на Queen

След фурора, който предизвика с превъплъщението си в образа на легендарния Фреди Меркюри, талантливият актьор Владимир Михайлов ще разкаже с гласа си и историята на живота на фронтмена на Queen

Още

"Фреди Меркюри: Биография" от Лора Джаксън –  историята на краля със звезден глас

"Фреди Меркюри: Биография" от Лора Джаксън – историята на краля със звезден глас

След фурора, който предизвика с превъплъщението си в образа на легендарния Фреди Меркюри в шоуто "Като две капки вода", талантливият актьор Владимир Михайлов ще разкаже с гласа си и историята на живота на фронтмена на Queen.

Биографията на певеца излиза за първи път в аудио версия на български език в платформата на Storytel в края на май.

"След великолепното превъплъщение на Владимир Михайлов и изпълнението на "Бохемска рапсодия", което разплака българската публика, нямахме никакво колебание, че именно с неговия глас трябва да прозвучи биографията на Фреди Меркюри.

Той е изключително талантлив, а това, че се е занимавал с музика и е участвал в банда, със сигурност създава още по-силна симбиоза между текст и интерпретация. Благодарни сме му, че вложи своята неповторима енергия и емоция и така направи историята още по-жива и близка за българските фенове", сподели Ана Клисарска, издател на Storytel България.

Биографията на певеца излиза за първи път в аудио версия на български език в платформата на Storytel в края на май

В книгата авторката Лора Джаксън* проследява житейския път на "краля със звезден глас" от раждането му като Фарух Булсара в Занзибар до световната слава, която печели като лице на една от най-известните рок банди на всички времена. Тя разкрива много истини за култовия ексцентрик и припомня както сценичния образ на Фреди, така и неговата истинска същност, човека зад кулисите, раздиран от терзания и противоречия, но преливащ от вдъхновение.

Биографията съдържа ексклузивни интервюта с някои от най-близките хора на Меркюри, сред които музикантите от Queen, а също и с други звезди, които разказват любопитни истории за работата си с него - Клиф Ричард, Ричард Брансън и Брус Дикинсън.

Още

20 рисунки на легендарния Фреди Меркюри

20 рисунки на легендарния Фреди Меркюри

"Фреди Меркюри е гений не само в музиката, но и в сценичното изкуство. Това може би е артистът с най-силно влияние върху мен, още от детството ми. Той е цяла глава в живота ми. Помня ясно как плакахме с брат ми, когато светът го загуби. Затова днес, години по-късно за мен като музикант, като човек на сцена и като фен е чест, отговорност и огромно удоволствие историята на живота му да прозвучи на български с моя глас", споделя Владимир Михайлов.

Аудио версията на биографията на Фреди Меркюри ще бъде достъпна в платформата на Storytel от 29 май, а заинтригуваните могат да се възползват и от 7-дневния безплатен пробен период с достъп до над 500 хил. аудио и е-книги, който предлага Storytel.

*Лора Джаксън има зад гърба си редица биографии на рокаджии като Брайън Джоунс, Стивън Тайлър, Боно, Бон Джоуви, както и на китариста на Queen Брайън Мей. Тя е изключителен познавач на музиката и историята на рока, а умението ѝ да предава увлекателно, но и прецизно събитията я е превърнало в един от най-популярните биографи на звездите.

Още

Скулптор създаде уникален мини Фреди Меркюри

Скулптор създаде уникален мини Фреди Меркюри

Още

Китаристът на "Куин" Брайън Мей публикува неизвестни снимки на Фреди Меркюри и групата

Китаристът на "Куин" Брайън Мей публикува неизвестни снимки на Фреди Меркюри и групата

Още

"Аз и ти, преди ние" - Йоанна Темелкова и Владимир Михайлов заедно и на сцената

"Аз и ти, преди ние" - Йоанна Темелкова и Владимир Михайлов заедно и на сцената

Още

За втори път "Бохемска рапсодия" на "Куин" е обявена за най-добрата британска песен на всички времена

За втори път "Бохемска рапсодия" на "Куин" е обявена за най-добрата британска песен на всички времена

 

Коментирай 0

Календар

Препоръчваме ви

Откриха гробницата на управител на храма на Амон в некропола Сакара край Кайро

Тя датира от началото на Деветнадесетата династия на Древен Египет, която обхваща периода от 1292 пр.н.е. - 1186 пр.н.е.

Неизвестно писмо на Дикенс ще бъде предложено на търг в Ню Йорк за 4500 долара

То е адресирано до френския актьор и драматург Франсоа-Жозеф Рение (1807-1885) по повод информация за източници, описващи обстоятелствата около смъртта на Молиер

Какво е било значението на Лунната богиня на народа мексика?

Изложбата "Койолшаукуи: Звездата, богинята, откритието" показва повече от 150 археологически обекта, посветени на митологията, символиката и научните изследвания около това божество

ДНК експертиза установи, че на борда на потънал прочут шведски военен кораб е имало жена

Останките на кралския кораб „Васа“ са извадени през 1961 г. и са забележително добре запазени след повече от 300 години под вода в пристанището на Стокхолм

Във Франция разкриха праисторически гравюри от времето на пещерата Ласко

Изображенията на коне и вулва "са сред най-старите познати произведения на палеолитната култура"

Откриха кирилски надпис от времето на Симеон в крепостта "Балък дере" край Хухла

Учените предполагат, че той е един от най-ранните кирилски текстове известни до сега. В местността "Балък дере" при българският поход към Цариград при цар Симеон тук е имало български гарнизон