Въведете дума или фраза за търсене и натиснете Enter

Коментари

Скандалният Емил Зола и аферата "Драйфус"

ГОЛЕМИТЕ ЛИЧНОСТИ НА ЕПОХАТА

Скандалният Емил Зола и аферата "Драйфус"

134 години от публикуването на отвореното писмо на писателя "Аз обвинявам"

Отказ

Улеснения и привилегии за регистрирани потребители:

  • не си измислят и пишат прякори всеки път;
  • не въвеждат досадните символи от картинката за сигурност.

Хиподил написаха цяла песен по случая

Книгата Капитан Драйфус е изключително интересна, направо епична във всяко отношение.

Макар аферата Драйфус да е много интересна, текстът е написан с излишен патос, а поуката накрая би накарала всеки комсомолски председател да се изчерви от срам.

Статията си е написана много професионално, и поуките не сме ги научили.

Срамна страница в миналото на Франция - определено. Срамна страница за цялото човечество - хайде стига. 3/4 от света по онова време съм сигурен, че и дума не са чули за това дело. А Франция нито тогава, нито сега, е олицетворение на целия свят. Да не говорим, че всъщност обикновените французи са защитили "евреина". Пишете повече статии как целият български народ спаси българските евреи, защото се оказа, че на запад не са и чували за това, вместо да ми говорите за антисемитизъм във Франция на ръба на 18-19 век.

И кои поуки да научим, бе, мегамозък, при положение не сме Франция от началото на 20-ти век? Покаже ми едно дело на верска или етническа основа в България в последните 30 години? Имаше едни ислямисти, дето се чудеха какво да ги правят с радикалния ислям и даже щяха да ги оправдаят, ама пусто се пръкна ИДИЛ и изведнъж се оказа, че везните на правосъдието натежаха към радикалния ислям и присъдата.

Всъщност статията е написана непрофесионално - пълна е с тавтологии, повторения и беден недодялан превод. Последното изречение, което натяква поуката, само по себе си е подценяване на интелекта на читателя - аудиторията явно е тъпа и не може да схване глобалното значение на историята. Истината е, че макар историята да е интересна, "поуката" не ни касае особено, а случката не би била възможна в условията на днешния век.

че са били такива достойни люде като великият Зола и полк. Пикар доБлестно да зашитят правдата и невинен човек. Иначе... Но този отдавнашен случай ми напомня на аферата "Сем. Розенберг" в САЩ и тайната на атомната бомба. В този случай вече имаме и изпълнени смъртни присъди. Бог да пази от подобни избързали съдебни "грешки", довели до такива трагедии и в личен, и в обществен план! Е, наште кървави комуня си го бастисаха Никола Петков за едното нищо, а после и собственият си продукт Трайчо Костов, но то е друга тема. Трябва отделна статия и нови коментари, а така ми се иска точно такова минало да е вече изчистено и погребано завинаги....

Не разбрах защо Зола е скандален

Календар