Въведете дума или фраза за търсене и натиснете Enter

Коментари

"В България след Съединението" - разходка и размисли с Джузепе Модрич (ОТКЪС)

ПРЕМИЕРА НА КНИГА

"В България след Съединението" - разходка и размисли с Джузепе Модрич (ОТКЪС)

Авторът разказва за разговорите си с княз Фердинанд, Георги Странски, граф Дьо Грено, както и за една паметна и емоционална среща със Стефан Стамболов

Отказ

Улеснения и привилегии за регистрирани потребители:

  • не си измислят и пишат прякори всеки път;
  • не въвеждат досадните символи от картинката за сигурност.

Голямата победа на България при Сливница над подлоста и мракобесието показа на Света, че Е ИМАЛО ЗАЩО ДА БЪДЕ ОСВОБОДЕН ОТ РОБСТВО И СЪЕДИНЕН ТОЗИ ГЕРОИЧЕН НАРОД - БЪЛГАРСКИ. Но, предстояха още много борби за ПРИСЪЕДИНЯВАНЕТО НА ВСИЧКИ БЪЛГАРИ И БЪЛГАРСКИ ТЕРИТОРИИ, РАЗГРАБЕНИ ОТ БЪЛГАРИЯ СЪС ПРЯКОТО СЪДЕЙСТВИЕ НА "ВЕЛИКИТЕ СИЛИ", КОЕТО НЕ ИМ ПРАВИ ЧЕСТ. НО, ТОВА, ПО-РАНО, ИЛИ ПО-КЪСНО, ЗАДЪЛЖИТЕЛНО ТРЯБВА ДА БЪДЕ ПОПРАВЕНО И ИСТИНАТА И СПРАВЕДЛИВОСТТА ДА БЪДЕ НАД ВСИЧКО.

Модрич, оправдава сръбската агресия спрямо България, но истината е че не постъпваш правилно, когато посягаш към чуждото. Ниш е български град повече, от 1000 г. до 1878 г. когато руснаците им го дават а може би и австро-унгарците. В Македония няма сърби, дори и сега не са повече, от 20 хил. колонисти на Тито. Сърбия нямаше да я има, ако не съществуваха българите, те спасиха Хр Европа 717 г. от Ислямска-арабска инвазия. Не успяхме през 14 век срещу османците, защото тъкмо те сърбите бяха верни васали на друговерците, от Азия толкова верни, че спасиха османският султан в решителна битка. България трябва да е голяма и силна, за да може да спира чужди на Европа сили.

Календар