Въведете дума или фраза за търсене и натиснете Enter

7 вълнуващи филмови премиери през ноември

Epic Drama

7 вълнуващи филмови премиери през ноември

Историята която ни разделя; историята, която ни събира

Още

7 великолепни филмови премиери през октомври

7 великолепни филмови премиери през октомври

През 2019-а отбелязваме 80 години от началото на Втората световна война и 30 години от падането на Берлинската стена. Затова и месечната ни селекция този път е от заглавия на телевизионни и кино премиери с фокус върху върху големите събития на 20 век.

От исторически драми, през военни екшъни и документални поредици, чак до истории за мафиоти, този път ключовите думи при избора на филми са Войната, Стената и Любовта. Всички подбрани заглавия предлагат различни гледни точки към миналото, но са обединени от общ стремеж: да застанеш от правилната страна на историята, независимо от обстоятелствата.

"Свят в пламъци" по Epic Drama

Премиерата по Epic Drama този месец на новата европейска продукция "Свят в пламъци" символично ознаменува 80-годишнината от началото на Втората световна война. Датата на излъчването на първия епизод също е символична за нас: премиерата е на 10 ноември, неделя, от 22 часа, успоредно с целия регион на Viasat World - Полша, Румъния и Украйна, Гърция, Турция, Естония, Латвия, Литва, Чехия, Унгария, Хърватия, Сърбия и Словения.

Седемте едночасови епизода на игралната драма са ситуирани в периода на апокалиптичния конфликт от 30-те и 40-те години на 20 век, променил завинаги хода в човешката история. Изграден около рамката на войната, първи сезон на "Свят в пламъци" започва с нападението на Германия над Полша през септември 1939 и завършва с Битката за Британия през 1940-41.

Зофия Вихуач, Джона Хауер-Кинг, Джулия Браун, Борис Шиц и Томаш Кот на Epic Drama предпремиерата на „Свят в пламъци“/ World on Fire за Централна и Източна Европа във Варшава, Полша, на 3 октомври (Снимка: "Epic Drama")

Достоверен фактологично и създаден по ключови исторически събития, сюжетът на сериала разкрива историите на хора от различни държави, които не по свое желание се оказват жертви на времето. Съдбите на обикновени жители на Великобритания, Полша, Франция, Германия и САЩ са пресъздадени от първокласен актьорски състав, начело с носителката на "Оскар" Хелън Хънт - в ролята на американски военен радиокореспондент, позициониран в Берлин. В ролите са още Лесли Менвил ("Блудници", чийто трети сезон тече в момента по Epic Drama) и Шон Бийн (Нед Старк от "Игра на тронове"), както и младите таланти Джона Хауер-Кинг ("Малки жени") - в ролята на главния герой в сериала Хари Чейс, който заедно с полската звезда Зофия Вихуач ("Градът 44") шотландската актриса Джулия Браун ("Последното кралство") е въвлечен в любовен триъгълник по време на война.

Зофия Вихуач, Джона Хауер-Кинг, Джулия Браун в снимачен момент за Viasat World. Очаквайте ги в ефира на Epic Drama, най-новият член на семейството на Viasat History и TV1000, от 10 ноември

Интересният сюжет е предаден зрелищно и с автентични сцени, заснети в различни локации в Европа: Германия, Франция, Великобритания, като ключовите моменти са снимани във Варшава. Полската столица е сред най-жестоко пострадалите градове през 40-те години и е срината до основи от бомбардировките. Именно унищожените и после възстановени сгради са декор на най-въздействащите моменти от "Свят в пламъци".

Заради важното място, което заема Варшава през войната, през октомври ViasatWorld избра града за домакин на източноевропейската предпремиера на продукцията и посрещна журналисти от Централна и Източна Европа в кинозалата на бившата фабрика Конесер, днес Музей на водката.

Епизодите на "Свят в пламъци" могат да се гледат всяка неделя по Epic Drama от 22:00 часа. За повече информация следете www.epicdrama.bg

Epic Drama е ТВ канал от семейството на Viasat History и TV1000, достъпен без допълнителна месечна такса за зрителя и без прекъсвания за реклама, във VIVACOM TV на позиция 55 за DTH в пакет TV 2L и на 76 за IPTV в пакет TV 2L+. Еpic Drama e и в мрежата на А1 България на позиции за DTH - 60, за DTV (кабелна) - 214, за IPTV (Premium) - 201. ТВ каналът е наличен и в ТЕЛЕКАБЕЛ - на HD позиция 228, Силистра ТВ - 173 канал, TV SAT COM - 22, в NetWorx - на 230, в София - чрез NET1 на 133 канал.

Следете: FACEBOOK | INSTAGRAM   

"Битката за Мидуей"

Оставайки на вълната на филми за Втората световна война, не можем да пропуснем една от най-зрелищните премиери този ноември - "Битката за Мидуей". Филмът тръгва по българските кина на 8 ноември. Ако съдим по трейлъра, очакваме спиращ дъха военен екшън, изключително наситен визуално и снабден с поразителни ефекти.

Чрез напрегнат конфликт между авиация и флота, на екрана ще бъде пресъздадена историята на военноморската битка между САЩ и Япония, провела се между 4 и 7 юни 1942 година край атола Мидуей в Тихия океан. Мнозина определят тази битка като по-епична и по-решаваща за изхода на войната дори от Пърл Харбър.

"Битката за Мидуей"

Филмът е копродукция между САЩ и Китай, а локацията на снимките действително е Тихия океан, но около Хавай. Режисьор е Роланд Емерих ( "Годзила", "След утрешният ден", "Денят на независимостта"), а в ролите можем да видим актьори като Уди Харелсън, Люк Евънс "Бързи и яростни 6", "Хобит", "Дракула: Неразказан"), певицата Манди Мур, Патрик Уилсън и Денис Куейд.

"Подводницата" по Epic Drama

Сериалът "Подводницата" (Das Boot), който дебютира миналата есен по ТВ канал Epic Drama, продължава да се радва на голям зрителски успех. Високобюджетната ТВ продукция в осем епизода е продължение на суперуспешния немски едноименен филм на Волфганг Петерсен от 1981-а, който тогава бе излъчен по най-добрия филмотечен канал TV1000.

"Подводницата" е сниман в Мюнхен, Ла Рошел, Прага и Малта, а актьорският състав и използваните езици са интернационални: участват Рик Окон, Вики Крипс ("Невидима нишка"), Лизи Каплан ("Майстори на секса"), Том Влашиха ("Игра на тронове"), Винсънт Картайзър ("Момчетата от Медисън авеню"), Джеймс Дарси (Агент Картър от поредицата на Марвел), Тиери Фремонт ("Съюзени").

В оригиналния филм действието приключва през декември 1941 година, докато в сериала то започва през 1942. Основа на сценария са романите на Лотар-Гюнтер Бухайм. На фокус е животът на членовете на екипажа на подводницата U-612, техните тежки и конфликтни отношения, техните дилеми и страдания на фона на войната.

"Подводницата" отново е в ефира на Epic Drama всяка неделя вечер веднага след "Свят в пламъци". На 10 ноември поради World on Fire премиерата с два епизода, началният час на "Подводницата" е 23:55

Следете: FACEBOOK | INSTAGRAM

"Обратно броене: Издигането и падането на Берлинската стена" по Viasat History

Берлинската стена падна на 9 ноември 1989 година и промени целия свят. Стената разделяше Берлин и символично спускаше над Източния блок Желязна завеса в продължение на 30 години. Разделила семейства и разбила милиони съдби, Стената рухна, но 30 години по-късно спомените за нея все още кървят.

Viasat History (www.viasathistory.bg) отбелязва годишнината с премиерата на документалната поредица "Обратно броене: Издигането и падането на Берлинската стена" в самия ден - 9 ноември от 22 часа.

Как е изградена Стената? Кои са смелчаците, поискали да я прескочат? Каква е цената на свободата? Документалната поредица показва нова гледна точка към Студената война, като историци и експерти отново се връщат назад, но вече от дистанцията на времето.

"Ирландецът" @ Netflix

Привидно малко встрани от историческите драми, филмът на Мартин Скорсезе "Ирландецът" всъщност е мафиотски филм. И все пак той разкрива задкулисните игри в Америка по време на Студената война, намеква за Кенеди и връзката му с мафията и припомня за изчезването на известния профсъюзен лидер Джими Хофа.

Филмът излезе по кината в САЩ на 1 ноември и в момента жъне фестивални успехи по целия свят. За радост на българската публика "Ирландецът" ще може да се гледа и по Netflix след 27 ноември.

Това режисьорско намигване на Скорсезе към неостаряващите (и изкуствено подмладени във филма) "добри момчета" - Робърт Де Ниро, Ал Пачино и Джо Пеши - се базира върху романа "I Heard You Paint Houses" на Чарлз Бранд.Франк Шийрън (Де Ниро) е печен лъжец и изпълнител на мокри поръчки, чиито бурен живот проследяваме в продължение на няколко десетилетия.

Филмът е с продължителност от три часа и половина, което донякъде обяснява проблемите на Скорсезе с кино-разпространителите - проблем, за който той говори в последното си есе, публикувано в New York Times.

"Зелената книга"

Още едно завръщане в епохата на "Ирландецът" ни очаква. Филмът "Зелената книга", който тази година получи три "Оскар"-а (за най-добър филм, за най-добър актьор в поддържаща роля на Махершала Али и за най-добър сценарии), може да се гледа на HBO GO.

Виго Мортенсен и Махершала Али в "Зелената книга" (Снимка: © 2018 Universal Studios)

Още

Триумфът на "Зелената книга" - смела крачка срещу сегрегацията в киното

Триумфът на "Зелената книга" - смела крачка срещу сегрегацията в киното

В България около филма се вдигна шум най-вече покрай участието на актьора с интересна и драматична история Димитър Маринов. Темата в "Зелената книга" най-общо е за сегрегацията през 60-те години на 20 век в САЩ, за приятелството, за човешките отношения...

"Зелената книга" предлага емоционален и свеж поглед над Америка, срещайки високообразования чернокож пианист д-р Дон Шърли (Махершала Али) с простоватия, но добродушен бял Тони Лип (Виго Мортенсен). Макар и далеч от големите исторически събития, този филм говори много за обществото и за 20 век, чиито уроци не трябва да забравяме.

"Дните, които промениха света" - рубрика на Viasat History - от 11 ноември

Моментите, които определят развоя на историята са на фокус в новата рубрика на най-добрия канал за история на стария континент, Viasat History - "Дните, които промениха света", чиято премиера е насрочена за 11 ноември, понеделник.

В различните епизоди ще бъдат разгледани отделни дни, часове и минути от животите на велики личности, както и на случайни хора, станали част от историята. Какво се крие в личната кореспонденция на последните Романови - Николай и Александра? Какво може да разкрие за потъването на "Титаник" един портфейл от алигаторска кожа? Какво се случва в Германия през нощта на падането на Берлинската стена? Някои въпроси могат да разкрият нов поглед върху големите събития и да ни запознаят с малко известни детайли от историята. 

Какво се случва в последните 24 часа, преди Кенеди да бъде убит, можете да проследите в епизода "Денят, в който Кенеди умря".

"Денят, в който Кенеди умря", част от рубриката "Дните, които промениха света", можете да гледате на 22 ноември от 22:55 часа (Снимка: "Epic Drama")

Заснето на места като Далас и Вашингтон, "Денят, в който Кенеди умря" е ексклузивно спецално издание за убийството на Джон Кенеди. Свидетели споделят информация от първа ръка за последните часове на американския президент, довели до ненавременната му смърт. От журналиста, прекарал целия ден със семейството на Кенеди, до медицинската сестра, проверила признаците му на живот в болницата, документалната поредица представя ексклузивни интервюта и въздействащи, редки архивни кадри, които хвърлят нова светлина върху трагичните събития през съдбовния ден на 1963 г. 

"Денят, в който Кенеди умря" от рубриката на Viasat History - "Дните, които промениха света", можете да гледате на 22 ноември от 22:55 часа.

За повече детайли посетете www.viasathistory.bg и следете www.Facebook.com/ViasatHistoryBG

Коментирай 0

1/1

Още ВИДЕО

Легендарните Hooverphonic идват за концерт в София на 25 май

Вокалист в предстоящия концерт на белгийската трип-хоп формация е харизматичната Гейке Арнарт, изпълнителка на смаш хита от 90-те "Mad About You"

Спечели билет за концeрта на Deep Purple, както и тениска от официалния мърчандайз на рок легендите

Точно на 29 май 2022 г. емблематичните музиканти ще се качат на сцената в зала "Арена Армеец", за да подарят на публиката едно емоционално и незабравимо шоу

Филмът "Спекуланти" става "Борсови играчи" и стартира на екран от 20-ти май

Финансовият трилър ще се разпространява в 60 киносалона в цялата страна

Защо е трудно да си на 400 години и други обяснения в любов към аудиокнигите

Успешни ли са опитите да спрем времето? Отговорите в първата аудио рубрика на Storytel и Impressio

Мюзикълът "Странен обрат" с 11 номинации за американските театрални награди "Тони"

Бродуей се включи в расовия дебат, като заложи на постановка написана от чернокож и с чернокожи изпълнители в главните роли

Кошмарът на Тартюф оживява в изложба в Помпей

В "Изкуство и чувственост в домовете на Помпей" посетителите й ще могат да разгледат около 70 творби - от голите статуи в градините до еротичните картини по стените на спалните

Виж всички

Календар