Въведете дума или фраза за търсене и натиснете Enter

Анна Нетребко: Синът ми е аутист, но вече говори на два езика

ВЯРА

Анна Нетребко: Синът ми е аутист, но вече говори на два езика

Световната оперна звезда дава надежда на хиляди родители на деца с тази диагноза

Анна Нетребко е легенда на операта. За момичето, родено в Краснодар - СССР през 1971 г., е изключителен шанс да дебютира във Виенската опера през 2003 г. - при това, в ролята на Виолета в култовата "Травиата" на Верди. Зареждат се все големи оперни роли, които й носят световна слава. Певицата гастролира в "Метрополитен опера" в Ню Йорк, в лондонската "Ковънт Гардън", в "Опера насионал" -Париж, в Цюрихската опера, в берлинската и в мюнхенската "Щатсопер". Малцина знаят, обаче, че в личния си живот певицата е изживяла голяма драма.

Наскоро Нетребко призна публично, че нейният 8-годишен син е аутист и разказа как, като обикновена жена-майка, е страдала, когато научава това.

Анна Нетребко със сина си Тияго

Сега обаче нещата са повече от обнадеждаващи. Момчето усвоявало блестящо два езика - родния руски и английски. Вкъщи Анна и синът й общували на руски.

Нетребко разказва как, когато до 4-годишната си възраст Тияго изобщо не проговорил нито дума, като всяка майка тя изпитала огромна тревога в сърцето си и тръгнала да търси помощ. "Нито един специалист не ми даваше гаранции,че той изобщо ще проговори!.. , разказва певицата. Искам да кажа на родителите на деца-аутисти, че трябва да приемат предизвикателството смело. При нас сега нещата са съвършено различни - синът ми не само говори, той прави удивителни неща, които ме карат да се чувствам горда с него.

Осъзнах, че неговата различност е уникален дар - така приемам сега диагнозата, която някога ме изплаши. Ето защо искам да изразя благодарността си към Бог и към хората с божествена искра в сърцата си, които ни помогнаха. Това са терапевтите от института АБА в Ню Йорк.

Малкият Тияго

От все сърце им благодаря. Те научиха и мен самата на нещо много велико: че човек трябва с вяра да посреща съдбата си, да не допуска отчаяние в сърцето си и смело да върви напред!", казва певицата.

Еми МАРИЯНСКА

Коментирай 0

1/1

Анна Нетребко със сина си Тияго

Малкият Тияго

Календар

Препоръчваме ви

Чудесата, сътворени от Христос, според евангелията

Ето какво пишат Матей, Марк, Лука и Йоан или "четиримата евангелисти"

Виртуална разходка на Големия празник в Рилския манастир (ВИДЕО)

Eдна възможност да почетем светинята в трудните времена, в които нямаме физически досег до нея

Опустелите градове на света - ужасяващи, но и вдъхващи надежда

Хората не са загубили способността да се обединяват за общото спасение

Обет от 17-и век пази приказно градче в Бавария

В малкия алпийски град Оберамергау на всеки десет години изпълняват Страстна пиеса, изобразяваща последните седмици от живота на Исус Христос, но тази година отлагат мащабното събитие

Тайната на папския пръстен - защо го унищожават след смъртта на папата

Ватикана пази единствено пръстена на Бенедикт XVI