Въведете дума или фраза за търсене и натиснете Enter

Коментари

Сюзън Зонтаг: Здравият разум е удобна лъжа

ЖЕНИТЕ В ЛИТЕРАТУРАТА И ИЗКУСТВАТА

Сюзън Зонтаг: Здравият разум е удобна лъжа

90 години от рождението на писателката

Отказ

Улеснения и привилегии за регистрирани потребители:

  • не си измислят и пишат прякори всеки път;
  • не въвеждат досадните символи от картинката за сигурност.

Много интересна жена. Може много да се научи от смелостта й да живее живота си по различен начин.

Здравият разум е неудобна работа....

"Здравият разум е удобна лъжа." Особено когато "Зонтаг е ярка и неподражаема във всичко. Дори в романтичната си ръзка с фотографката Ани Лейбовиц." Спрях да чета до там. Защото здравият разум отхвърля всичките самозаблуди, дори са си бил в Харвард, Оксфорд и Сорбоната. Или може би особено ако си техен възпитаник.

пишещ, като не четеш?

лесбийка и графоман от еврейски произход

Откакто Моника Станишева купи Дир.бг, качеството на материалите спада. Не знам на какво се надява.

И защо точно трябвало да имаме "респект" към джендърството ѝ?

Обичам да че чета. Обикновено като хвана книга не спирам да чета докато не я прочета. Затова започвам петък след работа. От тази авторка прочетох само една страница. Побъркана от болестта си жена, която се чуди какво да напише. Никой не може да възприеме че ще умре от неизлечимата си болест. Но обикновено хората ги обхваща тъга и болка. И не тръват да получават как, видите ли за това че са се заразили от СПИН е виновен здравия комшия. А тази книга се опитваше да поучава всички какво трябва да правят, защото авторката и се мисли за голяма работа. В интерес истината не хвърлих книгата. Оставих я в метрото с бележка "help yourself". Все пак печата беше луксозен.

Поредната ЮдеюСемитка, дето се мисли за Нещо повече от останалите, а истината е, че е по-малко, продукт на кръвосмешение и лоши гени и то с хилядолетия!

па едни гени у тебе…

Няма такова нещо като здрав разум. Единственото въплъщение на нещо божествено на земята са евреите. Каквото ви кажат то е истина. Зонтаг- еврейка.

Аз поимислих , че е обикновена лесбийка с развинтена фантазия....

помислих

Забелязвам че е специалист по всичко. Което означава че пише общи но политически кореткни приказки, поради което е "модерен автор" (както много хора държат обичат да споменават Паулу Коелю, въпреки че не могат да изтърпят да прочетат от него и две страници - както, между другото, и аз).

Ти сигурно и Коельо и Маркс слагаш в едно изречение? :D Апропо, тая жена е умряла преди 20 години. Колко точно да е "модерен автор"?

А ти защо смяташ че "модерните времена" в нормалния свят едва сега са започнали? Официалното им начало беше 1992-ра година, когато Демократите начело Клинтън прокараха закон, задължаващ банките да отпускат кредити на лица с лош кредитен рейтинг (разбирай негри и нелегални), които имат лош кредитен рейтинг по очевидната причина че не си връщат взетите кредити.

Глупости. Модерните времена са започнали първата половина на XX век. Но ти нямаш никаква представа от културна история, ерго поставянето на Коельо и Зонтаг в едно изречение.

Все-пак споменаването на Сюзън до Пауло е правилно и постмодерно.

Календар