Въведете дума или фраза за търсене и натиснете Enter

"Възвишение" тръгва из България с предпремиерни прожекции

"ОТ НАРОДА - ЗА НАРОДА!"

"Възвишение" тръгва из България с предпремиерни прожекции

Филмът тръгва по кината от 10 ноември

Непосредствено преди да излезе официално по кината от 10 ноември, филмът "Възвишение" ще бъде показан ексклузивно пред публика в няколко български града и зрителите ще имат срещи с екипа и актьорите, съобщават организаторите пред БТА.

"Хайде, брате, Делото ся почна!"

Първата спирка е Котел, на 1 ноември - Деня на народните будители и празник на възрожденския град. Там се развива основна част от историята за полуреволюционерите, полуразбойници Гичо и Асенчо /Александър Алексиев и Стоян Дойчев/. Градът е и родното място на писателя Милен Русков, автор на едноименния роман, послужил за основа на филма на режисьора Виктор Божинов.

На 3 ноември "Възвишение" е в кино "Арена Grand Mall" във Варна, на следващия ден - в Cinema City в Бургас, а на 6 ноември - в Пловдив. Билетите за всяка от прожекциите ще се продават от 24 октомври.

Гичо и Асенчо – актьорите Алек Алексиев и Стоян Дойчев

Още

"Възвишение" с първи тийзър. Вижте го!

"Възвишение" с първи тийзър. Вижте го!

Повече от три години продължава работата по "Възвишение", със снимки на над 50 места из цяла България и почти едногодишна постпродукция. Филмът разказва за обира на Арабаконак през 1872 г. през погледа на Гичо и Асенчо, натоварени с важна мисия от Димитър Общи /Филип Аврамов/ - да предадат писмо на Левски. Тяхното издирване на Апостола се превръща в трагикомично приключение, а революционният им ентусиазъм постепенно е изместен от огорчение и разочарование.

Сред актьорите са и Герасим Георгиев - Геро, Васил Михайлов, Юлиан Вергов, Захари Бахаров, Малин Кръстев, Параскева Джукелова, Стефан Денолюбов, Димитър Рачков, Христо Петков, Кирил Ефремов, Веселин Анчев.

Режисьорът Виктор Божинов (в средата) по време на снимките на филма

Още

Симон Варсано с фотографска изложба на филма "Възвишението"

Симон Варсано с фотографска изложба на филма "Възвишението"

Виктор Божинов е съсценарист с Нели Димитрова и Милен Русков, автор и на диалозите. Продуцент е Иван Дойков /"Сърпентайн"/, копродуценти - "Ол старс ин", БНТ, "Булфилм", "Ню Бояна", "Авансцена" и "Дрийм фактори" /Македония/. Филмът се реализира с финансовото съдействие на Националния филмов център, програмата "Евроимаж" и е подкрепен от Столичната община и Комисията по култура и медии към 43-ото Народно събрание.

Коментирай 0

1/1

"Хайде, брате, Делото ся почна!"

Режисьорът Виктор Божинов (в средата) по време на снимките на филма

Гичо и Асенчо – актьорите Алек Алексиев и Стоян Дойчев

Още ВИДЕО

От кой свят идваш, Радина, и защо няма повече като теб?

Талантливата актриса бе специален гост в новия епизод на "Матине"

Татяна Лолова: Искам да изиграя Фалстаф

Психиката, ведрината и усмивката са по-важни от физическото съществуване, споделя актрисата

Здравка Евтимова: Думите не са просто за утеха, те са сила, действие и кураж

"Щастието на първо място е стабилното здраве в семейството и второ - онова, което си направил да не те кара да се срамуваш, да говори много повече, отколкото твоите думи за него", сподели писателката на събитието She's The One

Норвежец постави нов световен рекорд, пеейки песни на Елвис повече от 50 часа

Имитаторът Хел Хенинг Бьорнстад, известен с псевдонима "Хел Елвис" подобри с над седем часа досегашното най-добро постижение с песни на Краля на рока

108 000 долара за годежния пръстен, подарен на Катрин Хепбърн от Хауърд Хюз

Сумата надхвърли трикратно предварителната му оценка а търга в Лос Анджелис, докато за колекцията от нейните любовни писма до него бяха платени 44 800 долара

Реплика на "Титаник" е най-голямата скулптура от кехлибар в света

153,2 см сантиметровата творба на Томаш Оджиевски влезе в рекордите на Гинес

Виж всички

Календар