Въведете дума или фраза за търсене и натиснете Enter

"Порталът" се отваря на 2 май по БНТ 1

ТВ ПРЕМИЕРА

"Порталът" се отваря на 2 май по БНТ 1

Двама пътешественици във времето започват своето приключение на връх Великден, сериалът ще се излъчва в неделя вечер

Премиерата на най-новия български сериал "ПОРТАЛЪТ", реж. Илиан Джевелеков, ще бъде на 2 май по БНТ 1. Приключенската драма е сред акцентите в празничната програма за Великден на обществената медия.

В момент, когато пътуването в пространството е затруднено, сюжетът ще предложи неочаквано приключение на зрителите от всички поколения, допълненo с много музика от 70-те години.

Велислав Павлов и Александър Кънев в кадър от сериала "Порталът", реж. Илиан Джевелеков (Снимки: Мирамар филм)

Впечатляващ каст от талантливи актьори, криминален нюас и поглед към миналото ни очаква в неделната БГ киновечер от 21:00 часа по БНТ 1.

В шест епизода ще проследим приключенията на двамата пътешественици във времето. Пред какви предизвикателства се изправят, как ги преодоляват и как се променя животът им, когато курсът на събитията от миналото сменя посоката си. Несбъднати любови, невъзможни връзки и много обрати и конфликти ще видим в тази заплетена и изключително интригуваща история.

Джулия Бочева в кадър от сериала "Порталът", реж. Илиан Джевелеков (Снимки: Мирамар филм)

Стефания Кочева и Георги Златарев в кадър от сериала "Порталът", реж. Илиан Джевелеков (Снимки: Мирамар филм)

Още

Татяна Лолова в последната си роля - новият български сериал "Порталът" скоро по БНТ

Татяна Лолова в последната си роля - новият български сериал "Порталът" скоро по БНТ

В първия епизод ще видим криминалния психолог Крум Бонев (в ролята Велислав Павлов), чийто живот отдавна е влязъл в коловоза на времето. Всичко се преобръща, когато на вратата му се появява неканен гост от миналото - неговият отдавна изчезнал вуйчо доц. Димо Троянов, по прякор Джинигиби, който изглежда все така млад и непроменен. Оказва се, че съществува портал на времето! Крум попада 40 години назад в социалистическа България от 1979 г.

Свежен Младенов в кадър от сериала "Порталът", реж. Илиан Джевелеков (Снимки: Мирамар филм)

Мястото, на което се озовава и животът, в който се връща, са изключително изненадващи и му коства сериозно усилие да оцелее в чуждата среда. Скоро си дава сметка, че е в точното време, когато би могъл да промени трагичната съдба на семейството си. Но как?

"Сънуването на детството и "пътуването" към него са неща, които подсъзнателно или не, постоянно правя", казва Велислав Павлов, който играе ролята на криминалния психолог в "ПОРТАЛЪТ".

Мария Илиева в кадър от сериала "Порталът", реж. Илиан Джевелеков (Снимки: Мирамар филм)

Кадър от сериала "Порталът", реж. Илиан Джевелеков (Снимки: Мирамар филм)

"Премислянето на ситуации от миналото, в които съм дете и въпросът "Какво бих направил по друг начин?" са част от подреждането на голямата картина за всеки от нас. В този сериал се превъплъщавам в герой, който има възможността да се върне във времето на детството си, но вече като възрастен, със задачата да поправи жестока несправедливост, сполетяла баща му."

Необяснимата възможност за квантово преминаване в друго време е открита от доц. Димо Троянов - Джингиби (в ролята Александър Кънев) - малко отнесен и ексцентричен университетски преподавател по физика.

Още

Илиян Джевелеков снима новия сериал на БНТ "Порталът"

Илиян Джевелеков снима новия сериал на БНТ "Порталът"

По същото време, в което Крум Бонев се връща в 70-те години, младият учен се сблъсква с 2019 г., с развитието на технологиите, промененото общество и това, в което се е превърнала онази социалистическа България, която той познава. Уж у дома, а всъщност озовал се в една непозната държава, чието бъдеще преди 40 години никой не е и сънувал.

Александър Кънев в кадър от сериала "Порталът", реж. Илиан Джевелеков (Снимки: Мирамар филм)

"По някаква ирония единият ми дядо беше физик, дори е имал напреднали разработки за уреда за нощно виждане, но му ги отнемат", споделя Александър Кънев - актьорът в другата главна роля в "ПОРТАЛЪТ". "За съжаление, не съм имал възможност да общувам много с дядо. Затова се свързах с моя приятел Георги Гаврилов, който е ядрен физик, за да ме въведе в света на тази наука.

За мен беше най-важно да изляза от клишето на отнесения учен и да опитам да видя света през очите на пътешественика във времето - човек, който е преживял много, но не е загубил способността си да се удивлява и да обича. След снимките на сериала, слухът ми се изостри за употребата на думата "портал" в ежедневието. Това е място на преминаване, на обмен. Порталът е граница, а там винаги е интересно."

Кадър от сериала "Порталът", реж. Илиан Джевелеков (Снимки: Мирамар филм)

Кадър от сериала "Порталът", реж. Илиан Джевелеков (Снимки: Мирамар филм)

С разгръщането на сюжета, зрителите ще пътуват между миналото и настоящето. Ще се връщат в средите на тогавашния хайлайф и бляскавия живот на българската естрада. После отново ще се озовават в 2019 г., където доц. Троянов, принуден да крие самоличността си, среща една забележителна жена от своето минало.

Николай Станоев и Даниел Цочев в кадър от сериала "Порталът", реж. Илиан Джевелеков (Снимки: Мирамар филм)

Реализацията на "ПОРТАЛЪТ" е поверена на доказания екип на "Мирамар филм", създатели на запомнящите се ленти "LOVE.NET" и "Вездесъщият", а в актьорския състав влизат едни от най-успешните български актьори, както и талантливи нови лица. Във филма е и последната роля на обичаната актриса Татяна Лолова, написана специално за нея.

Татяна Лолова в кадър от сериала "Порталът", реж. Илиан Джевелеков (Снимки: Мирамар филм)

Гледайте премиерата на "ПОРТАЛЪТ" на 2 май в ефира на БНТ 1.

ПОРТАЛЪТ (България, 2021), 6 еп.

Изпълнителен продуцент: Мирамар филм

Режисьор: Илиян Джевелеков, Сценарий: Матей Константинов, Илиян Джевелеков, Нели Димитрова, Оператор: Мартин Балкански, Художник: Георги Димитров, Композитор: Петко Манчев, Кастинг: Александра Фучанска, Монтаж: Александра Фучанска

Илиян Джевелеков (Снимки: Мирамар филм)

Участват: ВЕЛИСЛАВ ПАВЛОВ (Крум Бонев), АЛЕКСАНДЪР КЪНЕВ (доц. Димо Троянов-Джингиби), ДЖУЛИЯ БОЧЕВА (Ани Лиянова), СТЕФАНИЯ КОЧЕВА (Жана Янева), ТАТЯНА ЛОЛОВА (леля Зорка), МАРИЯ СТЕФАНОВА, СТЕФКА ЯНОРОВА, МИХАИЛ МУТАФОВ, СВЕЖЕН МЛАДЕНОВ, ГЕРАСИМ ГЕОРГИЕВ - ГЕРО, ДАРИН АНГЕЛОВ, РАДЕНА ВЪЛКАНОВА, ВЕСЕЛИН АНЧЕВ, ДЕСИ МОРАЛЕС, ДАНИЕЛ ЦОЧЕВ, НИКОЛАЙ СТАНОЕВ, ЕЛИ КАБАСАКАЛОВА, БОРИС ЛУКАНОВ, МАРИЯ ИЛИЕВА, ЛОРА ХРИСТОВА, ГЕОРГИ ЗЛАТАРЕВ, МОМЧИЛ СТЕПАНОВ, КОНСТАНТИН ЕЛЕНКОВ

Снимки (photo credit): Мирамар филм

Още

Вижте онлайн филма "Куба е музика" на Илиян Джевелеков до 8 април

Вижте онлайн филма "Куба е музика" на Илиян Джевелеков до 8 април

Още

Режисьорът на "Вездесъщият" Илиян Джевелеков:  Всеки от нас има своите мръсни тайни

Режисьорът на "Вездесъщият" Илиян Джевелеков: Всеки от нас има своите мръсни тайни

Още

Велислав Павлов: Жена ми ме освободи от ролята на Вездесъщия

Велислав Павлов: Жена ми ме освободи от ролята на Вездесъщия

Още

 Режисьорът на "Вездесъщият" Илиян Джевелeков: "Матрицата" еволюира и затяга примката си

Режисьорът на "Вездесъщият" Илиян Джевелeков: "Матрицата" еволюира и затяга примката си

Коментирай 0

1/1

Още ВИДЕО

Трейлърът на "Гунди - Легенда за любовта" с рекорден брой гледания

За по-малко от седмица - с общо 2,5 милиона гледания - трейлърът на филма се превърна в най-успешния в историята на българското кино

Картината "Купи сено в Живерни" на Клод Моне беше продадена за почти 35 млн. щатски долара

Най-големите тръжни къщи "Кристис" и "Сотбис" започнаха пролетните си продажби в Ню Йорк

Франция представя официалната музикална тема на Олимпийските игри 2024

Музиката на Виктор льо Ман е с название "Парад" и ще бъде изпълнена на живо от Оркестъра на Марсилия в двореца Фаро

"Гунди – Легенда за любовта" тръгва по кината от 18 октомври

Дългоочакваният трейлър показа нови сюжетни линии и какво да очакваме от лентата за Георги Аспарухов

Хипнотичният "Звярът" с Леа Сейду по кината от 10 май

Филмът на Бертран Бонело е създаден по мотиви от повестта "Звярът в джунглата" от Хенри Джеймс

Модерната Одисея "Аз, капитан" тръгва по кината

Филмът на Матео Гароне взе Сребърен лъв във Венеция и беше номиниран за "Оскар" в категорията за най-добър междуанароден филм

Виж всички

Календар