Въведете дума или фраза за търсене и натиснете Enter

Коментари

Уязвимите мозайки на Бузлуджа ще бъдат стабилизирани с 60 000 долара

ЕМБЛЕМАТИЧНИ СГРАДИ

Уязвимите мозайки на Бузлуджа ще бъдат стабилизирани с 60 000 долара

Паметникът спечели второ финансиране от фондация "Гети"

Отказ

Улеснения и привилегии за регистрирани потребители:

  • не си измислят и пишат прякори всеки път;
  • не въвеждат досадните символи от картинката за сигурност.

Изсраха едно бетонно лайно на върха на хубавата планина!

и статуи строени от, на или по времето хитлер са унищожени или скрити някъде

ще спасяваме с долари! Нали щяхте да го гътате този долар!

Няма по–тоталитарни и по–мащабни паметници от египетските пирамиди – апотеоз на грандиозен, многолетен и безсмислен човешки труд и глупост! Въпреки това, желаещи да ги гледат – бол! Този "паметник" американците отдавна щяха да са го превърнали в планетариум, като астрономическата обсерватория Грифит над LA. Обсерватория без никакво предназначение, освен атракционно. Великолепна експозиция, започваща на входа с внушително махало на Фуко, високоволтов трансформатор на Тесла, пояснителни диаграми на Херцшпрунг–Ръсел и какво ли още не! Около обсерваторията – тънки месингови полукръгове, вградени в настилката, илюстриращи в мащаб орбитите на планетите. Планетариумът – кръгово разположени кресла в полулегнало състояние и превъзходно едночасово шоу за произхода и развитието на планентата, прожектирано на тавана на купола с впечатляващо озвучаване. Многомесечно предплатени скъпи билети и дълги, дълги опашки от желаещи да го гледат! Бедните духом са обречени завистливо, злобно и безсилно да живуркат в тинята на собственото си мизерно съществуване, докато някой ден (и завинаги) не подадат нос между повехналите бели карамфили – финал на никому ненужния им и непотребен животец! "Малка страна – дребни хорица!" – Рабиндранат Тагор

Нали се сещаш, че говоришш за ЛА. милиони население, магистрали свързващи с летища с други милиони и още милиони хора с възможност да пътуват и плащат. Сравнението ти е толкова нескопосано само и само да кажеш колко са велики там и колко зле тука. Хората не правят екскурзии само за да видят едно нещо, ходят за да видят много неща. А около тази чиния има пустош, изостаналост и липса на комуникация или каквото и да било друго нещо. Между другото в Египет има още десетки, ако не стотици пирамиди и хората ходят да видят само онези двете, другите се разрушават нейде в пустинята. В Перу има изоставени пирамиди и в Азия храмове забити по джунглите и никой не дава милиони за да ги оправи и да ги посещават. Нали видя как е покрива на това чудо, само за покрива е трябват стотици хиляди евро и милиони за цялата тази разпадаща се лудост

Това нещо отдавна трябваше да бъде взривено и теренът разчистен! Паметник на простотията! Единственото за което става е човек да се изпикае вътре!

Сградата наистина е уникален паметник на българската тъпотия. Народа даде маса пари за тази междугалактическа грозотия,изпълнена некачествено и загрозяваща пейзажа на прекрасната планина. А сега и още пари ще наливат там....цялата Мара втасала,та дойде ред и за този "безценен" шедьовър на тоталитарното безумие.

Бях в началното училище, когато ни задължиха да купим специални пощенски марки с цел подпомагане на строежа. Класически рекет върху седем-осем годишни деца. Когато и да науча, че комунист е ритнал камбаната, опънал петалата, гушнал букета, представил се, починал, загинал, умрял, яко измрял, псовисал — все ми става приятно. На маймуни ни направиха.

Е вие пък сега с долари, абе другари може ли такова нещо... Я ги стабилизирайте с рубли..

Попиляхме Бужлуджа, хвала и простотия, тъпа българска история. Беше ужасяващо, разруха и идиотщина по времето на СДС. Хвалба беше да се руши по тяхно време. Безвремие. Лично в гаража си притежавам две камъчета от онова дивашко и проклето време преди 25 години. Как съм се провирал през дупките, само аз си знам? Срам за България. Уникални камъчета.

Да попитам?

Сградата наистина е уникална и е добре да се реставрира и ползва за нещо смислено. Обаче пък изобразяването на национални предатели като Гошо Тарабата е пълен абсурд и трябва точно ТЕЗИ образи и мозайки да бъдат разкарани. А празните приказки че това било история ги оставете за някъде другаде. Примерно, в Германия няма мозайки с образа на Хитлер... що ли няма, нали е история? По същата причина образите на "вождовете" трябва да се разкарат. Да, и да се забранят партийните събития около сградата.

Всеки краварник е уникален като архитектура, но ако нямаш крави си остава един ненужен хангар.

Като гледам колко "разрушители" са коментирали по-долу. Пак пък за 30 години не издигнахте нито един паметник на Демокрацията, не възстановихте нито един от Царско време, обаче много ви бива да викате всичко от комунистическо време да се разруши. Даже Ленин и Сталин не са посмели да разрушат паметниците на Имперска Русия, така безогледно както в България се руши наследството от предишни системи.

Уникално техническо съоръжение, много народна пара е погребана, за да се възхвали комунизма. Ако е сигурно, че може да се печели от чуждестранни туристи - да се възстанови, но да се оправи, за да може БСП да си прави там партийните сбирки - не! Построили са го иначе с дарения, доброзорни.

А защо не с рубли?

Аз съм ходил там по голяма и малка нужда преди да го заключат. Искам да кажа, че съм им пикал и акал на мозайките.

Бузлуджа е уникален паметник, който трябва да бъде запазен и превърнат в музей!

Колко лева ще дадеш от джоба си за това дело?

Нас червеното знаме роди ни...

Хихихи. Това да не е 15 вековната мозайка в света София в Константинопол? Щели да стабилизират... Глупаците. Чарът на това място е в нестабилността

Фондация Гепи

объркахте валутата с 6 000 000 рубли явно искахте да кажете.

до момента са окрадени всички пари дето са предвидени за ремонт. и ако се мисли сериозно то първо се почва от покрива след това мозайки и ала бала ....

По добре да бъдат стабилизирани с няколко тона динамит. И сметката по почистването на Позитано 20.

цял свят се интересува от това архитектурно чудо , само идиотите все ви тегли да рушите!

Самият Гауди би завидял на това чудо.

взривявай!

че комунизма е у САщ не ми вервате, ама ето поредната подкрепа на комунизма у долари!

ЛЕШШ!

Много добре. Патриотарските кибици нека квичат. Паметникът си е значим и част от историята, освен това е доста популярен пред чужденците.

Патриотите квичат, бсп-арите са изяли парите за ремонта му и се хилят. Колхозни прасета.

Пак предателство Аве що със 60 000 долара а не със 60 000 рубли Ей затова народа не ва долюбва щото сичко в долари смятате

Там някъде е закопан БКП билета на винету

ще се дават пари?!

Крайно време беше... Пазим джамиите, но не пазим комунистическите... тъпо е.

Календар