Въведете дума или фраза за търсене и натиснете Enter

Коментари

Владимир Димитров–Майстора: Опустошението на еснафщината убива хората на изкуството

МАЙСТОРИ НА МАЙСТОРИТЕ

Владимир Димитров–Майстора: Опустошението на еснафщината убива хората на изкуството

"Аз съм човек на природата. И знам, че всичко в природата си върви по свои закони. Раждаш се, растеш, цъфтиш, остаряваш, умираш. Това е така просто и естествено, както си тече реката." - из разговори на Михаил Тополав с големия творец

Отказ

Улеснения и привилегии за регистрирани потребители:

  • не си измислят и пишат прякори всеки път;
  • не въвеждат досадните символи от картинката за сигурност.

НЕ назначават най добрия ни художник (до ден днешен) за преподавател в Художествената Академия. Нито преди, нито след 9 септември

Защо се е КАСТРИРАЛ?

Всеки българин трябва да отиде в Кюстендил и да види галерията с творбите на Владимир Димитров - МАЙСТОРА! Там има два портрета, правени с въглен! Ще помислите, че са фотографии - толкова истински са нарисувани! Затова този човек наистина заслужава да бъде наречен МАЙСТОР! А философията му за живота е толкова проста и истинска! Спестете коментари, като тези на пишещите преди мен. Този човек не ги заслужава! Заслужава само поклон пред таланта! Наистина ВЕЛИК!

Мисля че в дух на съпричасност е редно да наричаме гениялния български творец вече Володимир Димитров - Майстора. Така и светът ще го забележи, наред с останалите творци. Ми кво пък?

Владимир Димитров - Майстора - ВЕЛИК. Като художник, като ЧОВЕК!

Какви таланти е имала България, достойни хора, родолюбци, патриоти, а за изкуството им не се споменава, не се представя на света. Важното е, че боршът е украински, а картината на Дега Руски танцьорки, е прекръстена самоволно, естествено без съгласието на автора, на Украински танцьорки.

Голям .....

Няколко пъти съм питал уж големи специалисти да ми обяснят защо т.н. Майстора е голям художник и ...... само някакви неразбрани общи приказки. Иначе е ясно, че всеки народ има нужда от измислени герои ...............

Той е наистина голям художник, а не измислен герой, защото, на първо място, може да … рисува. Може да ти се струва парадоксално това, което ти казвам, но, намери ми поне една картина на Пикасо от реалистичния му период, в която да има така добре нарисувани ръце както в първия представен ни тук портрет на женска фигура. Тръгни от тук и по-нататък постепенно ще усетиш какъв гений на стилизирания реализъм, на цялостната композиция, пропорции и съвършена естественост на позите и отделните части на тялото, на цветовете и отсенкте, на психологията на протагонистите в картините му … и така нататък. На пръсти се броят модерните художници, които съчетават абстрактното с безспорната школовка на осенения от природен талант творец на формата и цвета. Спирам тук, защото и така прекалих, предвид оскъдното мястото във форума, но, надявм се, разбираш накъде биха отишли и по-нататъшните ми мисли, посветени на този самобитен български гений, напълно недооценен от света.

Пикасо има много добре нарисувани ръце при картините му с циркови артисти. Чувал съм какви ли не глупости,че Пикасо не можел да рисува ръце, което не е вярно. И двамата с Майстора са големи художници, почти набори.

Няма проблем бе. Набивай си чипа в гъза и влизай в Метавърса. Там е за вас, отказалите интелект, култура и духовност. Самото задаване на въпроса съдържа отговора: Бай Ганю в атлантическо-саксонската и еврейска реалност може само да отрича всичко, което не иска да разбере, щото не му трябва. Той е потребител на материални ценности, носител на просветата на долната част на тялото си, и стомашно-чревният си тракт.

Е, за сметка на това ти си натурален глупак и простак! Ама не си нужен никому.

Календар