Въведете дума или фраза за търсене и натиснете Enter

Смъртта на 30-годишна актриса разбуни Русия

ОБЩЕСТВО И ЛИЧНОСТ

Смъртта на 30-годишна актриса разбуни Русия

Стела Барановская беше обвинявана в шарлатанство, но умря от болестта си и остави 6-годишен сирак

Стела Барановская

На 4 септември тази година почина 30-годишната руска актриса Стела Барановская.

За това първа съобщи през Instagram известната в Русия автор, изпълнител и юрист Екатерина Гордон. Тя и много популярната тв водеща Лера Кудрявцева, бяха най-активните защитнички на Стела Барановская в публичното пространство, когато срещу актрисата от миналата година започна лавина от обвинения в шарлатанство - събиране на пари за "несъществуваща болест", и че ползвала събраните 12 милиона рубли /някъде - долари ?/ за разкошен живот, а не за лечение.

След терапия в САЩ и Мексико, за които в Русия вървеше слуха, че се провеждали в "масажни студиа", а не в клиники, Барановская бе изправена едва ли не на публичен съд в много гледаното предаване "Пряк ефир" по един от каналите на Руската телевизия, в което тя трябваше да отговаря на нападките на своите обвинители. В предаването участваха хора от различни професии - артисти, психолози, лекари, бизнесмени и др., както и хора с диагнозата рак. Барановская е страдала от тежкото заболяване остра лимфобластна левкемия.

След смъртта на младата актриса, вече втора седмица през ефира, в печатните медии и социалните мрежи текат обвинения между двата лагера, които се заформиха приживе на актрисата - "За" и "Против" нея. Макар че този спор вече да няма никакво значение, защото е решен от смъртта.

Стела Барановская има 6-годишен син Даниил, чиято съдба все още не е решена - не е ясно кой ще поеме попечителството над момченцето. За него в момента се грижели Екатерина Гордон, тв водещата Лера Кудрявцева, певиците Зара и Анфиса Чехова.

Стела Барановская, Лера Кудрявцева и Анфиса Чехова

"Стела умря като мъченик - в адски болки!.." е написала в съобщението за смъртта на актрисата Катя Гордон.

В предаването "Пряк ефир" от 2016 г. Стела съобщава, че е в ремисия. Нещо повече - по младежки самонадеяно казва, че е "победила рака". Признава, че не могла да понесе болките след химиотерапията и се отказала от нея. Избрала да се лекува по алтернативен метод, известен като фотодинамична терапия. Част от парите в сумата от 12 милиона долара, й дал неин приятел, споменава и за годеник в Америка, с когото е трябвало да сключи брак. Два месеца преди определената дата за сключване на брак, Стела научава страшната диагноза.

Във филма "Внукът на космонавта"

Още

Най-красивият руски актьор влезе в психиатрия

Най-красивият руски актьор влезе в психиатрия

Обвинителите й твърдят, че не са виждали документи от клиниките за лечение, макар да се оказа, че има такива. Както и множество снимки, доказващи лечението. Фотодинамичната терапия е метод, популярен в Америка, и залага на реакция от хлорофил, който под въздействието на лазер, постига отделяне на кислород към клетките.

Със сина си Даниил

Още

Анна Нетребко: Синът ми е аутист, но вече говори на два езика

Анна Нетребко: Синът ми е аутист, но вече говори на два езика

В студиото бе направен телемост с клиниката, в която се е лекувала по този метод Стела. Оттам отговориха, че основният им метод на лечение е детоксикация и че лечението при тях струва около 3470 долара седмично. Някои от присъстващите реагираха, че Барановская не е трябвало да се отказва от химиотерапията, други - че това е въпрос на личен избор и че има много излекувани и без химиотерапия.

Стела по време на лечението си

Още

Режисьорът Андрей Кончаловски - в тежка депресия от чувство за вина

Режисьорът Андрей Кончаловски - в тежка депресия от чувство за вина

Майката на Стела Барановская - Лариса Крючонкова, която е била с дъщеря си по време на химиотерапията, разказа за тежките моменти, които е трябвало да изживее дъщеря й - непоносимите болки, които е изтърпяла. Крючонкова сподели, че в миналото тя също е имала тежък здравословен проблем с гърдата, и че тогава също се е отказала от химиотерапия - станала вегетарианка и започнала да се чувства много добре.

Жената отговори на подхвърлените обвинения, че една добра майка не би позволила детето й да откаже традиционното лечение, като каза, че това е въпрос на личен избор и на интуиция.

Снимката, с която съобщават за кончината й в Instagram

В звездния елит на Русия и след смъртта на Барановская вървят слухове за мистериозния й личен живот. Стела не е омъжена, никой не знае кой е бащата на сина й. Родена е на 26 юли 1987 г. По неизвестни семейни причини, е отгледана от баба си, която е жива. Двете живеят бедно, но Стела от раз е приета да следва в МХАТ и завършва театралния институт.

Като студентка в МХАТ

Още

Цяла Русия се тревожи за Дима Билан

Цяла Русия се тревожи за Дима Билан

Някои твърдят, че е имала роман с богаташкия син Максим Котин, други - че двамата са били просто приятели. Майката на Котин - Ирина Винтер била дизайнер и арт-директор на "Галерията на Мосфилм". Снимки на престижната дама има в светските хроники. В пространно интервю за сп. "Вог", Ирина Винтер разказва за градината си. Съпругът й - Игор Котин, бащата на Максим, в миналото оглавявал медийния департамент на Русия в Швейцария, понастоящем е в списъка на учредителите на крупна фирма, инвеститор в енергетиката на Русия.

С Максим Котин

След смъртта на Стела Барановская, Екатерина Гордон написала писмо до семейство Котини, в което ги моли да помогнат на малкия Даниил, останал без майка. Отговор не последвал, електронната поща била блокирана.

Сега мнозина се обвиняват, че са били прекалено жестоки и несправедливи в обвиненията си срещу Барановская, но за това е вече твърде късно. Според повечето руски звезди, сега най-важното е съдбата на сина й.

Еми МАРИЯНСКА

Коментирай 0

Календар

Препоръчваме ви

Сирийският писател Халед Халифа почина на 59-годишна възраст от сърдечен удар

"Оставам, защото това е моята страна. Роден съм тук, живея тук и искам да умра тук!", каза той в интервю през 2019 г.

Мариана Евстатиева-Биолчева: Ценностите са неуправляеми

"Не изпращам послания, а споделям мисли и надежди за филма, който трябва да говори на всички. А посланията се раждат, когато си успял с първото. Иначе изкуството рискува да наподобява урок", категорична е режисьорката

Рада Москова: Детството - градините на рая, откъдето познанието ни отмества

"Възприемам правото на автора, не толкова във финансови измерения, колкото като правото да съществува във времето", казва именитата ни писателка и сценаристка

Отиде си големият интелектуалец Светлозар Игов

"Не многото писатели правят литературата, а достатъчното добри писатели", вярваше литературоведът

Художникът, който рисувал... музика

70 години от смъртта на Люсиен Дюрмер

Васил Ангелов бе отличен с наградата за най-добър млад график за 2023 г.

Трима ученици от Художественото училище в София получиха годишна стипендия в IV Национален конкурс за "Графика - класически техники" - 2023 г.