Въведете дума или фраза за търсене и натиснете Enter

Коментари

Великите превъплъщения, заради които Ламбо винаги ще бъде помнен (видео)

IN MEMORIAM

Великите превъплъщения, заради които Ламбо винаги ще бъде помнен (видео)

Стефан Данаилов беше истински на екрана - и в сериозни, и в комедийни роли

Отказ

Улеснения и привилегии за регистрирани потребители:

  • не си измислят и пишат прякори всеки път;
  • не въвеждат досадните символи от картинката за сигурност.

Беше си хубавеляк и това го правеше интересен. Чак пък велик актьор?... Но лично за мен заслужава уважение, защото не се пребоядиса в последните 5 минути на демократ или десидент. Уважавам хората, които защитават ако не идеалите си, то поне личното си мнение. И за мен по-нормалните са тези, които открито могат да го кажат, а не онези, които, учили в АОНСУ и в партийни школи в Москва, за 24 часа станаха баш демократи, натовци, русофоби и критикари на соца. Да изброявам ли имена?

И още една негова класическа роля от телевизионния театър - Харолд от "Харолд и Мод". Незабравим дует с Леда Тасева - Мод! Поклон!

ОТ КЪДЕ ТОЛКОВА ЗЛОБА БЕ ХОРА.... РЕСПЕКТ КЪМ АРТИСТА СТЕФАН ДАНАИЛОВ СЕГА Е ПРИ ВЕЛИКИТЕ АРТИСТИ....

Имам един въпрос от къде идва това име Ламбо?

Бездарие, зад което се криеха още по-бездарните другари от ЦК. Никога не съм го харесвал като актьор, а като човек се показа веднага след 1989 г. какво представлява, с политическата си подкрепа за убийците на България. Да, мъртъв е, но това не го прави по-добър...

Хубаво усещане е да видиш един команяга мъртъФ. Айде скоро и останалите да легнът в гроба, да мирясаме от еврейски команиЗам.

Борис I (1984)!!!

Няма за него нецелунати момичета, няма за нас по-добър начин за това от киното.

Велики, велики, колко да са велики... нито едно не ми е направило впечатление лично на мен. Тодор Колев, Велко Кънев, Парцалев и др. гледал съм ги по няколко пъти, но за бай ви Ламбо никога не съм ходил на кино или пък да търся филм. По-полека с хвалбитотносно актьоркото му майсторство

И една сицилианска роля - Нуцо Марчиано от "Октопод 7".

Дай Боже всекиму такъв живот, какъвто живя Ламбо, пари, жени, алкохол, медали, титли, ордени, слава, ..

Той падна, друг ще го смени и толкоз, какво тук значи някаква си личност

Стига хвалебствия, пресолихте манджата, всеки ден умират достойни българи, даже по достойни от галеника- трубадур на комунистическата диктатура, да го прости Господ. Живота му беше песен и на тепсия поднесен...

Ставате банални!

МихаИлов?

...пропуснати са поне няколко емблематични роли на големия актьор. "Князът", 1971г., исторически, там играе младият български владетел Теодор Светослав. Има един филм, за който упорито се мълчи,никога не е показван през последните 30 години,нито е издаван на DVD - "На живот и смърт". Сериал, създаден през 1974г. Стефан Данаилов играе доктор Милев, който се влюбва я в една жена от Съпротивата - Росица Янева/в ролята - Катя Паскалева/. Във сериала участва и цяло съзвездие други известни актьори. Филмът е на партизанска тематика, и според мен , най-добрият. Докато в "На всеки километър" преобладава приключенското, измислиците, хумора, този филм е драма,която без излишен патос показва бруталността на гражданската война между антифашисти и установеният, про-фашистки режим в България. Има много тежки сцени на насилие. Предполагам, че заради конюнктурни причини, този филм упорито не го показват. Нищо чудно лентата да е умишлено унищожена. В тубата също няма нищо от него. Много силна роля на Стефан Данаилов. "Княз Борис I! Как го пропуснахте?? Две серии, 1985г. По мое скромно мнение,може би най-силната роля на Ламбо. Апропо....в края на 60-те тръгва една прекрасна поредица по БТ - "Телевизионен театър". Излъчваше се всеки понеделник. Това бяха уникални спектакли, изиграни само по веднъж за телевизията, и това ги прави уникални. Да не говорим, че Стефан Данаилов като актьор има и там екранно присъствие. През годините на така наречения преход, съм свидетел на все по-креслива посредственост. Точно тази посредственост днес крещи срещу Стефан Данаилов. Да си крещи, колкото и да врещи и да плюе, остава си посредственост. Тази посредственост никой няма да я помни. Ще се помни големият, Народният артист. Юли, 1969г., Стефан Данаилов се нарежда на опашка на един реп в Бургас за да си купи вестник. Тогава, забелязва, как всички наоколо си шепнат и го сочат. В момента по телевизията върви "На всеки километър". Около него започват да се трупат хлапета и възторжено да викат "Бате Серго" !! Така започва легендата...ПОКЛОН!

Добре че измирате дъртите команяги, че не се диша от вас и ваште поучения, колко сте велики и нищо не било същото след вас дрОгарЕте. Дано изпукате по-скоро, че немаме търпение да ви погребеме.

Да, прав сте, има такъв филм, гледах го навремето по Българска телевизия, трисериен беше. Създаден е по едноименния роман на Димитър Ангелов. Аз предлагам и още една много силна негова роля - Костадин Джупунов в "Иван Кондарев". Отново си партнираха с Катя Паскалева, Мир на праха и.

Защо сте забравили цар Борис I ???

В дами канят - целия е той. Жиголо и палячо. За умрелите или нищото, или истината. Земното свърши, дано Господ да е милостив.

Поклон пред Големия Стефан Данаилов! Никога няма да те забравим! Почивай в мир!

Комюнике на 4-ти километър. Всички негативни мнения против Стефан Данаилов по долу са изказани от луди пуснати на 10.11.1989 и маскирали се като "демократи". За което се извиняваме пред българския народ. Викаме им пак да си дойдат да ги доизлекуваме ама те викат: "нас ни пускат по радио и ТВ, дават ни грантове да говорим глупости, що да се връщаме да ни бие пак дежурния санитар."

тоя е от тея наи гадинте комунисти които са членували само за привилиегиите

Не говори глупости ! Коментирай го като артист,не като политик !

Като цялото котило политици .

То неслучайно прабългарите са убивали по-изявените представители на племето.

убита ти е способността да мислиш и различаваш

С цялото си уважение към него,но нека си го кажем .Ако нямаше красива външност,никой нямаше да чуе за него !

Вече не сте на всеки километър, а дрОгарЕ!

Ще рИветИ за СОЦА, смешни “православни талибани”! Ще чакате шуткин да ви оправи!

Ай стига се превземахте бе, на мен лично никога не ми е правил впечатление с играта си. Помня Парцалев, Калоянчев, Велко Кънев, Анастасов, Георги Черкелов, Васил Михайлов... ама бат ви Ламбо ... може да е бил добър човек и преподавател, не знам, ама за актьор...

Той бат Ламбо е ясен, всички го знаем кой е. Въпросът е ти кой си.

Що трябва да бъде НЯКОЙ ? Предполагам ,че е човек от народа,който се е трудил за тази държава !

Календар