Въведете дума или фраза за търсене и натиснете Enter

Татяна Лолова: Искам да изиграя Фалстаф

SHE'S THE ONE

Татяна Лолова: Искам да изиграя Фалстаф

Психиката, ведрината и усмивката са по-важни от физическото съществуване, споделя актрисата

"Много неща съм искала да бъда, затова станах актриса", казва царицата на комедията Татяна Лолова, която беше гост във второто издание на събитието She's the One, организирано от Dir.bg.

В него 7 вдъхновяващи българки се събраха на една сцена, всяка със своя собствена магическа сила, но всички покоряващи сърцата, повдигащи духа, всички носещи надежда и смисъл.

Татяна Лолова с Деси Стоянова и Биляна Савова на събитието " She is the One" (Снимка: Андрей Михайлов, BulFoto)

Част от тази прекрасна инициатива на 15 юли, освен царицата на комедията Татяна Лолова, бяха още известната българска писателка Здравка Евтимова, тв журналистката Десислава Стоянова, д-р Кристина Чачева, покорилата Еверест Петя Колчева, вдъхновителката с необикновена история Биляна Савова и Надежда Дерменджиева - изпълнителен директор на българския фонд за жените.

Татяна Лолова на събитието " She is the One" (Снимка: Андрей Михайлов, BulFoto)

Още

Татяна Лолова: Усещам, че когато ми е най-отчаяно, някой ми помага и няма да ме остави

Татяна Лолова: Усещам, че когато ми е най-отчаяно, някой ми помага и няма да ме остави

Голямата актриса Татяна Лолова стъпи тържествено на сцената на конференцията "She`s The One". Под музикален съпровод ("Жалба за младост" в изпълнение на Тодор Колев), шегувайки се със собствените си снимки на големия екран, Лолова взриви гостите с невероятния си талант и необикновеното си чувство за хумор, което в изобилие насочваше към самата себе си и разказа вълнуващи случки от живота си.

"Тръгвайки си по "Цар Освободител", преди да стигна "Раковски" след представление на "Щастливи дни" на Бекет, едно момиче - запъхтяно и страшно развълнувано, ме настигна и ми подари най-красивото цвете. Ако не беше тя и ако не беше тогава - нямаше да го видя. Това беше един бял карамфил с червени крайчета на листенцата си. Той ми се видя безкрайно красив, защото тя ми подаде карамфила и каза: "Искам само да знаете, че вие сте нещо много важно в живота ми!"

На мен ми се струва, че тя е била в много тежко психическо състояние и е смятала, че е безсмислено да живее...

Татяна Лолова на събитието " She is the One" (Снимка: Андрей Михайлов, BulFoto)

Но гледайки постановката и виждайки Уини и Уили как до последния миг се борят за живота и си и се радват на това, което им остава да изживеят, е решила, че всъщност си заслужава да се живее. Това момиче, от всички похвали, които съм получила през живота си, ми е най-скъпото нещо", изповяда обичаната актриса за най-голямато признание, което получава тази вечер, в която играе любимата роля на живота си - Уини, от "Щастливи дни" на Бекет. 

"Чувствам се в много приятна компания на млади, умни, преуспели хора, които даже в пандемията намират сили за усмивка и за събитие, за което се готвите от дълго време да ме изкарате единствена. Оказа се, че тук сме още 6 жени, които сме единствени по рода си. Всяка сутрин оттук нататък бих се питала дали другите единствени стават като мен в 5 часа и са си измили очите. Защото Татяна, моля ви се, в 5 часа отдавна е готова", шегува се тя.

"Ако можех да правя шпагат - щяхте да ме видите под купола на цирка.

Станах комедийна артистка. Не мога да правя шпагат, но мога да се престоря, че го владея. Исках да стана и балерина...", сподели Татяна. Лолова призна, че винаги е мечтала за мъжки роли. "Искам да изиграя Фалстаф", добави още известната ни комедийна актриса.

"Мен нямаше кой да ме подкрепи, помогна ми моята прекрасна дарба, която Бог ми даде. Аз съм продукт на моите учители, които казваха: "Пращам ви чудо, но е малко шантаво, гледайте да не избяга. Успехът не го меря. Не знам къде е, не можеш да го запазиш, складира се някъде", разказва тя.

Татяна Лолова на събитието " She is the One" (Снимка: Андрей Михайлов, BulFoto)

Много е трудно да запазиш духа си в период като този. Но човечеството е минавало през много по-тежки стихии, които дори не са наричани пандемии. Като Потопа, Африканската болест - зараза, пренасяна от испанската муха цеце, Чумата, Войната, липсата на залък хляб, която отнема живот, защото не бива да се преяжда, но и не бива да се стои гладен..."

Преживяваме тягостни моменти, но след мен върви първородният ми и единствен син, и тихичко просъсква "Усмивка! Хората не са длъжни да виждат тъжната ти физиономия. Разбери, че ти си длъжна да се усмихваш. Да даваш кураж на другите, за да можем да продължим напред".

С тези думи от сцената на конференцията "She`s the One" Татяна Лолова пожела да се вглеждаме повече в бебешките колички на улицата, които носят усмивки. Да се замислим за живота, който ни е дарен.

"Психиката, ведрината и усмивката са по-важни от физическото тяло ни съществуване."

Татяна Лолова на събитието " She is the One" (Снимка: Андрей Михайлов, BulFoto)

Ако нямаш дух, ти си излишен на тази земя.

По думите й правилната рецепта за щастие е проста: "Да имаш ведър характер." "Тогава хората ще те обичат, ще го усещаш, когато ти дават вкусно залъче сутрин и чашка кафе в 5 часа сутринта.

"Каквото и да видите в сутрешните емисии новини, бъдете живи и здрави, приемайте го така, че то да не ви убива, а да ви дава подтик", каза Татяна Лолова.

Татяна Лолова на събитието " She is the One" (Снимка: Андрей Михайлов, BulFoto)

Татяна Лолова на събитието " She is the One" (Снимка: Андрей Михайлов, BulFoto)

Още за известната ни актриса и царица на комедията Татяна Лолова можете да разберете от интервюто по време на събитието на журналиста и водещ Рени Веселинова във видеото:

Събитието на Dir.bg се провежда за втора поредна година и има за цел да ви срещне очи в очи с тези силни, успели и интересни жени. В разговор с тях журналистът Ренета Веселинова ги провокира да разкрият най-невероятните и съкровени случки от живота им - от най-горещите и драматични точки, през неочакваните обрати до момента на охлаждането, отърсването и оцеляването.

"Поканихме точно тези дами, защото знаем, че има какво да научим от тях. Защото ценим смислените примери без филтър. She's The One e сцената за дами, които има какво да разкажат за успеха и пътя към него. Добрият пример е заразителен и ние вярваме в това. Даваме сцена на популярни личности, но и на такива, за които искаме да има още публичност и място в медиите", казват организаторите от Dir.bg.

Конференцията She's The One се осъществява с подкрепата на партньорите A1, Philip Morris Bulgaria, Вина PIXELS, "Крадецът на Ябълки", RiceUp! и White Water. Домакин: София Тех Парк.

Още

Здравка Евтимова: Думите не са просто за утеха, те са сила, действие и кураж

Здравка Евтимова: Думите не са просто за утеха, те са сила, действие и кураж

Още

She's the One: Д-р Кристина Чачева - един обикновен Супергерой

She's the One: Д-р Кристина Чачева - един обикновен Супергерой

Още

She's the Оne! Биляна Савова: Трябва да имаме предварително взети решения за живота си

She's the Оne! Биляна Савова: Трябва да имаме предварително взети решения за живота си

Още

She's the Оne! Надежда Дерменджиева: Насилието над жени е вирус, по-страшен от коронавируса

She's the Оne! Надежда Дерменджиева: Насилието над жени е вирус, по-страшен от COVID

Коментирай 3

1/1

Още ВИДЕО

Картина на Артемизия Джентилески, която досега се смяташе за изгубена, беше изложена в замъка Уиндзор

Смята се, че произведението, озаглавено "Сузана и старейшините", е било поръчано от съпругата на Чарлз Първи - Хенриета Мария от Франция, докато тя се е подготвяла за раждане

Китай, какъвто не сте го виждали: При Бога на чая, дъждовната гора и цветята

Китайската национална телевизия CCTV засне филм с авторката на Impressio Юлия Владимирова

Прощалният филм "Опус" на японския композитор Рюичи Сакамото с премиера във Венеция

Прочувствената лента е снимана в продължение на няколко дни, само половин година преди смъртта на Рюичи Сакамото на 28 март на 71-годишна възраст

Откриха гробница на жрец в Перу на 3000 години

Свещеникът, наречен "Жрецът на Пакопампа", беше намерен под шест слоя пепел, смесени с черна пръст

Неолитно селище е открито във Франция след 150-годишно търсене

"Това е последното парче от пъзела, което ни липсваше", казва Реми Мартино от Националния център за научни изследвания (CNRS), който открива селището заедно със своя екип

Гледаме "I Wanna Dance with Somebody: Филмът за Уитни Хюстън" в HBO Max

Това 148-минутно пътешествие през живота и кариерата на Уитни Хюстън отвежда зрителите на вдъхновяващо, трогателно и емоционално пътуване

Виж всички

Календар