Въведете дума или фраза за търсене и натиснете Enter

Звездата на европейската дизайн сцена Марта Серда гостува в София

СРЕЩИ НА СВЕТОВНИЯ ДИЗАЙН

Звездата на европейската дизайн сцена Марта Серда гостува в София

В последните дни от юни се зареждаме с допълнителна доза вдъхновение за лятото с едно от бележитите имена на европейската дизайн сцена – Марта Серда. Графичната дизайнерка гостува в София за 21-то издание на утвърдената поредица МЕЛБА СРЕЩИ

Звездата на европейската дизайн сцена Марта Серда гостува в София (Източник: МЕЛБА)

МЕЛБА СРЕЩИ 21 - специално издание с Марта Серда

29 юни 2023 19:00 - 21:00 ч., Сцена Derida, ул. "Цар Самуил" 32, София

Още

Дизайнерката Холи Перейра: Искам да изрисувам сграда, вдъхновена от българските шевици

Дизайнерката Холи Перейра: Искам да изрисувам сграда, вдъхновена от българските шевици

Малък повод за голям празник за ценителите на съвременния дизайн предлагат Инициативите за дизайн МЕЛБА с двадесет и първото издание на поредицата МЕЛБА СРЕЩИ, специален гост за което е ярката емблема на илюстрацията и типографията - Марта Серда.

Графичната дизайнерка, авторка на шрифтове и арт директорка гостува в София, за да разкаже пред българската публика за естетиката на разноликите си проекти, за подхода "проба-грешка", съществена част от творческия процес и за свързващата сила между различните дисциплини в дизайна.

През годините Марта Серда получава международно признание в различни форуми за дизайн по света като Type Director's Club и Art Director's Club, където е отличена с наградата ADC Young Gun. Сред клиентите ѝ са брандове и организации като: The Guardian, Vanity Fair, Esquire, Die Zeit, Penguin Books, Coca Cola, Nike, Converse, Spotify, Netflix, Apple, Volkswagen, Toyota, Victoria's Secret, Panasonic, Deutsche Bank, Vogue, The New York Times и много други.

Още

10 дни, посветени на дизайна, с петото издание на МЕЛБА фестивал в София

10 дни, посветени на дизайна, с петото издание на МЕЛБА фестивал в София

Марта Серда (Барселона, 1980) основава собствено дизайн студио през 2008 г. след няколко години натрупан опит в различни рекламни агенции между Барселона, Дюселдорф и Мюнхен. Оттогава до днес се посвещава на множество международни поръчки, като графичен дизайнер, илюстратор, арт директор и типограф. Смелите и колоритни илюстрации са може би първото, което приковава вниманието в нейната работа. През разнообразни форми на дизайна Марта Серда въздействащо синтезира илюстрация, калиграфия и графичен дизайн в многобройните си проекти.

Разнолики, диалогични, динамични - проектите на Марта Серда имат своя запазена територия в полето на дизайна като важна съставна част на графичния, комуникационен, рекламен дизайн и типография. Едновременно с това тя успява умело да се превъплъщава в различни роли, стилове и теми, говорейки с езика на илюстрацията, графиката, калиграфията, типографията, а дори и фотографията. "Балансирайки между догмата и свободата, практиката ми наподобява нещо като танц.

"Силно вярвам в интердисциплинарния подход към дизайна."

Още

МЕЛБА НА ЖИВО представя: Нови срещи с местни герои на дизайна

МЕЛБА НА ЖИВО представя: Нови срещи с местни герои на дизайна

В работата си винаги се фокусирам не върху разграниченията, а върху пресечните точки между типографията и илюстрацията, иначе считани за отделни дисциплини в дизайна". С тези думи Марта Серда ни кани да погледнем по различен начин на дизайна и да открием красивата симбиоза между отделните дисциплини, похвати и образи, за да се пренесем в един пъстър, ярък, бляскав и разнообразен свят.

Българската публика има възможност за пръв път да чуе нейния разказ на живо в рамките на МЕЛБА СРЕЩИ #21 на 29-ти юни от 19:00 ч. на сцена Derida. Входът за събитието е свободен. По традиция и за това издание от поредицата организаторите предвиждат дизайн подарък, изненада от МЕЛБА и Fashion Days.

Поредицата МЕЛБА СРЕЩИ е част от МЕЛБА ИНИЦИАТИВИ ЗА ДИЗАЙН на Комплект и се реализира в партньорство с Fashion Days и с подкрепата на Национален фонд "Култура" по програма "Едногодишен грант". Повече информация ще откриете на: melba.bg.

Подробности за събитието МЕЛБА СРЕЩИ 21 - специално издание с Марта Серда можете да следите във Facebook тук и в Инстаграм тук.

Още

Деветото издание на МЕЛБА представя самобитни герои на дизайна

Деветото издание на МЕЛБА представя самобитни герои на дизайна

Още

Изложба-преглед на актуалния български дизайн открива МЕЛБА фестивал 2022

Изложба-преглед на актуалния български дизайн открива МЕЛБА фестивал 2022

 

Коментирай 0

Календар

Препоръчваме ви

Изложба на швейцарския творец Ролф Закс в Хамбург акцентира върху светлината

"Изпитвам голяма любов към предметите - тези, които помним от детството си, без определен дизайн, но пък са с предназначение", каза 67-годишният художник

"Нотр Дам" избра обзавеждането, с което ще отвори отново врати през 2024 г.

"Триизмерните модели на бъдещото оборудване показват единство на формите - геометрични, стабилни и масивни, "не минималистични", каза архиепископът на Париж Лоран Улрих

Японският илюстратор Хиро Камигаки представя "Лабиринтът на София" в Квадрат 500

Официалното откриване на експозицията е на 22 юни и може да бъде видяна до 20 юли

Изложба в Париж ще покаже непреходната геометрична линия в дрехите на дизайнера Ив Сен Лоран

Изложбата се открива в музея "Ив Сен Лоран". Целта е да бъдат демонстрирани малко познати модели на дизайнера, каза пред АФП Елса Янсен, куратор на експозицията

Визуалните есета на Йожеф Ташнади: Апории

Изложбата е от 4 май до 25 юни 2023 в САМСИ

Ай Вейвей откри своя изложба, посветена на дизайна, в Лондон

Едно от произведенията му е 15-метрова възстановка на "Водните лилии" от Клод Моне, направена с 650 000 тухлички "Лего"