Въведете дума или фраза за търсене и натиснете Enter

Коментари

Шуберт умира на 31, бълнувайки, че иска да го погребат близо до Бетховен

ВЕЛИКИТЕ ЕВРОПЕЙЦИ

Шуберт умира на 31, бълнувайки, че иска да го погребат близо до Бетховен

225 години от рождението на знаменития композитор

Отказ

Улеснения и привилегии за регистрирани потребители:

  • не си измислят и пишат прякори всеки път;
  • не въвеждат досадните символи от картинката за сигурност.

Човек се чуди, един и същи текст ли чете с тези "познавачи", на които май трябва да се превежда. Много ясно пише, че се запознава с ВЕБЕР и БеТХОВЕН, а докато учи при Салиери - се запознава не с Моцарт, а с МУЗИКАТА на Моцарт. Не спорете с тъпаци. За симфониите не знам кога са станали известни, но приживе е бил известен повече с песните си. Сигурно е права авторката.

Bethoven е Бет (Х) овен до Adi (твърдоглав сте) ето какво пише авторката :"При едно от бълнуванията си казва на брат си, че иска тялото му да бъде положено близо до гроба на Бетховен. "

Има две места в текста, които звучат абсурдно и даже комично: „Симфониите му - над 1500, се популяризират далеч по-късно, много след смъртта му. Една от най-плодотворните години на Шуберт е 1815-а, в която създава десетки хиляди оркестрови творби.“

ти си комичен брат. докато ебил жив е имал много провали. не са му признавали симфониите. това че ги е писал и е бил плодотворен периода не означава че е имал успехи. написано е че песните са го направили прочут наремето си. така е, не са го признавали за симфониите и за оперите

„Брат“, добре е да четеш с разбиране и да не даваш мнение по теми, които не са ти ясни. Шуберт има 8 (осем) симфонии, а не 1500, както е написала мисирката. Вериятно е искала да каже, че за целия си живот създава 1500 композиции. Което пък прави абсурдно другото твърдение: ме само през 1815 композира „десетки хиляди оркестрови“ творби. Или е била на пет водки, докато е писала тази “статия”, или е редно да се упражнява в други области на журналистиката и културата.

Не мога да повярвам! Проверявайте фактите, преди да напишете статия! Моцарт е починал през 1791 година. Как тогава Шуберт, който се е родил шест години по -късно, през 1797 г. се е срещал с него?

Вие сте направо смешен. Никъде не се говори за среща, а че се "запознава с музиката на... Моцарт". Учи при Салиери. Хайде, да четете и да влизате в час!

Чети ти по-добре! Пише, че на смъртния си одър Моцарт бил казал, че имало нещо божествено в Шуберт и че съжалява че не са се запознали по-рано

Хич не спорете с тоя галфон. той се закачил за Моцарт, а текста се отнася за Вебер и Бетховен. Има такива непризнати "гении" киртикари като тоя, дето имат изява само тук

Тази музика ще остане в световната История . Само Пищят като Откачени и Дърпат Цигулки като Психично Болни . Няма Мелодия и ритъм да ти хване душата . Музиката е мед за душата .

Това е твое мнение

И мое

Календар