Въведете дума или фраза за търсене и натиснете Enter

Коментари

Тя доказа, че културата е огън, който плаши демагозите като пожар

БЪЛГАРСКАТА КУЛТУРА

Тя доказа, че културата е огън, който плаши демагозите като пожар

40 години от смъртта на Людмила Живкова

Отказ

Улеснения и привилегии за регистрирани потребители:

  • не си измислят и пишат прякори всеки път;
  • не въвеждат досадните символи от картинката за сигурност.

Ама много е културна тази селянка, дете на други културни хора. Хор "Бодра смяна", егати култура. Културни стихотворения са се учили тогава, все за болшевика култура е ставало въупрос.

Еййй не можете бе, без тоз пусти социализъм,Тодор Живков , Людмила и т.н. и т.н. не можете и това е . :)))))

Единственото което ТЯ доказа, е че когато си дъщеря на диктатор всичко е възможно.

много хубава статия, благодаря. Каквото и да говорите и пишете, тогава беше гордост да си българин, а сега не е. Това е положението, всичко останало е тра ла ла.

Голяма гордост беше да си пролетарии, дето ходи с ватенка и каскет и крета със 100 лева на месец, където набива крак на всеки празник с оцъклен зомби поглед и работи като роб в събота, че разни парцали като дъщерята на Живков да си веят хвърчилото на Запад с народната пара!

ЗАЩО ДЪРЖАВИТЕ И РЕЛИГИИТЕ - ЙЕРАРХИИ И БЮРОКРАЦИИ, ТЕ СА НАЙ-ГОЛЕМИЯТ ПРОБЛЕМ НА ЧОВЕЧЕСТВОТО. К-19 ВИ ПОКАЗВА ЯСНО ВСЕКИ ДЕН ТОВА, НАЛИ... "Преди да диагностицирате у себе си депресия и ниска самооценка, първо се уверете, че не сте заобиколени от идиоти." Зигмунд Фройд Ако държавите и религиите изчезнат от света, много идиотщини изчезват заедно с тях. С какво са допринесли бедните държави за света? С какво са допринесли богатите държави за света? Освен да създават проблеми, постоянни психосоматични манипулации, задължително "образование" (задължително програмиране на останалите от шепа "хора" чрез различни вербализации - език, лингвистика, "държави" и "религии", безсмислени йерархии и бюрокрации), епидемии и войни, те нищо друго не правят. Държавите и религиите носят със себе си най-различни суеверия, които спъват твоята интелигентност, твоята визия, твоята способност да бъдеш свободен човек тук и сега. Едно нещо е сигурно, старият тип човечество умира. Ние можем да накараме хората по света да разберат това, тогава новият човек може да оцелее. Новият човек е гражданин на света, няма да има държави и религии, тези безсмислени днес йерархии и бюрокрации. Новият човек е религиозен, но няма да има никаква религия. Нещата трябва да се преподават по научен начин, а не по суеверен начин, както е правено досега от държавите и религиите, само тогава има възможност за бъдеще на това човечество. Ако предприемем сериозна стъпка срещу опасностите, пред които е изправено човечеството, има възможност за нов човек, за по-добър човек, по-естествен, по-здрав, по-религиозен в бъдеще. Eдин свят без войни, без нации, без държави, без религии, без безсмислени йерархии и бюрокрации. Един мирен, любящ свят, свят в търсене на истината и реалността, която е винаги и само, тук и сега, а не там и тогава, както винаги представителните политици и религиозните лидери - йерархии и бюрокрации (държави и религии) ви обещават от десетки стотици години. Тези проблеми сa създадени и наложени безусловно и постоянно от шепа "хора" (привилегирован елит и паразит, лидер и останалите - господар и роб) чрез обществото върху останалите, този паразит който е реален собственик на държавите и религиите, ако тези проблеми не се решат незабавно, бъдещето на това човечество е невъзможно.

Браво на авторката хубавата статия и за смелостта и. Не е лесно да се пишат неща различни от "правилната политкоректност" - както и преди ! А троловете лаят, лаят, олигавени от злоба и злъч ...

Толкова бяха готини филмите през комунизма, че всички гледахме нелегално само западни филми, толкова беше хубава музиката през СоцЪ, че всички слушахме ТАЙНО само западна музика. Толкова за невероятните постижения на развитият камазъм на селянчето от Правец и домочадието му. Тук гледам разни червени червейчета се набурат и драпат нещо, та да ги питам: - Ей, червенушковци, децата ви обаждат ли ви се от Америка? - ункомунисте, стамофф ... твоите деца, къде са? В Америка, Западна Европа или в Русия, Китай, Венецуела ...

Но за сметка на това излъчвани по десет пъти ежегодно дори по глобалистките, пазарни телевизии след избухването на дИмокрацията ! Явно се гледат ?! Или няма какво друго да се показва ?!

Тука има един/двама нещастници, дето пяна им излиза от устата, като плюят на поразия. Голямо удоволствие ми доставя да гледам безсилната им простотия опитвайки се да оплюят нещо, което седи недостижимо високо над тъпите им глави. Да плюеш хора, които са международно признати, получили световни отличия за техните постижения и вече не са между живите, е жалко и грозно - нещо типично за избухналата демокрация, липса на култура и деградация.

Ако знаеха само в какъв идиотско-политически водевил бяха забъркани!

най-смешни сте ми всички вие червени чичаци и лели, които сте родени през комунизма, получели сте безплатното образование, развили сте безхаберен мързел и после тридесет години след тоя комунизъм нищо не постигнахте, но не спирате да плюете срещу него.... За поколенията идващи след вашето - като моето - вие сте меко казано мързеливи неудачници - и сте точно поколението - дупка - нищо не постигна.

колкото и да я обиждате - в БГ от тогава насам липсват две основополагащи неща: - липса на култ към естетиката - ако не можете да разберете колко важно е това, тогава не би трябвало да се радвате на държави като Италия и Франция, които стриктно го упражняват. - липса на лоби за България в международен аспект - вие всички се тупате в гърдите, но се си седите в черупчиците и никой никога не е чул за вас - нито за това какво е обществото ви. То е известно единствено със скандали - т.е. това, което чуждите медии напишат за вас и от време на време пишат някоя похвална статия, но няма вътрешно лоби, което да превърне България в емблема...и тва е пагубно - не за туризма, а за конвертируемата цена на вашето общество... точно затова сте наемани за заварчици, а не за мениджъри иновации..

и само да допълня, че съм роден след нейната смърт... моята оценка е безпристрастна като към исторически факт. жалко е, че няма вече хора, дори артисти, които да говорят за естетика....

Оценката ти е наивна и повърхностна! Живял съм в ерата "Живкови", слушал съм, виждал съм и тримата простаци от фамилията, патил съм си от техните "грижи".

дали моята преценка е невярна или твоята е изкривена поради персонални чувства - т.е. ти поради лични проблеми с тях е естествено да отричаш всичко свързано с тях - само, че изненада - светът не се върти около теб - дори и да са били гадни с теб пак да могли да са постигнали нещо качествено...

Наистина си тъп и праволинеен като комунист! Какво общо има писаното от теб с простакесата Людмила Живкова?! Тя рекламираше не България, а себе си, изживяваше се като вселенски културтрегер и си купуваше псевдопочитатели с мноооооооооооооооого пари!

май не аз съм тъпия - за какво и е да се рекламира като е била вече богата и влиятелна - ако е искала само место в някакви кръгове можеше да си го купи или изиска...

По това се разпознавате това троловете "бай Иване" - при първите нормални и логични ваши антитези започвате да бълвате злъчка, злоба, псувни и обиди... Жалки същества продали совето Аз на този който плаща повече ! Нямате си представа, колко приличате на фанатзираните правилно-ориентирани комсомолски секретари от времето, което уж много мразите. А то след 30 години дИмокрация, мед и орехи от чешмите, всеки има право на някаква съпоставка и равносметка. За това ви плащат - да заглушавате неудобните и инакомислещите сега ! Ама сте лесно разпознаваеми и много мразени ...

За естетиката, добре. Но за каква естетиката в НРБ говориш !? Уралвниловка, бездарие и "мачкане" при всяко стъпване накриво или встрани няма как да насърчителни,. Че то дори кръвно свързаната с естиката дума "дизайн" е неологизъм от чак сердата на 80-те. А, липсата на лоби за България в международен аспект е свързана в голяма степен и с ниското самочуствие, което имаме, знаейки или чувствайки, че от 1945г. насам сме гола вода!!! (най-вече в културно отношение)

Червената принцеса Людмила беше обкръжена с изроди, които унищожиха българската култура за десетилетия напред!

българската култура от 30 години е освободена от тях - какво се случва? Единствено римейк на нещата от комунизма....

Уви, културата ни изобщо не се е освободила от влиянието на паразитите около Людмила Живкова. Може би трябва да минат още 20-30 години, за да се изчистим от тази мръсотия.

може - ще изчакаме, само, че исторически погледнато Българската култура никога не е била по-развита отколкото по време на комунизма...

въпрос: Защо няма статия на влияние за Гена Димитрова и Борис Христов? отговор: Защото има неокомунизъм.

Защото ги търсиш на грешното място! Информирай се за собствениците на този сайт и ще ти светне!

станишеви... Щом Славков е минал Лили Иванова, само фантазията може да предполага какъв е размера на разврата при комунягите и най-вече в прилежащите им културни сборища.

дъщерята на циганин демагог, яхал Българиа 40 години е най-голямото постижение за културата.. Има потресаващо много биологични единици, които още спят със снимката на тато под възглавницата..

Интелектуалният и капацитет беше като на Роско,Шолмо или Ленчето кремчето..пълно куку.... и разпиля заедно с алкохолика Батето и свита от лапачи като Светлин,Б.Райнов ,Нешка и др. МИЛИОНИ ДОЛАРИ! за безполезни,ненужни ,излишни асамблеи,конгреси,командировки,симпозиуми и др. с ,които по него време и цени можеха да се направят стотици заводи,пътища,летища и цели градове

ми заводите ги видяхме до къде я докараха. въобще като не разбирате от нещо защо се изказвате. Те ако са изхарчили само милиони долари това са жълти стотинки за такива мероприятия.

((Жълти стотинки? 1долар-0,96лв. официален банков курс...1 апартамент 68м2 в СФ -11000лв.-държ.цена... смятай на смартфона колко са 10 мил.долара отпуснати само за Асамблеята -знаме на мира, ами годишнини ,ами музей на западно-европейското изкуство -където със Светлин и Райнов стопиха 15-20 мил. Ами архитектурните безполезици-недоразумения :буздлуджа,НДК,Петохуйник,Шумен и т.н. -бетон за 10 градчета

Явно ще ни трябват поне още 40 години, за да избистри преценката ни и за Людмила Живкова, и за Георги Марков, и зза Георги Димитров. Засега надделява тесногръдието и пропагандното клише.

Че са си го слагали ли имате в предвид?

И тя и брат й бяха уникални тъпаци, които излагаха България по цял свят! Купуваха си псевдопризнание, защото разполагаха с неограничени материални възможности - както впрочем и Батето, който беше малко по-умен, но същински тарикат като герой от романите на Илф и Петров. Владко на татко не можеше да прочете едно изречение без да заеква, а Людмилка крещеше с фалшив патос като гарга и се радваше на ухилената аудитория без изобщо да схваща, че не й се радват, а се присмиват на уникалната й простотия!

Пак ли ще четем за Червената Принцеса? Дето беше платила да и отворят Лувъра в почивен ден за да го разгледа?! Да, много е културна, луди пари дава за да е в крак с културата и изкуството. Също както е бил културен и Херман Гьоринг, райхсмаршал и райхсминистър на авиацията на Третия Райх! В края на войната, когато го залавят заедно с други нацисти, откриват каква богата колекция от картини на известни автори е натрупал! Та така и нашата другарка Живкова. Добре че от ДС не успяха да изземат всичките френски вестници от РЕП-овете в България та успяхме да научим за нейните културни "подвизи" в Париж. Новината беше разпространена с тогавашните копирни машини, нелегално.

Бяха златни години за българската култура. Георги Йорданов също допринесе много. Статията е прекрасна.

Трябва да си отчайващо тъп или да си бил замесен в тогавашните гадости, за да правиш подобни изявления! Фалш, лицемерие, простотия и едно безгранично его - като Нерон способна да изгори държавата, за да се запише в историята - наистина беше огън тая супер-простакеса!

По това се разпознавате това троловете "наборе" - при първите нормални и логични ваши антитези започвате да бълвате злъчка, злоба, псувни и обиди... Жалки същества продали совето Аз на този който плаща повече ! Нямате си представа, колко приличате на фанатзираните правилно-ориентирани комсомолски секретари от времето, което уж много мразите. А то след 30 години дИмокрация, мед и орехи от чешмите, всеки има право на някаква съпоставка и равносметка. За това ви плащат - да заглушавате неудобните и инакомислещите сега ! Ама сте лесно разпознаваеми и много мразени ...

Истината е, че си падаше по теософските щуротии на Блаватска, Безант и Рьорих, прикрити като Агни Йога (Огнена йога), разпространявани на местна почва от Николай Райнов и синчето Богомил.. и май си отиде заради тях.

Мда, контактите с отвъдното и окултното не са ич здравословни!

И нацистите в Германия са били запленени от измишльотините на мадам Блаватска.

Смъртта на Л.Ж. е свързана с голяма сигурност с гробницата на богинята Бастет.

Хайде да погледнем статистиката. Която ни казва, че от 1989 насам не е построен нито един театър, опера или оперетен театър. Нито една библиотека. Отделно - през 1988 имаме 98.8% грамотни, през 2020 имаме...27% неграмотни (в буквалния смисъл), плюс 40% функционално неграмотни ученици. През 1988 средното ни образование като качество е на трето място в Европа (не в ЕС). Днес е на...31-во... Така че, в културно отношение дори късният соц е с няколко обиколки пред "демокрацията". А, и да не забравя - тогава нямаше чалга!

И какво общо има тази статистика с изчадията от фамилия Живкови?!

Библиотеките в България сега са на несъизмеримо ниво в сравнение с тези по времето на комунизма! Все едно да ми сравняваш "Москвич" със "Мазерати" - общото е че имената и на двете марки започват с буквата "М". Хайде стига с тези простотии за "славното" комунистическо минало! Не само изчегъртване, лустрация очаквам от новото Народно Събрание, тази комунистическа чума трябва да бъде не просто изчегъртана а анихилирана!

освен, че са въведени електронни картотеки поради развитие на технологиите, не виждам как ще са по-добре - основната част от ценните им фондове са създадени през комунизма, както и красивите им сгради.... защо намествате политически течения когато се говори една личност. Дайте пример с по-мащабен културен проект, който се е случил в София след тази Асамблея - от тогава до сега - няма такъв-.

Където и да пипнете НРБ тя води по показатели РБ. Култура, спорт, образование,медицина,социална сфера....Това се вижда най-ясно като се сравнят цифрите. Те не лъжат никога. РБ е последна по всичко хубаво и първа по всичко лошо.

По кви показатели води умрялото НРБ? По медалчета от художествена гимнастика, гребане в кисело мляко, борбЪ, овчарски скок, козарски скок и подобни "значими" спортове. За икономика няма какво да се пише. Правехме електрокари, които японците купуваха за да ги претопяват за олово. Откраднахме от Епъл и Атари технологиите и правехме незаконно глупоста Правец 8х. А селското стопанство? Бабите и учениците с мотиките копаеха, самолетите пръскаха безразборно над селата с отрови ... Магазините празни, опашки за всичко, всичко ставаше с връзки и подкупи. Всеки крадеше като луд. На границите стреляха на месо по всеки, който се опитваше да излезе. Всички си мечтаехме да станем като на запад. Ей това беше великото ви НРБ на "интелектуалеца" Живков

Един герой на Ремарк: Ние сега затова живеем зле, защото тогава живеехме незаслужено добре .. Е, в БГ това има различен вид: Ние не живеехме добре и тогава, те не живеят зле и сега ..

Не ми разказвай приказки за благородни червени принцеси Марянска,аз тогава бях 25г-стада от интелектоални пикочи се овъртаха около нея за облаги.Седмокрилият петохуяк пред НДК олицетворява всичко от соц.културата.

К'ва култура в конлцагера НеРеБе !? По границите се стреляше на месо, и нито пиле, нито идея можеше да прехвръкне. "Социалситическия реализъм" като течение беше само "гнойно", а София благодарение на "културтрегерите" като героинята от статията и до ден днешен е доста провинциална. Единсвеното свястно и на ниво бе оперната и класичекска музика, но там нещата са 100% европейски и каскето-кондуржиийте имаха поне толкава акъл да си дадат сметка, че да изпълниш една ария не е баш същото, като да изпееш тракииска песен. Останалото батак и непрокопсия: като почнеш от "пипнатия" фолклор с певческите и игрови маймунджалъци до странни "паметници" и проекти, които се надпреварват с грозотията си. Кино - много под средното, театър - средна и под работа, и пр. в тоя стил. И всичкото 100% за вътрешна употреба. А, разнасянето на разни злата по света ... no comment:

И да не забравим и любимата тема на каскет-цървулите, свързана с изкуство и култура: архитектурата. При цялото им глуповато перчене, какво са били "построили", всеки непредубеден, няма как да не констатира, че във България НЯМА НИТО ЕДНА сграда от онова време, която да прилича на нещо. (Моля, без глупости за НДК и нацвъканите из по-големите градове еднотипни бивши партиини домове). Отделно, че градовете ни са така безобазно обезобразени от тия глупаци, че ще ни трябват столетия да ги оправим.

Културата в НРБ тогава беше като културата в Северна Корея сега !!!

Uаква е била Людмила Живкова могат да кажат само хора ,които са общували с нея, макар че няма гаранция ,че ще бъдат обективни.Но е до е сигурно -в царството на слепите ,зрящият,даже едноок,не може да стане цар -ще го смятат за луд ,мошеник и лъжец и т.н.защото вижда неща ,които слепите не виждат!?

е една червена принцеса!

Изкопаха и кокалите на Люсито. За мъртвите или добро, или нищо освен истината А истината е, че тя беше една абсолютно исперкала кифла, женена за простак и дъщеря на простак... Обаче беше министър на културата!

Дааа,и ВеждЮ така - простак до костния мозък,ама мин. на културата 2 !!! ДВА мандата!

Най-тъжното е като направим ретроспекция на българския език в граматическа реч четейки сега и за пореден път в дадена статия. Достатъчно е да се прочетат няколко неграмотни "демократични" коментара тук по-надолу(които изобщо никога не са чували за културен и цивилизационен подем в някои области очевидно, но претендират да разбират повече от тези в миналото), а други с нескопосани коментари от типа на: "на онзи вожд, на Живков недоразумението"(????), а и някои граматически грешки, написани от авторката на статията също будят безсилие от недостатъчното осъзнаване на грешките и смисъла - няма дума скулптури за квалификация на човек в множествено число в сферата на изкуството, има само СКУЛПТОРИ(тоест, ваятели на глина, метал, мрамор, камък, създаващи скулптУри)! Това е индикация, докъде сме в грамотно и интелектуално отношеное днес! Не съм привърженик на онова време по ред фактори, но не можем да отречем, че стремежът на Людмила Живкова е бил, културните процеси да бъдат широко разпространени и да има взаимодействие между останалия свят в това отношение. Както един мъдър човек е казал : "Какво е държава без култура и изкуство? Дърво без корен".

ЛЮСЕТО ЖИВКОВА БЕШЕ ИЗВЕСТНА С ТОВА, ЧЕ ХОДЕШЕ НА ФРИЗЬОР В ПАРИЖ. ИМАШЕ НЕОГРАНИЧЕН ДОСТЪП ДО ДЪРЖАВНИ ПАРИ И СЕ ПРАВЕШЕ НА ПРИНЦЕСА, ОБЛЕЧЕНА ОТ ГЛАВА ДО ПЕТИ СЪС СУПЕР СКЪПИ ЗАПАДНИ ДРЕХИ. НАЙ-ИНТЕРЕСНО Е ОБАЧЕ ПРЕБИВАВАНЕТО И В ОКСФОРД. ТАМ ТЯ ПРИСТИГА С ЦЯЛ КАМИОН ДРЕХИ ПЛЮС БАТЕТО. ПО ТОЯ НАЧИН НАРОДНАТА ПРИНЦЕСА Е ИМАЛА ШАНС ДА ХОДИ С ПО 2 ТОАЛЕТА НА ДЕН. АНГЛИЧАНИТЕ СЕ ХВАЩАТ ЗА ГЛАВАТА, ЗАЩОТО НЯМА КАК ДА Я СЪБЕРАТ В КВАРТИРА ОТРЕДЕНА ЗА СТУДЕНТИ И АСПИРАНТИ. ТАМ ЛЮСКАТА ЗА ОКОЛО ГОДИНА И ПОЛОВВИНА ОСТАВЯ КОЛОСАЛНИ ПАРИ ПО МЕСТНИТЕ АНТИКВАРНИ МАГАИНИ И НЕ СТЪПВА НА ЛЕКЦИИ. СЛЕД КАТО МИНАВА ТОЗИ ПЕРИОД, ПРЕДСТАВЯ ДИСЕРТАЦИЯ, ЗА КОЯТО АНГЛИЧАНИТЕ ВЕДНАГА РАЗБИРАТ, ЧЕ Е ПИСАНА ОТ ДРУГ. ПОСЛЕ ЛЮСКАТА ДЪРЖИ НЯКАКВА ЛЕКЦИЯ ЗА МАКЕДОНИЯ. ПО ВРЕМЕ НА ДОКЛАДА ВЪРПОСИ И ЗАДАВАТ БЪЛГАРСКИ ЕМИГРАНТИ. ПО-ТОЧНО ЗАЩО УЖ МАКЕДОНИЯ Е ЛЮЛКА НА БЪЛГАРЩИНАТА, А СПОРЕД КОМУНИСТИТЕ НЯМА НИЩО ОБЩО С БЪЛГАРИЯ. ЛЮСКАТА СЕ ФРЪЦВА И СИ ТРЪГВА, ЗА ДА НЕ ОТГВОРИ. СЛЕД ТОВА СЕ ПРИБИРА В БГ.

Комунист и култура в едно изречение няма как да има. Касапина няма как да създава изкуство. Извратено е.

ЕДНИ ОТ НАЙ-ХУБАВИТЕ БГ ФИЛМИ И ПЕСНИ СА ОТ ОНЗИ ПЕРИОД! СПОРТЪТ ПАК БЕШЕ НА НИВО! СЕГА САМО МОЖТЕ ДА ФЪРЛЯТЕ САЛФЕТКИ! ХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХААХ

Добър беше допинга на НъРъБъ .... Или допинг контрола е бил зле?

Много хубав материал. И много верен. Наистина беше Златен век за българската култура времето, през което тя живя и това, което направи.

Нямаш грешка при подбора на псевдоними! Всъщност вероятно си искал да укажеш, че си ИДИОТ на квадрат!

Да живее силикона и чалгата.

Просто една комунистическа пачавра, която въртеше половината държава, на малкия си пръст. Само защото, тате, беше главния боклук на републиката.

Голям принос за културата беше, когато бащицата на това недоразумение людмила поръча световно известният журналист и писател Георги Марков и човека умря в адски мъки. Бяха го поръчали да умре на рожденият ден на касапина Живков, но уви. Държавна сигурност си бяха некадърници и тогава.

По тези снимки виждам само бъдещи демократи и репресирани лица!

Ваденето на скелети от комунизма продължава. Излъскването на комунистическите боклуци също. От какъв зор е този опит за промиване на главите на младите незнаещи от първо лице какво е комунизма и какво са комунистическите боклуци?

младите трябва да знаят истината каквато е, какви са тези изопачени глупости за великия духовен водач Людмила Живкова - бездарна, откачена, харчеща държавни пари на поразия с протекцията на баща си....

Много културна жена от много културно семейство :)

Голяма култура кипеше тогава в нЪрЪбЪ! Западната музика - забранена, можеше да се слушат само комунистическите "таланти" като васко кеца, братя аргирови и баба лили (тогава не беше баба, а любовница на Вожда от Правец). Нелегално се записваха касетки и се разпространяваха тайно.

ЕДНИ ОТ НАЙ-ХУБАВИТЕ БГ ФИЛМИ И ПЕСНИ СА ОТ ОНЗИ ПЕРИОД! СПОРТЪТ ПАК БЕШЕ НА НИВО! СЕГА САМО МОЖТЕ ДА ФЪРЛЯТЕ САЛФЕТКИ! ХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХААХ

Плещиш глупотевини, но ника си го нацелил на 100%!

тук идваха Давид Ойстрах..Вайсенберг, Помие, Рихтер и мн.други... Софийски музикални седмици събираха известни музиканти от цял свят... Диригенти като Херберт фон Караян, Зубин Мета... Конкурси за млади оперни певци... Неизброими са клтурните събития по време на соца... Освен това-бяхо и достъпни...за широката публика... Ти обаче явно си останал с братя Аргирови...лошо нямо...стой си там...

Ако съдим безпристрастно, последния голям възход на българската култура е именно по времето на Людмила. Подобно развитие преди това е имало само по времето на цар Фердинанд. Всичко останало е пропаганда.

цяла статия за да се излъже, че Величко Минеков е достоен човек, поради което синчето му заслужава министерски пост

Марянова, много приличаш на нея!

Жената беше луда за връзване. Имаше подкрепа от баща си и похарчи 31% о годишния доход на НРБ. Около нея беше пълно с мошеници, Левчев, Чучков, Фол, които се опаричиха яко. Сега живите още живеят около Докторската и в бл Елемак. После на Брежнев му писна, а и завиждаше, че неговата бухаеше яко и крадеше брилянти и я ликвидирана!

Това с 31 процента от БВП кърти. 31% от тогавашният БВП е колкото сегашният за три години. Къде ги отнесоха тези около нея, които са ги откраднали ? Тогава можеше да имаш един апартамент, една вила и една лада или волга или москвич. Палатите, яхтите и милярдите ги имат сегашните първенци на дИмокрацията !

Я питай Любо Левчев?

Възхвала на щерката на комунистическия диктатор....

Людмила Живкова е дала много на България! Популяризация на българските златни съкровища, повечето галерии са построени по нейно време, музей, докато по това време Чаушеску и Тито си строят дворци за себе си, тя построява Дворец на културата, нещо нечувано в Източния блок! Да не коментирам литературата, киното, поезията и така нат.

Има много прилика с Киро Бреика. Вьзможно ли е да му е сестра или тои да и е незаконен син?

Асамблеята "Знаме на мира" - беше мероприятие на ДЪржавна сигурност! Деца на другари от Южна Америка и Африка идваха и завързваха "приятелства" с децата на родните партийни другари! После децата посрастнаха .... и благодарение на тези "приятелства" бяхме станали топ 5 износител на оръжие за третият свят ... а на "Асамблеята' децата рисуваха бели гълбачета с маслинови клонки в човчиците .... Направо да се просълзиш от умиление!

Каква култура е имало тогава? Пропагандни филмчета показващи прекрасният и спокоен живот на комуниста, цензура за всяка книга, филм, статия, стихотворение и виц. А помните ли грозният социалистически реализъм? Ако не го помните вижте "чинията" на връх Бузлуджа, лайното пред НДК и самото НДК. Тогавашната "култура" беше като сегашната култура в Северна Корея. Мозайки с лика на вожда Живков, паметници във възхвала на руския солдат-окупатор. За виц срещу власта - вкарваха в затвора. За прозападно облекло отиваха на лагер - Белене, Ловеч и Скръвена. Отиваха и не се връщаха ... млади хора на по 18-25 години!!!

Schilo

Лото, малкия е, че помним. Асамблеята "Знаме на мира", направеното по повод 1300 години България, многобройните изложби в световно известните музеи по света на наследството на България. Погледа към Запада.

Schilo

Факт е, че Людмила наистина даде небивал тласък на българската култура, изкуство, направи България доста известна по света. С едни, наистина аполитични или надполитични действия.

Да! Добре, че е била дъщерята на диктатура Живков, че да имало култура в нЪрЪбЪ! Как ли се е оправила Великобритания, Испания. Франция и Германия с културата си, като не са Людмилка?

Schilo

Не правя паралели бе, теле. Говоря за България.

Какво правят английските принцове и принцеси по цял ден бе троле и защо са непрестанно във вестници и телевизии ?

Календар