Въведете дума или фраза за търсене и натиснете Enter

Коментари

„Водна паша“ на скулптора Павел Койчев ще се появи в Южния парк

ГРАДСКО ИЗКУСТВО

„Водна паша“ на скулптора Павел Койчев ще се появи в Южния парк

Нова версия на емблематичната творба ще посреща посетителите на столицата

Отказ

Улеснения и привилегии за регистрирани потребители:

  • не си измислят и пишат прякори всеки път;
  • не въвеждат досадните символи от картинката за сигурност.

Кое му е хубавото?! Православни християни ли сме или само така се наричаме! Това е богохулство! Срам и позор за Павел Койчев, за неговите бели коси, за всички, участвали в това богохулно дело, за София и за цялата ни родина! Нищо добро не чака България, ако продължаваме в същия дух! Точно на 27.09.22, в деня на откриването на конструкцията, в София падна градушка и мълния уби трима човека. Явно не е случайно.

Щом е на скулптура, който украси пред американското посолство, може. За обикновения читател остава да прецени кой е пастира и кои - овцете. Само една забележка имам: ако овцете бяха с маски, щеше да е по-хубаво.

Изглежда прекрасно. Още едно красиво произведение в любимата ни столица.

Уникален творец! Виждала съм инсталацията му в Осиковица, нямам търпение да видя варианта в Южния парк!

Тази композиция е по библейския сюжет за добрия пастир, който води овцете. Исус обяснява: „Казвам ви самата истина, аз съм вратата за овцете. Всички, които идват вместо мене, са крадци и грабители, но овцете не ги слушат. Аз съм вратата и който влиза през мене, ще бъде спасен. Ще влиза и ще излиза, и ще намери пасище.“ (Йоан 10:7–9) Интересно авторът дали ще включи черна овца в стадото, която се е отклонила (от "правия път") и Добрият пастир, оставил/жертвал стадото, т.е. правейки материална саможертва в името на спасението на една заблудена овца, която връща на правия път:)

Защо 4 метра. Направете фигурите с нормален размер.

Това е изключителна творба, нямам търпение да я видя на живо! Павел Койчев създава магични неща! Браво, Авторе!

всъщност това е метафора на Иисус Христос,синът Божи и неговото стадо от вярващи- затова и те са способни да ходят по водата...много хубаво като замисъл

фото шоп сте направили, ама много сте зле :)))

Циганите ожидат бронзовите фигури.

Овце колкото искаш в София, и то живи. А този,с тоягата -Баце ли е или Прероден Пастиркин ?

Тези овце щяха да са подходящи преди 50 години.

Що за грозотия? Уважавам правото автора да има свое мнение, но не и да го натрапва на околните. Това няма място в парка. Мое мнение.

Разкош.

София да не е Осиковица? Крайно неподходяща и излишна скулптурна група и то в такъв голям размер! Южния парк си е по-хубав без нея. А София диша мръсния въздух от все още калните си/прашни улици в 21-ви век.

какво общо имат с вече 30 годишните кошници и тези с махнат катализатор.. или с горенето на пластмаса и боклуци за отопление????

Хубаво е !

И на мен ми харесва

Календар