Въведете дума или фраза за търсене и натиснете Enter

Красота, целуната от вечността

Красота, целуната от вечността

Или какъв език говори изяществото

Източник: FREYWILLE

Когато се питаме кое е онова, което прави красивото вечно и ненадминато, се обръщаме към онези образи, които са останали постоянни движещи сили на вдъхновение.

При всеки поглед, те не спират да ни омагьосват в своите светове, не спират да ни въздействат и да ни карат да усещаме красотата.

Източник: FREYWILLE

Класиката единствено може да запази стойността на красивото, защото тя означава едновременно и модерност, и вечност. Нима можете да си представите време, в което ще сме престанали да се дивим над таланта на Винсент Ван Гог, Густав Климт или Клод Моне?

Източник: FREYWILLE

Вдъхновили мнозина, техните образи са същински символ на вечността, а можем да кажем и на вечната класа, както и на вечно красивото.

Затова, ако помислим какво бихме могли да направим, за да пренесем тази магнетична аура върху себе си и начинът, по който ни вижда светът, то единственото възможно би било да намерим точните аксесоари, с които да го постигнем.

Източник: FREYWILLE

Разбира се, важно е ние как ние виждаме себе си и съответно на второ място - как другите ще ни възприемат.

Пример за вдъхновение от непреставащата стихийна енергия на изкуството са бижутата FREYWILLE, създадени в сърцето на Виена през 1951 г. Страстната връзка между изящността на тялото и тази на произведенията на великите майстори е основна градивна линия в правенето на тези фини бижута вече повече от 70 години.

Източник: FREYWILLE

Още

Рисунки на Густав Климт представя "Албертина модерн"

Рисунки на Густав Климт представя "Албертина модерн"

Ръчната изработка с виенско майсторство и финес, съчетаващи авангардните и модернистични цветове на големите новатори в изкуството дават съвсем нови хоризонти не само за визията, но и за самоувереността, че класата е с нас и още повече - тя е на наша страна.

Това, което правят бижутата FREYWILLE уникални е освен висококачествената изработка, така и цветните мотиви, от които черпят вдъхновение.

Става въпрос за най-прецизната изработка с 18 или 24 каратово злато и емайлирано покритие не с нежни детайли от любимите ни картини, стоящи величествено в музеите на Виена, Париж и Ню Йорк.

Източник: FREYWILLE

Представете си ръката ви да бъде украсена с 18-каратов пръстен, вдъхновен от силата на златното при Густав Климт, изработен с нежни мотиви, които деликатно ни пренасят в belle epoque и виенския сецесион с цялата негова пищност на цветовете, авангардност и величие.

Говорим не просто за бижу. А за вечност.

Източник: FREYWILLE

Още

 Нова фотография на Ван Гог вероятно е открита в Нидерландия

Нова фотография на Ван Гог вероятно е открита в Нидерландия

Австрийската компания има за цел да създава отличителни бижута с уникална по рода си изработка като дизайн и състав и художественото като център на тяхната вселена.

Ръчната изработка на бижутата от световни артисти, огненият емайл, който се изпича по специален начин така, че накрая да държите върху кожата си брилянтно произведение на изкуството, създадено по изключителен начин и само за вас, е стъпка към съвършенството.

Радостта от живота e божествена красота

Това е отправната точка на дизайнерите на бижутата. Обиците с брилянти, в нежно златисто и розово, вдъхновени от безкрайните природни картини на Ван Гог, ни отправят на пътешествие в откровението и непреходната мистериозност на художника.

Можем да разпознаем великолепните съчетания на Клод Моне, величествените цветни градини, с които рисува чиста магия - като красива висулка с капка диамант.

Източник: FREYWILLE

Още

Колко добре познавате нидерландския художник Ван Гог?

Колко добре познавате нидерландския художник Ван Гог?

Новата колекция на FREYWILLE предлага и пръстен, вдъхновен от един от най-великите художници в историята на изкуството - Ван Гог, обсипан с брилянти и отпращащ към вричането във вярност и опитът, да улови вечността в един миг.

Бижутата на австрийската марка заявяват не просто луксозно изживяване в света на изкуството и на възвишеното, както обичат да казват философите, а задават акцент към далечни пътешествия в цветните градини на безспорните майстори на живопистта.

Източник: FREYWILLE

Още

Писмата на Ван Гог излизат в луксозно издание след 50-годишно отсъствие на български

Писмата на Ван Гог излизат в луксозно издание след 50-годишно отсъствие на български

Всичко около новата изящна колекция на тези мини произведения на изкуството е едновременно семпло, казващо малко, но и пищно, казващо много.

Две на пръв поглед крайни характеристики се съчетават хармонично във финото и деликатно докосване до черно-златистите светове на на Климт, синьото и типичното жълто за Ван Гог, прелестните цветни феерии от френския прованс на Клод Моне.

Източник: FREYWILLE

"Около мен винаги трябва да има цветя. Винаги и винаги"
Клод Моне

Цветята са основните вдъхновители на непоколебимия импресионист, който възприема цветята и тяхната енергия като самия живот.

Поставени като обици или колие, неговите цветя докосват с нова виталност тялото и са способни да озарят всичко около нас.

Източник: FREYWILLE

Още

Картина на Клод Моне  беше продадена за рекордните 110,7 млн.  долара

Картина на Клод Моне беше продадена за рекордните 110,7 млн. долара

Подобни аксесоари са по-скоро сън, в който ни води изкуството и едни от най-добрите дизайнери на бижута, които съчетават висококаратово злато, с брилянти, диаманти и скъпоценни камъни.

FREYWILLE е не просто бижу в кутия, а плен, който ни очарова така, както вечната хармония в изкуството.

И на каквото и да заложите - колие, висулка, пръстен, обеци - това ще бъде непрестанен повик към негово превъзходителство Красивото.

Източник: FREYWILLE

Още

Ван Гог: Слънчогледите са мои

Ван Гог: Слънчогледите са мои

Още

Продукт на месеца в #URBN:  Вечни бижута по Ван Гог, Климт и Моне - за вечната любов!

Продукт на месеца в #URBN: Вечни бижута по Ван Гог, Климт и Моне - за вечната любов!

Още

Ако Ван Гог правеше бижута

Шедьоврите на Ван Гог оживяват с 24-каратов златен прах в изключителна изработка

Още

"Златното момче Густав Климт" в Музея на Ван Гог в Амстердам

"Златното момче Густав Климт" в Музея на Ван Гог в Амстердам

 

 

 

 

 

Коментирай 0

Календар

Препоръчваме ви

Даниела Тодорова празнува с изложбата "Преплетено"

Може да се види от 13 декември до 13 януари 2024 г. в Галерия "Сердика"

Японски творци създават нов дигитален музей в Токио

Международният творчески колектив teamLab постави рекорд на Гинес, като събра над два милиона посетители през 2019 г. в своя Музей без граници на остров Одайба в Токийския залив

Първото българско триенале на мини текстил с чуждестранно участие се открива на 20 ноември

Изложбата ще бъде открита на 20 октомври в 18.30 ч. в галерия "София прес" и ще продължи до 11 декември 2023 г.

Утре се открива единственият фестивал за дизайн в България

С "Преглед на българския дизайн: Обект и взаимовръзки" на 2-ри ноември се открива шестото издание на МЕЛБА

Шестото издание на международния фестивал за дизайн МЕЛБА посреща в София европейски звезди на дизайна

От 2 до 12 ноември 2023 г. публиката ще се срещне с едни от най-значимите имена в областта на типографията и графичния дизайн, илюстрацията, архитектурата, продуктовия и индустриалния дизайн

3XPER1ENCE: Три международни фестивала по едно и също време

Платформата 3XPER1ENCE обединява ACT Фестивал за свободен театър, Da Fest и Aerowaves in Sofia