Въведете дума или фраза за търсене и натиснете Enter

Анна Нетребко: Синът ми е аутист, но вече говори на два езика

ВЯРА

Анна Нетребко: Синът ми е аутист, но вече говори на два езика

Световната оперна звезда дава надежда на хиляди родители на деца с тази диагноза

Анна Нетребко е легенда на операта. За момичето, родено в Краснодар - СССР през 1971 г., е изключителен шанс да дебютира във Виенската опера през 2003 г. - при това, в ролята на Виолета в култовата "Травиата" на Верди. Зареждат се все големи оперни роли, които й носят световна слава. Певицата гастролира в "Метрополитен опера" в Ню Йорк, в лондонската "Ковънт Гардън", в "Опера насионал" -Париж, в Цюрихската опера, в берлинската и в мюнхенската "Щатсопер". Малцина знаят, обаче, че в личния си живот певицата е изживяла голяма драма.

Наскоро Нетребко призна публично, че нейният 8-годишен син е аутист и разказа как, като обикновена жена-майка, е страдала, когато научава това.

Анна Нетребко със сина си Тияго

Сега обаче нещата са повече от обнадеждаващи. Момчето усвоявало блестящо два езика - родния руски и английски. Вкъщи Анна и синът й общували на руски.

Нетребко разказва как, когато до 4-годишната си възраст Тияго изобщо не проговорил нито дума, като всяка майка тя изпитала огромна тревога в сърцето си и тръгнала да търси помощ. "Нито един специалист не ми даваше гаранции,че той изобщо ще проговори!.. , разказва певицата. Искам да кажа на родителите на деца-аутисти, че трябва да приемат предизвикателството смело. При нас сега нещата са съвършено различни - синът ми не само говори, той прави удивителни неща, които ме карат да се чувствам горда с него.

Осъзнах, че неговата различност е уникален дар - така приемам сега диагнозата, която някога ме изплаши. Ето защо искам да изразя благодарността си към Бог и към хората с божествена искра в сърцата си, които ни помогнаха. Това са терапевтите от института АБА в Ню Йорк.

Малкият Тияго

От все сърце им благодаря. Те научиха и мен самата на нещо много велико: че човек трябва с вяра да посреща съдбата си, да не допуска отчаяние в сърцето си и смело да върви напред!", казва певицата.

Еми МАРИЯНСКА

Коментирай 0

1/1

Анна Нетребко със сина си Тияго

Малкият Тияго

Календар

Препоръчваме ви

Коя е истинската Св. Лидия, и това ли е било името й?

Според една от версиите тя е била съпруга на съветник на император Адриан

Синът на Апостол Карамитев: Благодаря за помощта в битката на жена ми с рака

Съпругата на режисьора Момчил Карамитев - модният дизайнер Габриела, е на лечение в китайска болница

И Слънчо си взима невеста на свят ден Гергьовден

Уникална смесица от мит и религия в народната песен "Слънце и Грозданка"

Тома неверници и непоправими отрицатели ли сме българите?

"Баш днеска ли дойде папата?!", е написал българин във фейсбук страницата си

25 деца и тийнейджъри доста преди за станат световноизвестни

Може би и сега до нас подскача, обут в къси панталонки, бъдещ президент, гениален актьор или виртуозен музикант...

"Нотр дам" ни припомни зловещо Пътя към храма

Виктор Юго пише романа "Парижката Света Богородица", за да накара съвременниците си да осъзнаят стойността на готическата архитектура