Въведете дума или фраза за търсене и натиснете Enter

Режисьорът Андрей Кончаловски - в тежка депресия от чувство за вина

НЕЩАТА ОТ ЖИВОТА

Режисьорът Андрей Кончаловски - в тежка депресия от чувство за вина

Дъщеря му Мария четвърта година е в кома, след катастрофата, предизвикана от него

Андрей Кончаловски

16-годишната дъщеря на световноизвестния режисьор Андрей Кончаловски и актрисата Юлия Висоцка - Мария, наскоро е изпаднала в дълбока кома. Момичето бе в състояние на кома още от 2013-а, но се очакваше подобряване. Вместо това, картината се е влошила.

Семейна снимка

Мария Кончаловска пострадва при тежка катастрофа в Марсилия през 2013 г. Тогава зад кормилото на автомобила е бил баща й Андрей Кончаловски.

Според полицията, причина за трагедията е превишена скорост. Кончаловски не могъл да овладее автомобила и се ударил челно в друг, насрещно движещ се автомобил. Мария била без предпазен колан и при удара получила травма на главата.

Катастрофата

След инцидента, с лечението на момичето се захващат най-добрите френски лекари. Направена й е спешна операция, след която я въвеждат в принудителна кома, от която Мария така и не излиза, с изключение на краткотрайни пробуждания. Последните новини от тази година са още по-лоши - момичето е изпаднало в дълбока кома. Медиците не дават никакви прогнози кога и дали въобще ще излезе от това състояние.

Майката на Мария - винаги усмихнатата любимка на руската публика - телевизионната водеща Юлия Висоцка, през есента на миналата година беше обнадеждена: "Комата е нееднозначно състояние, каза тя в ефира на тв предаване. Протича при всекиго различно. Има моменти, в които Маша е с мен... И други, в които нищо не разбирам!.. Всичко върви... бавно и непредсказуемо. Аз постоянно работя над себе си, за да не изпадам в униние. Знам, че всичко в радиус от 5 километра на Машината стая, трябва да бъде пълно с позитивизъм!".

Мария с мама Юлия

След това интервю, в руската преса дори се появи снимка на Мария Кончаловска, седнала на стол, да разговаря с медицинска сестра. Това успокои феновете на звездното семейство с надеждата, че нещата са тръгнали да се оправят. Новините от дни, обаче, са повече от плашещи. Кончаловски минава за човек с устойчив характер, но в момента бил изцяло предаден на черни мисли и в състояние на депресия.

Режисьорът изпитвал чувство за вина и не можел да намери покой. В момента изцяло бил зарязал творческата си работа и на всички им било тъжно да го гледат такъв. "До миналата година Кончаловски се държеше и вярваше, че Маша ще се оправи, казват близки на режисьора и припомнят, че точно преди година големият режисьор направи премиера на грандиозния си мюзикъл "Престъпление и наказание".

Пак през миналата година 78-годишният режисьор си направи операция на очите в Московска болница и градеше грандиозни творчески планове. Сега, обаче, изцяло се бил предал на мъката си.

Андрей и Юлия, в началото на връзката им

В личния си живот Кончаловски е известен като доста любвеобилен мъж. Юлия Висоцка е петата му жена и е по-млада от него с цели 36 години. Сключват брак през 1998 г. и имат две деца - Мария и Егор.

Андрей, Юлия и децата - Мария и Егор, като по-малки

От предишните си съпруги режисьорът има още 4 законни деца, и една извънбрачна дъщеря от актрисата Ирина Бразговки. По оценката на всички, бракът му с Юлия Висоцкая е най-хармоничната му и дълга любовна връзка с жена, а Мария, или Маша, както я наричал на галено, била любимата му дъщеря.

Преди да се случи трагедията, семейството си купило старинна къща в Тоскана, принадлежала на аристократичната фамилия Манчини през 18-и век. Кончаловски градял планове, с Юлия и децата да се преместят да живеят в Италия. Катастрофата във Франция променя всичко!..

Еми МАРИЯНСКА

Коментирай 4

Календар

Препоръчваме ви

Холандският съд реши: Ще гледаме Мишел Уелбек в порнофилм

Френският писател загуби и двете дела, с които се опита да спре излизането на записите

Праправнучка на Рахманинов не позволила да върнат праха му в Русия

80 години от смъртта и 150 години от рождението на големия композитор

След ИКАР-ите: Владимир Пенев, Маргита Гошева и Мария Бакалова пред Dir.bg (видео и снимки)

Трябва да се научим да прощаваме на себе си, а след това на всички останали", каза Владимир Пенев, а Маргита Гошева допълни: "Нека зрителите ходят с удоволствие на театър, защото ще получат цял набор от емоции, които рядко присъстват толкова синтезирано в ежедневието ни"

Три ИКАР-а за спектакъла "Орфей" на Йерней Лоренци, а кои са и останалите победители

Владимир Пенев и Светлана Янчева взеха театралните статуетки за водеща мъжка и женска роля

Самуел Финци оголен до кръв в Народния театър

Актьорът демонстрира безмилостна игра на сцената на Народния театър в спектакъла „Един кон влязъл в бар“