Въведете дума или фраза за търсене и натиснете Enter

Смъртта на 30-годишна актриса разбуни Русия

ОБЩЕСТВО И ЛИЧНОСТ

Смъртта на 30-годишна актриса разбуни Русия

Стела Барановская беше обвинявана в шарлатанство, но умря от болестта си и остави 6-годишен сирак

Стела Барановская

На 4 септември тази година почина 30-годишната руска актриса Стела Барановская.

За това първа съобщи през Instagram известната в Русия автор, изпълнител и юрист Екатерина Гордон. Тя и много популярната тв водеща Лера Кудрявцева, бяха най-активните защитнички на Стела Барановская в публичното пространство, когато срещу актрисата от миналата година започна лавина от обвинения в шарлатанство - събиране на пари за "несъществуваща болест", и че ползвала събраните 12 милиона рубли /някъде - долари ?/ за разкошен живот, а не за лечение.

След терапия в САЩ и Мексико, за които в Русия вървеше слуха, че се провеждали в "масажни студиа", а не в клиники, Барановская бе изправена едва ли не на публичен съд в много гледаното предаване "Пряк ефир" по един от каналите на Руската телевизия, в което тя трябваше да отговаря на нападките на своите обвинители. В предаването участваха хора от различни професии - артисти, психолози, лекари, бизнесмени и др., както и хора с диагнозата рак. Барановская е страдала от тежкото заболяване остра лимфобластна левкемия.

След смъртта на младата актриса, вече втора седмица през ефира, в печатните медии и социалните мрежи текат обвинения между двата лагера, които се заформиха приживе на актрисата - "За" и "Против" нея. Макар че този спор вече да няма никакво значение, защото е решен от смъртта.

Стела Барановская има 6-годишен син Даниил, чиято съдба все още не е решена - не е ясно кой ще поеме попечителството над момченцето. За него в момента се грижели Екатерина Гордон, тв водещата Лера Кудрявцева, певиците Зара и Анфиса Чехова.

Стела Барановская, Лера Кудрявцева и Анфиса Чехова

"Стела умря като мъченик - в адски болки!.." е написала в съобщението за смъртта на актрисата Катя Гордон.

В предаването "Пряк ефир" от 2016 г. Стела съобщава, че е в ремисия. Нещо повече - по младежки самонадеяно казва, че е "победила рака". Признава, че не могла да понесе болките след химиотерапията и се отказала от нея. Избрала да се лекува по алтернативен метод, известен като фотодинамична терапия. Част от парите в сумата от 12 милиона долара, й дал неин приятел, споменава и за годеник в Америка, с когото е трябвало да сключи брак. Два месеца преди определената дата за сключване на брак, Стела научава страшната диагноза.

Във филма "Внукът на космонавта"

Още

Най-красивият руски актьор влезе в психиатрия

Най-красивият руски актьор влезе в психиатрия

Обвинителите й твърдят, че не са виждали документи от клиниките за лечение, макар да се оказа, че има такива. Както и множество снимки, доказващи лечението. Фотодинамичната терапия е метод, популярен в Америка, и залага на реакция от хлорофил, който под въздействието на лазер, постига отделяне на кислород към клетките.

Със сина си Даниил

Още

Анна Нетребко: Синът ми е аутист, но вече говори на два езика

Анна Нетребко: Синът ми е аутист, но вече говори на два езика

В студиото бе направен телемост с клиниката, в която се е лекувала по този метод Стела. Оттам отговориха, че основният им метод на лечение е детоксикация и че лечението при тях струва около 3470 долара седмично. Някои от присъстващите реагираха, че Барановская не е трябвало да се отказва от химиотерапията, други - че това е въпрос на личен избор и че има много излекувани и без химиотерапия.

Стела по време на лечението си

Още

Режисьорът Андрей Кончаловски - в тежка депресия от чувство за вина

Режисьорът Андрей Кончаловски - в тежка депресия от чувство за вина

Майката на Стела Барановская - Лариса Крючонкова, която е била с дъщеря си по време на химиотерапията, разказа за тежките моменти, които е трябвало да изживее дъщеря й - непоносимите болки, които е изтърпяла. Крючонкова сподели, че в миналото тя също е имала тежък здравословен проблем с гърдата, и че тогава също се е отказала от химиотерапия - станала вегетарианка и започнала да се чувства много добре.

Жената отговори на подхвърлените обвинения, че една добра майка не би позволила детето й да откаже традиционното лечение, като каза, че това е въпрос на личен избор и на интуиция.

Снимката, с която съобщават за кончината й в Instagram

В звездния елит на Русия и след смъртта на Барановская вървят слухове за мистериозния й личен живот. Стела не е омъжена, никой не знае кой е бащата на сина й. Родена е на 26 юли 1987 г. По неизвестни семейни причини, е отгледана от баба си, която е жива. Двете живеят бедно, но Стела от раз е приета да следва в МХАТ и завършва театралния институт.

Като студентка в МХАТ

Още

Цяла Русия се тревожи за Дима Билан

Цяла Русия се тревожи за Дима Билан

Някои твърдят, че е имала роман с богаташкия син Максим Котин, други - че двамата са били просто приятели. Майката на Котин - Ирина Винтер била дизайнер и арт-директор на "Галерията на Мосфилм". Снимки на престижната дама има в светските хроники. В пространно интервю за сп. "Вог", Ирина Винтер разказва за градината си. Съпругът й - Игор Котин, бащата на Максим, в миналото оглавявал медийния департамент на Русия в Швейцария, понастоящем е в списъка на учредителите на крупна фирма, инвеститор в енергетиката на Русия.

С Максим Котин

След смъртта на Стела Барановская, Екатерина Гордон написала писмо до семейство Котини, в което ги моли да помогнат на малкия Даниил, останал без майка. Отговор не последвал, електронната поща била блокирана.

Сега мнозина се обвиняват, че са били прекалено жестоки и несправедливи в обвиненията си срещу Барановская, но за това е вече твърде късно. Според повечето руски звезди, сега най-важното е съдбата на сина й.

Еми МАРИЯНСКА

Коментирай 0

1/1

Стела Барановская

Стела Барановская, Лера Кудрявцева и Анфиса Чехова

Във филма "Внукът на космонавта"

Като студентка в МХАТ

Със сина си Даниил

С Максим Котин

Снимката, с която съобщават за кончината й в Instagram

Стела по време на лечението си

Календар

Препоръчваме ви

Вижте знаменитости на 20 век върху любимите им мотори

Брандо се увлича по моторите много преди да стане световно известен, Тина Търнър била голяма почитателка на Харлей, Джон Ленън имал любим "железен кон"

Иван Яхнаджиев: Картината е диалог на художника с онзи, който я гледа

Повече от 40 години държах в дома си ръкописен текст на Димчо Дебелянов

Почина артистът-каскадьор Павел Дойчев

Кроеше планове за околосветско пътешествие под знамето на България

Момичето от София, което изправи ловешкия театър на крака

Биляна Петрова поема ръководството на Ловешкия театър преди едва 10 месеца

Румънският хитмейкър Моноар: Писането на песни е работа като всяка друга

За да надскочите географските си граници, трябва да заложите на най-универсалния език в музиката, убеден е Крис Трейс

Кой купи револвера на Ван Гог за 162 500 евро?

Най-известното оръжие в историята на изкуството е открито през 1960 г. в полето край Овер сюр Оаз, където художникът се прострелва на 27 юли 1890 г.