Въведете дума или фраза за търсене и натиснете Enter

Коментари

Животът на Евлоги Георгиев - филантропия срещу скрап

БЪЛГАРСКА ПАМЕТ

Животът на Евлоги Георгиев - филантропия срещу скрап

200 години от рождението на предприемача-благодетел

Отказ

Улеснения и привилегии за регистрирани потребители:

  • не си измислят и пишат прякори всеки път;
  • не въвеждат досадните символи от картинката за сигурност.

Какви деца е раждала майка България? Къде са техните наследници? https://impressio.dir.bg/ikoni/zhivotat-na-evlogi-georgiev-filantropiya-sreshtu-skrap

Не знам за нито един комунист (а те са най-богатите хора в България), да е дарил и лев на държавата.

Само, дето, се твърди, че "филантропите" учтиво са помолени да направят дарението за изграждане на университета, за да не бъдат разследвани за това, откъде турците са знаели предварително пътя на четата на Хаджи Димитър и Стефан Караджа... Факт е, че никой не би могъл да знае със сигурност, но има и известни тъмни нюанси

... е смятан за най-богатия български търговец и банкер от края на 19-и век. Въпреки че прекарва по-голямата част от живота си в чужбина, винаги остава ... Това е Цветан Василев бре!

Тъкачната фабрика в Карлово е в лошо състояние! Има слухове, че се подготвя за събаряне и за строеж на хотел на мястото й!

С приоритетите си. И аз изхвърлих магарешката каручка на дядо си. Нямаше къде да си държа майбаха, де.

Много си умен, да знаеш! Дядо ти с каруцата си е просто никой, а тези мъже са исторически личности, а фабриката-исторически паметник. Разликата е огромна!

Велики!

Ама това някак си не ми се връзва с доктрината на "робството". Че тези господа са били по-богати и от султана?!

Ами работили са в Румъния. Като не е било робство, що не са забогатели в България ?

През турското робство сме имали повече права , отколкото през комунистиеското - имали сме право да пътуваме където искаме, да изповядваме вярата си, да учим каквото искаме и да имаме частна собственост. Не е ли убийствено това сравнение?!

Цяла софия е построена от провинциалисти, а местните кореняци сега се отплащат със злоба и обиди.

Милия! Провинциалистите в София в днешно време нямат нищо общо с манталитета на хора, като Евлоги и Христо Георгиеви. Не само, че чалгизирате града, ами и го мразите от сърце! Убедих се в това хиляди пъти- защо да обичам човек, който мрази София, но кисне в нея за пари и да се гордее на село!За 1000 лева продавате и душите си, нямате нищо общо с патриоти и ерудити като Георгиеви ЗА ОГРОМНО СЪЖАЛЕНИЕ!

Календар