Въведете дума или фраза за търсене и натиснете Enter

Иво Иванов: Не ние пилеем времето си, а времето пилее нас

ПРИНОСИТЕЛИ НА НАДЕЖДА

Иво Иванов: Не ние пилеем времето си, а времето пилее нас

"Човешките истории са възможност, стъпало по стълба, която води само нагоре", убеден е писателят Иво Иванов, чиито неподражаеми истории жегват читателя в сърцето

Още

Иво Иванов - пощальонът на вдъхновението

Иво Иванов - пощальонът на вдъхновението

Иво Иванов казва, че е просто "пощальон" - изпраща към България разтърсващите истории, на които попада, с надеждата да достигнат тези, имащи нужда от тях:

"Човек става истински полезен на себе си тогава, когато стане полезен на другите. Това е нещото, в което вярвам! Затова пращам своите истории по пощата. С надеждата, че ще помогна на някой", убеден е Иво.

Снимка: Личен архив

"Човешките истории са възможност, стъпало по стълба, която води само нагоре."

За много от читателите си той е тъкмо писателят, който помага на Бялата лястовица да достигне до необходимата дестинация. Вероятно има и такива, които по някаква причина все още не са се докоснали до неподражаемия, отличителен стил на Иво, до чувството му за хумор, до специфичното му умение да извлича и синтезира ценните уроци и истини на живота, така че не просто да достига, а да жегва читателя в сърцето.

Иво Иванов (Снимка: Скрийншот)

Тези хора трябва да поправят това, а дотогава могат да се запознаят с Иво чрез двата епизода за него от видео поредицата "Героите на InspireHope", с което опитахме да отговорим на много от въпросите за него, касаещи личността и перото му. (Гледайте първа част - ТУК)

"Ако някой плаче, докато чете тези истории, това е така, защото аз съм плакал, докато съм ги писал", казва Иво.

Снимка: Личен архив

Затова читателите му го познават добре - защото той влага частици от себе си в историите, които разказва. Иво се определя като хуманист и "винаги се опитва да намери светлина, дори когато наоколо всичко изглежда потънало в мрак". Сред стремежите му е и този да направи всичко по силите си историите за непреклонната воля и вярата в себе си, за силата на човешкия дух, който съумява да възтържествува, независимо от обстоятелствата, да достигнат до тези, които са в процес на криза и имат отчайваща нужда да бъдат повдигнати, както казва той. И го прави.

"Имам странно чувство за хумор и съм привърженик на абсурдизма. В моя хумор можеш да усетиш много от влиянието на хора като Ремънд Чандлър, Юнеско, Дъглас Адамс, Джером Джером, Удхаус, Кърт Вонегът. Тъй като тези хора са информирали моя манталитет, без да искам понякога инжектирам такъв тип хумор в историите си. Важно е човек да има чувство за хумор и да гледа на нещата откъм по-леката им страна, особено когато нещата натежават", споделя писателят. 

Снимка: Личен архив

Приятелите го описват като "уникален човек". Читателите му, окрилени от вдъхновението, което черпят от историите му, изтъкват уникалният му похват на писане, лекотата и смелостта, с които експериментира.

Представяме ви Иво Иванов и "Кривата на щастието" му - част 2. Епизодът е спонсориран от "Дънди Прешъс Металс":

Иво Иванов е третият герой във видео поредицата на IspireHope, която Dir.bg и "Спортс Мениджмънт България" стартираха с идеята да представят хора, които чрез личния си опит и усилия вдъхновяват другите и допринасят за положителната промяна в средата, в която живеем.

Още

Той каза на планината "Премести се!" и тя го послуша: Как Димитър запя с Тото от "СкандаУ"

Той каза на планината "Премести се!" и тя го послуша: Как Димитър запя с Тото от "СкандаУ"

Първата окриляваща история в поредицата бе на винаги усмихнатия и изпълнен с надежда Димитър Марианов, който надскочи всякакви предразсъдъци, за да живее мечтата си. Той изпълни песента "Само ако бях" с идола си Йонислав Йотов-Тото от група "СкандаУ".

Марианов е автор на припева, който дава и името на песента. Днес Маринов продължава да съвместява музиката с работата си на бензиностанция. По-различното е, че постепенно страстта му се превръща в професия. За другите пък Марианов вече не е само изпълнител, а доказателство, че всичко е възможно.

Още

Деси, която "Подари щастие" на родителите на стотици недоносени бебета

Деси, която "Подари щастие" на родителите на стотици недоносени бебета

Второто видео от поредицата "Героите на InspireHope" бе за Десислава Николова - майка на две деца и служител на Главна дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението".

От 2015 г. досега чрез проекта си "Подари щастие" Деси е събрала дарения за кувьози и съпътстваща техника за над 150 000 лева, а над 1000 жени за заченали, следвайки съветите в книгата й.

Коментирай 4

1/1

Още ВИДЕО

Филмът "Блок" ще разблокира възприятията ни за българско кино

От 31 март по екраните тръгва български филм от италиански продуцент, съчетаващ в едно жанровете: черна комедия, трилър, романтична драма и криминале

Паоло Дженовезе пред Dir.bg: Все по-трудно е да оставаме заедно

Един от най-известните италиански режисьори гостува в София, за да представи най-новия си филм "Първият ден от моя живот"

Postmodern Jukebox преминават отново през България

Турнето на американската формация е празненство на най-големите хитове на 20-ти век

За пръв път в историята португалски филм е номиниран за награда "Оскар"

В категорията за най-добра късометражна анимация един от петте претенденти е 14-минутният филм "Търговци на лед" на младия португалски режисьор Жоау Гонзалеш

В поздрав за 3 март: 7 звезди разкриват защо са горди, че са българи

Навръх 145-ата годишнина от Освобождението на България, 7 от големите звезди на музикалната, телевизионната, филмовата и театралната сцена честитят 3 март в емоционално и проникновено видео

Симеон Стоилов: Играя си на Бог и се прекланям пред природата

"Напоследък хората са станали изключително агресивни, затворени и нехуманни", казва художникът по повод изложбата си "Преди, сега и след това..."

Виж всички

Календар