Въведете дума или фраза за търсене и натиснете Enter

През коя година се е състояло първото професионално оперетно представление в България?

ИГРА НА IMPRESSIO

През коя година се е състояло първото професионално оперетно представление в България?

а) 1918 б) 1921 в) 1922

Регламент на играта:

Първите двама  участници, посочили правилния отговор на въпроса на нашата фейсбук страница, печелят по една двойна покана за Концерта "Най-доброто от света на мюзикъла" на Музикалния театър.

Наградата е за представлението на 13 юли (четвъртък), от 21:00 в Летен театър - Варна.

Наградите този път Ви дават уникалната възможност да посетите концерта-спектакъл, зрелищно шоу с хитове от култови мюзикъли с прекрасна хореография и блестящите гласове на звездите на Музикалния театър "Стефан Македонски" - София.

Една вечер в атмосферата на Ню Йоркския Бродуей и Лондския Уест енд. Заглавията, включени в концерта са емблематични за жанра и много от тях са поставяни през годините с невероятен успех при огромен интерес на сцената на Музикалния театър! Отново ще видите откъси от мюзикълите:

"Котки", "Чикаго", "Коса", "Фантомът на операта", "Мис Сайгон", "Порги и Бес", "Зоро", "Цигулар на покрива"," Моята прекрасна лейди" "Сънсет булевард" и рок операта "Исус Христос Суперзвезда".

Добре дошли в официалната фейсбук страница на Impressio! Успех!

Имаме участници, които са отговорили правилно на въпроса! Моля, оставете телефон и адрес, за да получите поканите за представлението във Варна с куриер!

Верният отговор е:  а) 1918

Календар

Препоръчваме ви

Коя българска народна песен е посветена на Коледа?

а) „Тиха нощ, свята нощ“ б) „Ой Коледо, мой Коледо“ в) „Дядо Коледа не спал“

Наследник на кой композитор е адвокатът, който осъди Австрия да реституира картината на Густав Климт „Златната Адел“?

Наградата Ви дава възможност да видите на живо Патриция Копачинская, определяна от публиката за най-вълнуващия цигулар на нашето време!

Кой е номинираният филм на Иржи Менцел, който не получава "Оскар"?

Играта на Impressio тази седмица е свързана с предстоящата Панорама на филми на Иржи Менцел "50 години в световното кино" в Сити Марк Арт център от 1 до 3 декември 2017

Кое е Коледното произведение на Чайковски?

Играта на Impressio тази седмица е свързана с предстоящия Коледен концерт на Симфоничния оркестър и Смесения хор на БНР под палката на Маестро Марк Кадин.

Каква е разликата между гадже и съпруга?

Въпросът е на актьора Миро Симеонов, представящ премиерната Stand-up комедия "Няма драма" - своеобразно приключение през отношенията: Сам-Търсене-Връзка-Семейство-Бебе-Предай нататък!