Въведете дума или фраза за търсене и натиснете Enter

Коментари

САЩ връщат глинена плочка с "Епоса на Гилгамеш" на Ирак

МОРАЛНА ОТГОВОРНОСТ

САЩ връщат глинена плочка с "Епоса на Гилгамеш" на Ирак

Близо 17 000 археологически находки отпреди близо 4000 години ще се завърнат в страната

Отказ

Улеснения и привилегии за регистрирани потребители:

  • не си измислят и пишат прякори всеки път;
  • не въвеждат досадните символи от картинката за сигурност.

Ограбването на музеите е било подготвено още преди войната. Те са знаели предварително какво трябва да се вземе. Изпразването на музеите и арте фактите бяха първото нещо, американците направиха при агресия си под фалшив предтекст срещу Ирак. Дори може би това е била и истинската причина за войната - търсенето на артефакти за стари технологии и оръжия, използвани от "боговете" създали и обитавали най старите селища на Земята, намиращи се в днешен ирак.

Какво стана със монарсите на садама кога ще ги връщате ,престъпна американска сган...

Останалите демократизиращи Ирак нации, на първо място Великобритания кога ще започнат да връщат заграбените артефакти на древен Вавилон, Персия, Асирия и мн. други след това пребивавали по тези земи. Музеите в Ирак, които бяха не малко след операция Пустинна Буря изглеждаха като Сталинград след битката през ВСВ. До ден днешен се издирват артефактите изчезнали от тези музеи.

Къв Ирак на Македония трябва да я върнат. Заев ще пише протестна нота. Окрадоха македонската история и това си, червена линия за гилгамеш ! Слави -Рептил, точка, не запетая ,

Няма да е зле и Германия да помисли върху въпроса.

Още преди откриването на този клинопис са известни индийски веди, както и "Рамаяна" и "Махабхарата". Така че няма как през 19в. библията да е най-стар и авторитетен писмен документ. Друг е въпросът, че някои и днес смятат това за вярно.

я пак ... само където в Библията се споменава за сътворението на Земята и за спасението на хората и за бидещи събития ... тва индийските ги бутни малко настрана

_stankow

Kak весело блести пластмасата, от която е отлята тази "глинена плочка". Даже и dir, не са си изкривили душата - казват "САЩ връщат плочка", не казват "САЩ връщат плочкаТА". Връщат там някакво копие. Ще върнат те оригинала, на куково лято. Дето виси на стената на някой милиардер - "ценител на историята". Къде се е чуло и видяло САЩ да връщат !?

Ти беше там и видя, нали? А, не, просто си злословиш, като един истински трол...

Защо изобщо са позволили да се открадне. Тази плочка е с 32 века по-стара от самите САЩ.

Егати въпроса??! Защо САЩ били позволили на йорданец да открадне нещо от Ирак... Малоумен ли си?

Календар