Въведете дума или фраза за търсене и натиснете Enter

Нетфликс обръща поглед към зрелищното спасяване на тайландските деца, хванати в капан в пещера

РЕАЛНОСТИ НА КИНО

Нетфликс обръща поглед към зрелищното спасяване на тайландските деца, хванати в капан в пещера

Драмата с тима "Дивите глигани" прикова вниманието на света през 2018 г. Момчетата и треньорът им попаднаха в капан в пещерата Тхам Луанг на 1000 метра под повърхността. Те останаха блокирани във вътрешността й в продължение на две седмици

След филма на Амазон Прайм Видео е ред на Нетфликс - стрийминг платформата представя поредицата си за зрелищното спасяване на млади футболисти, хванати в капан в пещера в Тайланд през 2018 г., предаде Франс прес.

Нетфликс освен това ще покаже през октомври документален филм с нередактирани разкази на спасените деца.

Подобно на игралния филм "Тринадесет живота" на Амазон Прайм Видео, поредицата "Спасяването на невъзможното" на Нетфликс разказва в шест епизода от по около час за драматичната операция, при която дванадесет момчета и техният треньор бяха извадени от наводнена пещера в северната част на Тайланд.

Драмата с тима "Дивите глигани" прикова вниманието на света през 2018 г. Момчетата и треньорът им попаднаха в капан в пещерата Тхам Луанг на 1000 метра под повърхността. Те останаха блокирани във вътрешността й в продължение на две седмици, след като силни дъждове им попречиха да излязат. Всичките 12 момчета на възраст между 11 и 16 години и треньорът им бяха спасени. Зрелищната спасителна акция, в която се включиха близо 10 000 местни и чуждестранни доброволци, обаче отне живота на бивш местен морски тюлен.

"Побиват ме тръпки само като си помисля за това. Когато децата излязоха, всички плачеха. Беше чудо", спомня си актрисата Урасая Спербунд, която играе тайландско-американски хидроинженер в сериала.

Нетфликс залага на предимно местен актьорски състав, докато филмът "Тринадесет живота" на Амазон Прайм Видео е с участието на световни звезди от ранга на Колин Фарел и Виго Мортенсен и е режисиран от известния американски режисьор Рон Хауърд.

Това са два противоположни начина да бъде разказана историята, която развълнува планетата.

Трета версия под формата на документален филм се очаква да тръгне по Нетфликс на 5 октомври. Продукцията включва нередактирани разкази на децата, които според американската преса са подписали ексклузивен договор с Нетфликс за 100 000 долара "на глава". Документалният филм е озаглавен "13-те оцелели: Нашият ад в пещерата".

"Мисля, че сериалът обхваща моменти, за които не е говорено достатъчно, като историята на Саман Кунан - тайландския спасител, който загина по време на операцията. Епизодът, посветен на него, беше най-трудният", казва единият от двамата режисьори, Натавут Пунпирия.

"Беше предизвикателство да направим сериал по действителни събития, тъй като всеки знае какъв е краят. Поредицата обаче продължава шест часа, което ни позволи да разкажем подробности за героите и ситуациите", допълва режисьорът.

"Това е история за семейството: любов, отчаяние, надежда, грешки... Има толкова много емоции, които не сме виждали преди", добавя актрисата Урасая Спербунд.

Още

Мартичка Божилова: Ще накараме публиката да повярва, че има избор!

Мартичка Божилова: Ще накараме публиката да повярва, че има избор!

Още

Конкурсна програма, посветена на жените в документалното кино на София ДокуМентал

Конкурсна програма, посветена на жените в документалното кино на София ДокуМентал

Още

Най-доброто от европейското кино на Синелибри 2022

Най-доброто от европейското кино на Синелибри 2022

Още

Режисьорът Уди Алън не възнамерява да се оттегля от киното

Режисьорът Уди Алън не възнамерява да се оттегля от киното

Коментирай 0

1/1

Още ВИДЕО

Спечели двойна покана за специалната премиерна прожекция на филма "Как се научих да летя"

На 13 септември в Дома на киното в София специален гост ще бъде главната героиня на филма, младата Клара Хърванович, която е очарователна в ролята на София

Габриел Гарсия Маркес бе почетен с уникална стъклена инсталация

Художникът Едуардо Бутрон използва 10 000 събрани бутилки, за да изрази екологично послание за опазването на природата

Монумент Бузлуджа ще отвори за посетители за пръв път от над 30 години насам

Целта е хилядите туристи, тълпящи се пред вратата всяка седмица, да могат да влязат в него и да го видят в актуалния му вид, да научат повече за мястото и да бъдат част от процеса по опазване на уникалната сграда

Мартин Макдона се завръща във Венеция с "Баншитата от Инишърин"

Най-новият филм на режисьора с Колин Фарел и Брендън Глийсън е конкурент за "Златен лъв"

Фестивалът в Довил се поклони пред Ленард Коен

Реализацията на дългоочаквания филмов проект "Алелуя, думите на Ленард Коен", посветен на прочутия канадски певец и поет, е отнела повече от 8 години и включва семейни архиви, ранни интервюта, както и "селфита"

Българското национално радио и Държавният културен институт с поздрав към българите по света по повод 6 септември

В специално реализираното видео са използвани произведения от репертоара на Оркестъра за народна музика на БНР, който вече 70 години съхранява богатите фолклорни традиции

Виж всички

Календар