Въведете дума или фраза за търсене и натиснете Enter

Коментари

Вили Кавалджиев искаше да види морето преди да умре

ГОЛЕМИТЕ ГЛАСОВЕ НА БЪЛГАРИЯ

Вили Кавалджиев искаше да види морето преди да умре

Точно преди 10 години на този ден, той си тръгна

Отказ

Улеснения и привилегии за регистрирани потребители:

  • не си измислят и пишат прякори всеки път;
  • не въвеждат досадните символи от картинката за сигурност.

З№авинаги! Чеслав Неймен пасти да яде. Вили правеше такива бленди, че направо шашкаше народа. Да знаете само английският му репертоар! Честно си признавам, казвахме му Куцият Бог и това го знаят много от кореняците-софиянци! За мен лично ще си остане паметен концертът му в бившия "Енергопроект" в Лозенец горе.....Ни милиция, ни доноси можеха да спрат присъстващите....Тогава за първи път усетих ,че нахлу нещо ново, неизпитвано дотогава, чувствахме се окрилени и свободни. И това само от една вечер! Та така..... Бог да го прости, голяма работа и бунтар, но и много начетен, голям ерудит и специалист, което много малко хора знаят!

а ръмжеше.

Беше в наверието на една нова година 1994 г. или 1995 г. пътуваше с автобуса по маршрут Габрово -София. Най-безпардонно си беше извадил цигарите и пушеше през цялото време без да се съобразява с обществения ред. Отвратих се от поведението му тогава и наглото му държание. Творчеството е едно ,човешкото е друго.

Деликатно искам да попитам Кавалджиев ли се занимаваше с посредничество за вадене на визи за САЩ? Разбира се не безкористно.

Струва ми се, че звездата на Вили Кавалджиев изгря още в края на 60-те, събираше младежите на цяла София в Културния дом/ който и сега е прекрасна сграда с функцията си на културен дом/ в кв. Дружба. Там всяка събота и неделя се правеха "забави" - /дискотека за нашето време/. Той се явяваше и всички го очаквахме с нетърпение, пееше с един оркестър "Раковините". Танцувахме в залата без климатик, а Вили пееше познати песни, до колкото си спомням хита му беше една песен "Дебора"....

По-добре ...нищо !

Как скачаше като възбудена коза по седесарските митинги в най-оядените им времена...лека му пръст, не можех да го понасям.

Пееше само на английски от репертоара на чеслав Ниемен, Джо Кокър, Юрая Хийп, Бед Къмпани........ Другото после беше само за хляба и за парлама в ония смутни времена.

Яко къркане е падало, а? Какво ни занимавате с някакви алкохолици? Насочете вниманиети към по-полезни неща.

Pabotili sme zaedno i iskam da kaja na horata koito po dolu pishat ujasni gnusotii.Hora vseki chovek ima ednite i drugite kachestva.Vili beshe strahoten pevec.Dano tam e otcenen po dobre.Pochivai v mir priatelio. S uvajenie

И какво му беше "страхотно" в пеенето?! Глух, монотонен глас, с тясна бленда - по-скоро рецитатор под музикален съпровод. ... и нагаждач, "бард" на синьото котило на ДС.

Добре наливаше, но беше готин.

Типичен пример за нездравословен начин на живот! Диабети, линейки, счупвания, гангрени... Какво ядете и пиете бе хора? Спрете се!

Вили Кавалджиев беше най-мразения и гнусен и бездарен певец за времето си - ние тогава млади , деца си казвахме - комунист дебел без глас - БКП го налагаше в Радио и Телевизия . Не се учудвам че няма Осигуровки за Здраве и Пенсия - научен беше да му дондуркат дебелия гъз Роднините му .

Явно си живял в друго измерение или си бил задръстеняк в дълбоката провинция. Виж кога е роден и кога за първи път се появява на голяма сцена, на колко години? Не беше композитор и стихописец, предпочиташе да пее "забранената" от Концертна дирекция рок музика.

Младите не знаят нищо за него. За разлика от Щурците не беше галеник на властта. Тайно правеше концерти на феновете си, обикновено разпръсквани от ченгетата. Пееше рок кавъри на Рединг, Кокър, Хъмпърдинг. Но не се оплакваше при демокрацията, пример за новоизлюпените демократи.

MoneyII

Наистина беше голям седесар!

Голям беше!

И кои негови песни слушаш или си тананикаш сега?!

Ми Радка - Пиратка, най-често ...

Календар