Въведете дума или фраза за търсене и натиснете Enter

Коментари

Владимир Зарев: Свободата е форма на различие

НОВИ КНИГИ

Владимир Зарев: Свободата е форма на различие

Владимир Зарев за романа "Объркани в свободата" пред БТА

Отказ

Улеснения и привилегии за регистрирани потребители:

  • не си измислят и пишат прякори всеки път;
  • не въвеждат досадните символи от картинката за сигурност.

Някакви обективни доказателства за всички тия попски ломотения? Иначе си живей като роб и чакай да те огрее Оттатък.

Поредното пишман-интелигентско лигавене за тесен кръг безполезни за обществото субекти. Всеки горе-долу мислещ човек осъзна и отхвърли гигантската тоталитарна манипулация на ковидарството. А за христянството е достатъчно да кажем,че то третира всеки от нас като "РАБ (т.е. роб) божи." Отвратителна религия за роби и нищо повече. Човек се ражда и живее,за да бъде свободен и щастлив. Това е нормалното състояние за всеки от нас. Ако някой има проблеми с това - проблемите са си чисто негови.

Човек се ражда по Божи образ и подобие, притежава частица от Твореца наречена душа, както и свободна воля за да направи своя доброволен избор - дали иска или не да спаси душата си т.е. да стане едно с Бог и да живее вечно. За човека след грехопадението това е непосилна задача и затова спасението се дава единствено и само по Божията милост но само на онези които истински са осъзнали греховната си човешка природа т.е. смирили са се и истински са воювали с греховете си през земния си живот и така са пожелали и са се молили за спасението на душата си. Ако някой вярва единствено в земния живот то най-вероятно неговия живот ще си остане само земен т.е. напълно в съответствие с това което вярвал и следователно в съответствие с това как е живял.

Единственото доказателство, че човек иска истински да се приближи до Бог е това той да усъвършенства себе си, правейки добри дела без никакво доказателство за някаква отплата. В противен случай всичко би било една сделка - "Вие бъдете такива и такива срещу вечен живот. Ето вижте ако не вярвате - няма да ви излъжа". Бог не прави сделки. Ако някой вярва, че е само органи, кости и инстинкти то значи вярва, че не се различава от животните и в неговия случай най-вероятно е така. Блажени онези които не са видели но са повярвали.

Календар