Въведете дума или фраза за търсене и натиснете Enter

Коментари

В Ереван посрещат ковчега на Хачатурян, пеейки под проливен дъжд

СВЕТОВНИ КОМПОЗИТОРИ

В Ереван посрещат ковчега на Хачатурян, пеейки под проливен дъжд

120 години от рождението на автора на "Танца на сабите"

Отказ

Улеснения и привилегии за регистрирани потребители:

  • не си измислят и пишат прякори всеки път;
  • не въвеждат досадните символи от картинката за сигурност.

Отвратителни коментари за един световен музикален гений, писани от "ентеуегентове", най-великите "произведения" на които са в резултат на посещенията им в тоалетната. Хачатурян принадлежи на арменците, на руснаците, на българите, на целия свят. На всички, които обичат музиката му. Както му принадлежат и творци като Вапцаров и Смирненски - колкото и да ги оплюват същите тези от тоалетните. Приказка за стълбата... Благодарности на Еми Мариянска за тази и за други подобни статии. В наши дни, човек има нужда от глътка чист въздух от изкуството.

Аз в тоалетната композирам най добре. Ако знаеш до какви прозрения съм стигал там??? Веднъж така се уригнах, че чак беше отразено у фейсбук групата на квартала... Хайде по сериозно, никой не оспорва гениалността му като композитор, но не бива и да се отрича, че е бил от онази порода хора, дето величаят силните на деня за да са добре.

С две думи талантлив гъзолизец. На Сталин, че и музика за мумията е писал. Ако е имал повече характер можеше и по друг начин да остане в историята.....

С две думи: когато си просто говедо отвътре непрекъснато ти напира да показваш колко си прост. Добре, че има нет, та да може дребните душици като тебе да се изявяват някъде. Не че не си оставаш прост лузър.

Амин!

Еми Мариянска - благодаря! Музиката и талантът на Хачатурян - те остават, това е важното!

Хачатурян е комунде - нагаждач. Веднъж се запитах - добре де - за какво се разказва е прочутата опера Гаянэ (така се пише на руски)? Ако внимателно се вгледате, ще забележите, че никъде не казват нищо за съдържанието на операта! - даже анонимния диров културтрегер, автор на статията деликатно подминава темата. В днешно време обаче трудно може да се скрие нещо - след известно ровичкане се оказа, че операта е просто гнусна комунистическа пропаганда! Оказва е, че операта представлява възхвала на колхозния живот, в който изведнъж се пръква от някъде капиталистически диверсант който почва да прави гадости. Накрая диверсанта (за който не се казва абсолютно нищо, нито от коя държава е, нито дори как се казва - в либретото е отбелязан като Непознатия) бива заловен и всички хорово почват да хвалят другаря Сталин! За тези, които не ги е гнус давам линк с краткото съдържание на операта: https://soundtimes.ru/balet/klassicheskie-balety/gayane

Велик е бил, ама пак са се намерили дребни души да го очернят. Руснака не обича някакви си там арменци, абхази, украинци и т.н. да са по талантливи от него.

Великата Съветска школа ще остане в историята с вековните си постижения! Гнидите от долу нека да си гнидват!

След, като прочетох "за сабите" и се сетих за другаря Цар - как маршируваше на михлюзите в арабия! долна гадна гнусна пачавра!

Смърдиш, виж да не си се насрал!

Календар