Въведете дума или фраза за търсене и натиснете Enter

Коментари

Заветите на Светите братя: Писменост и вяра, сплотени през вековете

ПРАЗНИК НА ДУХА

Заветите на Светите братя: Писменост и вяра, сплотени през вековете

"Когато сред един народ надвие чужда култура, никакви напъни не са в състояние да го спасят"

Отказ

Улеснения и привилегии за регистрирани потребители:

  • не си измислят и пишат прякори всеки път;
  • не въвеждат досадните символи от картинката за сигурност.

Единствен аргумент да се допусне друг език на който да се изприсват божиите слова е фактът, че нито гръцката, нито латинската нито еврейската азбука имат своите автори.Не се знае.тТва е бил по-всяка вероятност козът на братята да се допусне тяхното твороние.

Бе не са го баш допуснали.

Нашата култура е обречена на дигитална смърт, защото ние пишем на една руска азбука наречена "Кирилица", която е една шльокавица от латински букви, които не съответствуват на техните първообрази.

Публикувам цялото от Константин Преславски, заради цялата азбука, че днес и е ден Аз се Богу моля с тия думи: Боже-светороче, що създаде видим свят и дивен свят невидим! Господ-дух прати ми ти в сърцето да ме лъхне с пламенното слово — ето, в правий път да тръгнат всички живи в твойта заповед пречиста! Знам, законът твой е жив светилник и в пътеки светлина нетленна към евангелския дар възжаждан. Литна днес и славянското племе милостта на кръста твой да търси… Но на мене, който моли помощ, отче, сине и пресвети душе — просещ, — твойто мощно слово дай ми, ръце вдигам да получа мъдрост, сила, що обилно от небето ти даряваш на вси твари живи. Упази ме ти от горда злоба фараонска, изцели ме, дай ми херувимска сила шестокрила, царю на царете! Да опиша чудесата твои вдъхновено, шествайки пак по пътя славен, що учителите двама, вечно юнни, начертаха… Да направя явно твойто слово за народа! На Светата троица прослава: всяка възраст ней хвала въздава! И народът мой Отца и Сина, и Светия дух възвеличава — днес, вовек веков и до амина

Първите християни в Европа са по нашите земи.И не е случайно че по земите ни има стотици, съборени, рано християнски църкви.По времето на Борис първи е прието КАНОНИЧНОТО, византийско православно християнство, което много се различава от проповядваното по нашите земи от св. св.Павел и Андрей.Но по него време е било по страшно да те обявят за ЕРЕТИК, отколкото за езичник.Не случайно по късно в нашите земи се заражда, Богомилството, основаващо се на първичното християнско учение.ЛЕГЕНДАРНА е и първата преведена библия, „БЕСИКА“, кръстена на тракийското племе беси!-На какъв ли език и с какви букви е била написана?

Възможно е това да е евангелието с рошки букви, което Кирил е използвал за да създаде своята азбука. Споменава се в житието му.

Нема славянска писменост, диррницио руски! Има БЪЛГАРСКА писменост! Славяните от Полша, Чехия, Словения, Словакия и Хърватска, каква азбука използват, главчовци неграмотни! М!

Използвали и използват са две различни неща във времето.

Затова ли , т.нар.Солунски братя-"просветители", са ги изгонили от Великоморавия?

Ти видя ли го това, как ги гонят смешнико?

не те станаха слуги на немците

След 30 годишно слагачество и нагаждачество се питам дали днес има българин, който да знае как последно е прекръстен днешният празник?

България чества днес 24 май за пръв път под ново име. От декември 2020 с изменение в закона по инициатива на ВМРО празникът е преименуван на Ден на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност. Предишното име на празника беше Ден на българската просвета и култура и на славянската писменост.

За колко време ще трябва да го помня, т.е. колко време ще му отредят до следващото преименуване? А кой и защо отмени ученическите манифестации на 24 май, та сега други държави честват тази дата много по-пищно, тържествено и достойно от нас?

гаврата със Словото Божие е патент предимно на безпросветните гей-дружинки, които с парите на крадците от данъкоплатеца. пърдон Н.В. Данъкоплатеца превръщат Планетата Земя в един джурасик парк, не, а в една помийна яма. а това няма как да ви се размине! трябва да е ясно, въпреки цензурата на педал-слабоумните дебилчета от гугъл-прасефермата! на биг брадъра!!! .

Вяра - да, НО не вярата на заблудените овце в библейските простотии, а вяра в силата на човешкия разум, вяра в собствените си възможности!

Календар