Въведете дума или фраза за търсене и натиснете Enter

Анна Нетребко: Синът ми е аутист, но вече говори на два езика

ВЯРА

Анна Нетребко: Синът ми е аутист, но вече говори на два езика

Световната оперна звезда дава надежда на хиляди родители на деца с тази диагноза

Анна Нетребко е легенда на операта. За момичето, родено в Краснодар - СССР през 1971 г., е изключителен шанс да дебютира във Виенската опера през 2003 г. - при това, в ролята на Виолета в култовата "Травиата" на Верди. Зареждат се все големи оперни роли, които й носят световна слава. Певицата гастролира в "Метрополитен опера" в Ню Йорк, в лондонската "Ковънт Гардън", в "Опера насионал" -Париж, в Цюрихската опера, в берлинската и в мюнхенската "Щатсопер". Малцина знаят, обаче, че в личния си живот певицата е изживяла голяма драма.

Наскоро Нетребко призна публично, че нейният 8-годишен син е аутист и разказа как, като обикновена жена-майка, е страдала, когато научава това.

Анна Нетребко със сина си Тияго

Сега обаче нещата са повече от обнадеждаващи. Момчето усвоявало блестящо два езика - родния руски и английски. Вкъщи Анна и синът й общували на руски.

Нетребко разказва как, когато до 4-годишната си възраст Тияго изобщо не проговорил нито дума, като всяка майка тя изпитала огромна тревога в сърцето си и тръгнала да търси помощ. "Нито един специалист не ми даваше гаранции,че той изобщо ще проговори!.. , разказва певицата. Искам да кажа на родителите на деца-аутисти, че трябва да приемат предизвикателството смело. При нас сега нещата са съвършено различни - синът ми не само говори, той прави удивителни неща, които ме карат да се чувствам горда с него.

Осъзнах, че неговата различност е уникален дар - така приемам сега диагнозата, която някога ме изплаши. Ето защо искам да изразя благодарността си към Бог и към хората с божествена искра в сърцата си, които ни помогнаха. Това са терапевтите от института АБА в Ню Йорк.

Малкият Тияго

От все сърце им благодаря. Те научиха и мен самата на нещо много велико: че човек трябва с вяра да посреща съдбата си, да не допуска отчаяние в сърцето си и смело да върви напред!", казва певицата.

Еми МАРИЯНСКА

Коментирай 0

1/1

Анна Нетребко със сина си Тияго

Малкият Тияго

Календар

Препоръчваме ви

Младежкият театър започва дарителска кампания срещу COVID-19

В сайта на театъра ще бъде публикувана ежедневно събраната към момента сума и кои театри и други културни институти са подкрепили инициативата

Аладжа манастир е най-посещаваният от музеите във Варна за 2019-та

Предания разказват, че по времето на жестоките гонения срещу християните в Римската империя, в това закътано и пустинно място са намерили убежище неколцина изгнаници от близкия град Одесос

"Северният Атон" - културно средище на православието на езерото Ладога

Валаамският манастир припомня славната си история, на "ти" с новите технологии

Красиви загадъчни лица от Югоизточна Азия

Портретите на Нуно Андраде ни позволяват да си изградим образ на малко известни народи и етнически групи

Как и защо една коледна реклама разгневи хиляди хора

Размисъл върху изкуството на контекста, смисъла и целите на рекламното послание