Въведете дума или фраза за търсене и натиснете Enter

Коментари

За родните курорти в минало несвършено време: Алчни сме, ненаситни сме!

МИНАЛО НЕСВЪРШЕНО

За родните курорти в минало несвършено време: Алчни сме, ненаситни сме!

"С голямо прискърбие трябва да признаем, че онова гражданство, което в едно или друго отношение има интерес от посетителите-курортисти, не се е отървало от суетната алчност и си позволява експлоатации, които в някои случаи достигат до възмутителни размери"

Отказ

Улеснения и привилегии за регистрирани потребители:

  • не си измислят и пишат прякори всеки път;
  • не въвеждат досадните символи от картинката за сигурност.

Интересни са цените на снимката- "Варна, семейство пред бюфета (казиното) на морските бани в морската градина, 30-те години на XX век" Какви ли са били тогава заплатите?

Ха-ха - нищо не се е променило оттогава ! Същата ганювщина.

80% - имало ги е, има ги, и ще ги има...

Наистина е интересно. Цените са в лв. Повечето изброени напитки, закуски и десерти са 3-4-5-6 лв. За Трийсетте години не знам, но по данни на НСИ през 1948 г. до началото на петдесетте средната заплатата се е увеличила от 10 000 до 12 000 лв. Предполагаемо, през трийсетте не е била по-ниска от 5000 лв. Ще потърся още инфо, че... тези факти са много интересни!

Ето данни от 1939 г. През 1939 г. средната месечна заплата на чиновниците е 2500 лв., а средната пенсия – 1400 лв.

ПОГЛЕДНЕТЕ СНИМКИТЕ, СЪЩИТЕ ЦЪРВУЛИ КАТО СЕГАШНИТЕ И ВСИЧКИ ПРИЛИЧАТ НА ИНДИИЦИ!!!

Значи, при 3 пъти по-високи от сегашните заплати и 4 пъти по-високи пенсии, тогавашните цени по курортите могат спокойно да се намалят тройно, за да се види аналогията. И така значи, че в менюто преобладават цени 1-2 лв сметнато в днешни пари. И ги наричат алчни при това! :)

To`чно това лято 2019 бях жертва на тази алчност , за която се пише в статията. Агенция ми намери квартира, предплатих за 1 месец, но на десетия ден хазаина спря тока и ни прибуди да се изнесем, като сам ни събра багажа и го изнесе от стаята. Естествно на наше място сложи други курортисти, които му плащаха повече за всяка нощувка. Все пак успяхме да си вземем нещата, но за ресто от 20 дни нереализаирах престой не ни върна, а агенцията само обещаваха, че ще се намесят , без да направат нищо, след което дори спряха да вдигат телефона на нашите обаждания. Пазете се от оферти на този адрес: Варна 9000, улица Преслав 7

Виждате, ли на тези черно бели снимки ДЕБЕЛИ хора?

да, така е, за жалост, дал ни е Господ, ама ..............

кви курорти 20-те години на миналя век ве смехурковцим...или може би там е ходил "цветът на нацмията" ега ти нещастниците

"предплатих" в РъБъ ....да ти помогна със специалист?

разказват, че е имало, и са били мн по-екологични, Златните са били гора от лиани с таралежчета вътре, Константин и Елена - манастир, делфини е можело да се видят, а рибата са те молели да купиш - кефали, змиорки и т.н.

Както винаги- мангасарска работа.ха.ха.ха

Гората с лиани същесвуваше и през 90-те. Минавал съм през нея на път за плажа.

И на мен не ми се искаше да видя, но... имаше дебели хора. И при мъжете, и при жените... Ако се вгледате, ще ги видите. Повечето хора са извън съвременните норми, без да са затлъстяли особено....Обаче... Това е най-малкият проблем..Говорим за туризъм.

Като гледам толкова запада че постройха хилади хотели . Е нее като Турция по става.

Не е по темата, но прави впечатление, че няма дебели деца. А възрастните не са с фигури на днешните фитнес маниаци, но не са и дебели.

Календар