Въведете дума или фраза за търсене и натиснете Enter

Коментари

Удоволствието да пиеш вино от глухарчета при 451 градуса по Фаренхайт

СВЕТОВНА ЛИТЕРАТУРНА КЛАСИКА

Удоволствието да пиеш вино от глухарчета при 451 градуса по Фаренхайт

10 години от смъртта на Рей Бредбъри

Отказ

Улеснения и привилегии за регистрирани потребители:

  • не си измислят и пишат прякори всеки път;
  • не въвеждат досадните символи от картинката за сигурност.

САМО ПИТАМ - Как се пие вино при 451градуса по Фаренхайт когато: По тази скала температурата на замръзване на водата е 32 градуса по Фаренхайт (записва се като 32 °F), а точката на кипене е 212 °F.

Велик.

Марсианските хроники са уникални. Дори само тях да беше написал пак е достатъчно да остане в световната история.

Колкото и много да се каже за него ,все ще бъде малко ...... Просто , невероятен !

Той беше Поетът сред фантастите... Нрвероятни идеи и изтънчен изказ... "Баща ми е Жул Верн. Хърбърт Уелс е мъдрият ми чичо. Едгар Алън По е братовчедът ми с крила на прилеп, когото държим в таванската стаичка. Флеш Гордън и Бък Роджърс са ми братя и приятели. Това е моето потекло. Като се прибави естествено и фактът, че по всяка вероятност Мери Улстънкрафт Шели, авторката на „Франкенщайн“, ми е майка."

Великан си остава. Гонете го младите, Ама трудна работа!

Когато Бредбъри почина преди 10 години си помислих, че се е пошегувал. Спомням си, че подобни шеги си правеше Джим Хекман. Но за съжаление се оказа, че великият Рей е заминал в подпространството на някой от романите си. Препрочетох няколко пъти 451 по Фаренхайт. Страхувам се да призная, че подобно на Джордж Оруел, Рей много е отгатнал за близкото бъдеще. Сега книги още не се горят, но се забраняват, което е много близко. Което е още по-лошо, че се забраняват и хора - Фейсбук и Туитър им взимат думата. Опасявам се, както е тртъгнало може на някой безмумец да му хрумне идеята да се горят книги.

Може би няма да се горят книги. Светът върви към това, което според Бредбъри, е по-голямото престъпление - да не се четат.

Беше гигант. И той и Азимов. И Лем и Стругатски. Гиганти, на чийто рамене ние джуджетата можем да стъпим, ако съдбата пожелае това от нас.

Например Зарахи Карабашлиев...:))))))))))

"Преди 10 години - на 5-и юни 2012-а година Рей Бредбъри си отиде от нашия свят на 91-годишна възраст, а ние сякаш все още чувстваме присъствието му" Инересно, тази която е преписвала статията дали преди това е чувала за него?

Пак пропуснах нещо, нали съм на Марс и пиша хроники........ И на майтап, и сериозно - въобще не е умирал! Точно пък той, айде бе?! Най-великият фантаст, и не само! Тънък психолог, сърцевед, учен, човек, а за таланта просто няма как да се опише. Остава ви само да четете и да се чудите. Кефът е гарантиран! Може и с друго вино, важното е вино да има, че в него е веритасът, както знаете може би. То е като Бредбъри - единствено и друго не може да има!

Рей Бредбъри. един гигант сред нас, все още живите които си спомнят, и все по-малко със собствен мозък. светът се управлява от слабоумни евреи. "Не се опитвам да опиша бъдещето. Опитвам се да го предотвратя."

Бредбъри също беше евреин.

Календар