Въведете дума или фраза за търсене и натиснете Enter

Коментари

Синът на чеха Мърквичка загива като български офицер на фронта

МАЙСТОРИ НА ЧЕТКАТА

Синът на чеха Мърквичка загива като български офицер на фронта

На 16 май т.г. се навършват 83 години от смъртта на художника

Отказ

Улеснения и привилегии за регистрирани потребители:

  • не си измислят и пишат прякори всеки път;
  • не въвеждат досадните символи от картинката за сигурност.

95% от войниците ни през войните са измирали и са оставяли костите си по чужди чукари от ламтеж и угода на големите братя. Поробителите сме ги посрещали с цветя и УРА без една пушка да гръмне.....

jingiby

Психорат?

Поклон!

Без изобщо да искам са политизирам разговора, ние в знак на благодарност към чехите сме първи в Пражката пролет през 1968 ... манталитет.

не сме нито първи, нито сме участвали с големи формирования. А без да се политизира, дрънкаш глупости - къде е отношението и поведението на един човек, къде е принадлежност към някакъв политическо-военен блок на държава. Не ти ли е политизирано, че от 30 години се гъзиш с вазелин на всякаква наглосаксонска и турска сган? А, башибозук?

ВЕЛИК ХУДОЖНИК И ЧОВЕК! ВЕЛИКА ЛЮБОВ КЪМ МНОГОСТРАДАЛНОТО НИ ОТЕЧЕСТВО! КЪМ БЪЛГАРИТЕ! ЩЕ ОСТАНЕ ВО ВЕКИ ВЕКОВ И В НАШАТА ПАМЕТ БЪЛГАРСКА И ЛЮБОВ!!!

Художник с изключителен талант и техника! Картините му са важна част от националното ни самосъзнание. Сега разбирам че човека който играе ръченица е Джеймс Баучер. Личната трагедия, загубата на най-скъпото в една като цяло лишена от смисъл война .. както и всяка от останалите балкански войни го е пречупила. Реално няма картини след първата световна - връща се в Чехия ... 1921 г. Ръченица продадена за 75 хиляди долара скоро ще струва милиони ако е в добро състояние.

На 22 юли 1968 г. държавният секретар Дийн Ръск прави оферта на Анатолий Добринин, тогавашният посланик в САЩ, че Америка няма да се намесва в никоя от страните на Източния блок, каквото и да се случва там ако Кремъл престане да подкрепя самостоятелната политика на френския президент Де Гол. Три дена след като Линдън Джонсън и Леонид Брежнев се договарят да не си правят номера един на друг, в нощта на 20 срещу 21 август 1968 год Съветския съюз окупира Чехословакия, а в неразборията и създалата се паника Западно Гермнаска танкова дивизия навлиза на 40 километра в Чехословакия и само бързата реакция на командващия войските на НАТО в Европа предотвратява военното стълкновението между немци и руснаци. А „пазарската” сделка между двете по онова време големи сили, трябва да ни е за обеца на ухото че прелъстените "дребосъци" по всяко време могат да бъдат похарчени.

Календар