Въведете дума или фраза за търсене и натиснете Enter

Коментари

В предколедна София преди 80 години

МИНАЛО НЕСВЪРШЕНО

В предколедна София преди 80 години

За празничната суматоха по столичните улици, за шумната глъчка, шарените сергии, колоритните търговци и суетата дни преди Рождество

Отказ

Улеснения и привилегии за регистрирани потребители:

  • не си измислят и пишат прякори всеки път;
  • не въвеждат досадните символи от картинката за сигурност.

И между две войни да е, по улциите виждаш бели хора с видим морал. Няма араби, негри, цигани, социопати от четири лапи и други подобни. Даже след война София е изглеждала част от Европа. Я излезте на улиците на София сега да видите каква измет е около вас? Нормалните софиянци си купиха къщи и избягаха на село да не гледат този расов и интелектуален погром.

Как парламента с Ура! ни вкараха в Оста и щастието и еуфорията от това значимо събитие. Как са обявили война на САЩ, Великобритания. После кой ни $ра в гащите. Какъв цинизъм в статията!

Цървули сме били, Цървули сме сега, Цървули ще бъдем и в бъдеще...

_stankow

Ох, умилихме се. Какъв "стандарт", какви капризи, за всеки има поне нещо, а в джобовете им коледни бонуси !?. Е, имало малко купони - карай да върви. И каква грижа за "войниците на източния фронт". Дето знаем каква работа са имали там през 1941-ва година. И как не им помогнаха даровете на "момичетата с тъмни очи". Изобщо - апологетика на нацизма. Сега дайте и "коледните базари" от 1943-та, с бомбардираната София, там да видиш каква "атмосфера" ...

Е, мизерничко е ,но след две войни и няколко преврата ,няма как повече да се иска.Баба ми и донякъде майка ми са ми разказвали нещичко.Но си спомням детските играчки от детските ми години .Най-харесвах конструктур №3 голям ,хубав,можех много неща да направя. Имах подарък и един ППШ.Много харесвах да ми подарятват книги.

ми то сеге а още по мизерничко-София пълна с провинциалистки облечени със селски клинове и маратонки, селски бекове в анцузи, къси гащи и ....маратонки, но всички с айфон на кредит....

Да така е.Ами няма как да имат дипломи по електроника ,радиотехника,съобщителна техника,роботика,кибернетика,бионика и така нататък.За тях ходенето с "цуги" е проява на креативност.Не бъдете толкова строг,все пак ходят на два крайника.Занимателно е когато се "набутат" в централните части и се "оплетат" по уличките ,става занимателно.

Само за айфона сбърка - селските бекове купуват андроид, айфона бил за умни и красиви, пък те не са.

Харесваш ли НРБ?

Истинската България, автентична и непдоправена комунистите да мълчат.

Така си е, възрастният като скъса цървулите, правят цървули на децата. Но това е нищо в сравнение със сегашните успехи, да си хапнеш телешки суджук... от свинско.

Точно пролетариата да мълчите, дето си събувате обуквите пред входната врата. Панелни плъхове.

Рим, Берлин и Токио, верни във борбата, скоро ще наложат нов ред на земята!

Каква бедност лъха от снимките ,така е когато си със западняци ! Искаме с Русия !

никой не те спира ..... чемодан, вокзал и россия.

_stankow

И това е в центъра на София ! А в страната ? През 41-ва ? Купони, война, всички храни отиват за Германия, на кредит. Който никога не ни върнаха.

И отде се взе таз сълза в ъгълчето на окото пък сега...

Календар