Въведете дума или фраза за търсене и натиснете Enter

Коментари

Всеки негов филм е шедьовър, в който "всичко е любов"

ЗЛАТНА КНИГА НА БЪЛГАРСКОТО КИНО

Всеки негов филм е шедьовър, в който "всичко е любов"

100 години от рождението на режисьора Борислав Шаралиев

Отказ

Улеснения и привилегии за регистрирани потребители:

  • не си измислят и пишат прякори всеки път;
  • не въвеждат досадните символи от картинката за сигурност.

Прекрасни са Старите Български Филми !!!! Поклон пред майсторите създали тези шедьоври !!!!

"Всичко е любов" е от световна величина, просто жива реклама на българското кино в абсолютната класация на филмите от всички страни в света, за всички времена...

Преди е имало българска киноматография. Сега няма такова нещо. Единствения филм от новите, който може да се нарече така е "Възвишение" - има си всичко. Актьорска игра, сценарий, атмосфера.

Благодаря за хубавата статия. Навя ме на спомени от младостта. Покрай "Всичко е любов" се сетих и за други филми от онова време: "Лавина", "Вчера", "Маргарит и Маргарита". А покрай поредицата "Записки по българските въстания" се сетих за един друг, много добър сериен филм от ония времена: "Капитан Петко войвода". Да, хубави филми се правеха през ония години, особено 70-те и 80-те години бяха златни години за българското кино. След това 90-те беше голям упадък, също и първите 10 години на 21 век. Някъде след 2010 г. успя да живне българското кино, но все още е много далече от златните си години.

А според мен "Възвишение" е един доста посредствен филм. Предполагам, че си гледал много малко, нови български филми, за да го класираш като най-добрият. Има много по-добри филми от него: "Вездесъщият", "Летовници", "Като за последно", "Голата истина за група Жигули", "Светът е голям и спасение дебне отвсякъде", "Мисия Лондон", "Дзифт", "Корави старчета", "Love.net". Иначе си абсолютно прав, че средното ниво на съвременните български филми е много под нивото на тези от соц. времената. И основната причина, според мен е, че в ония години се изливаха много пари в тази сфера, а след 1989 г. финансирането рязко спря и имаше голям застой от почти 20 години.

"Маргарит и Маргарита"е срам и позор за участвалите във филма!!!!! Също като тези от филма "Граница"!!! Това бяха поръчкови изпълнения!!!!!!!! Никакво изкуство......

Изброените от Вас нови филми не струват до един и нямат нищо общо с киноизкуството! Това слаби и конюнкурни филми, правени единствено и само за усвояването на едни пари.

Покланям се пред актьори и създателите на филми в тоя период. Но тогава другите соцстудии направиха "Ва банк"1 и 2,"Престъпник и момиче", "Пепел и диаманти", "Бандата голи глави", "Кръстоносци" и т.н., има още, фантастика, комедии и приключения, напр. "След мен, каналии" с Мамфред Круг или "Господине, вие сте вдовица".

Дааа. Навремето всички момчета бяхме влюбени в Янина Кашева , а всички девойки в Иван Иванов.

Календар