Въведете дума или фраза за търсене и натиснете Enter

Коментари

Самият Стивън Кинг го признава за най-добрия фантаст

МАЙСТОРИ НА НАУЧНАТА ФАНТАСТИКА

Самият Стивън Кинг го признава за най-добрия фантаст

120 години от рождението на Джон Уиндъм

Отказ

Улеснения и привилегии за регистрирани потребители:

  • не си измислят и пишат прякори всеки път;
  • не въвеждат досадните символи от картинката за сигурност.

Нищо не сте написали за "Неприятности с лишеи", а тя е едно прекрасно описание на английското общество. Като я четях почвах да разбирам защо се държат по такъв начин.

Денят на трифидите, за своето време беше връх. Нещо като първият Индиана Джоунс или междузвездни войни. Но мина време и вкусът се промени, хората бяха заринати с атрактивни алтернативи, мнозина го надстройха и Денят стана база за нещо по вълнуващо. Друг е и момента, че сега се чете и гледа за Хари Потър или за момичета вампири ядящи онази работа на момчета вълци. Но ако се размислиш в деня се задаваха въпроси и намираха отговори в стил Какво да правим след един апокалипсис? Моралните норми вечни ли са или се променят от ситуацията? Беше хубава книга

Силната употреба на кока през 80-те и до средата на 90-те му изпържи мозъка - по негови думи.А след потрошаването в катастrофата - съвсем!!!След първите 5 книги на "Тъмната Кула" той НЯМА читава!Две десетилетия съм го купувал и чел фанатично - ФАКТ, и знам какво говоря!

Той Стувън Кинг е един авторитет, мани, мани. Зелазни, Лем, Стругацки, Азимов като цялостно творчество са нива над Уиндам. Той има 3 добри, останалото не се чете.

"Денят на трифидите" е много силна, както и "Каквидите", "Чоки", имаше филм навремето - и то не е лошо, другото е посредствено. Незнам дали Кинг наистина го е казал това, но има много по-силни автори от това врене - примерно Шекли.

Чета яко фантастика, ама тоя сефте го чувам! Значи не съм човек по вашата логика в уводното изречение на статията. И в тоя ред на мисли, да спра да плащам данъци, а? Ва еба импресионистите... Понякога в увода сте объркани, като стелянката, когато промотира курвите в една друга секция.

Е как сега го чуваш... Поне "Чоки" или "Какавидите" трябва да са ти попадали..., а за "Денят на трифидите" да не говорим...

тапанар

Ами не. Нито чоки, нито денят. Явно ще наваксвам. Сега по Азимов съм се запалил, ще мине време докато го изчета.

Ако е под 25 година или дори 30 човека е нормално да не ги е чувал. Криците на книгите са от библиотека Галактика от 80те или 90те години на миналия век :)

До Пешо: Аз научих за Джон Уиндъм именно от "Библиотека "Галактика". Тези книжки и сега могат да се намерят по антикварните книжарници, например в книжарницата на бул. "Васил Левски" в София, в близост до пресечката с ул. "Гурко".

Календар