Въведете дума или фраза за търсене и натиснете Enter

Коментари

Съдбата на учебните спектакли в НАТФИЗ

ТЕАТЪР НАТФИЗ

Съдбата на учебните спектакли в НАТФИЗ

Предстои да ви срещнем в поредица от интервюта с преподавателите от Театралната академия, които създават новите имена в българския театър

Отказ

Улеснения и привилегии за регистрирани потребители:

  • не си измислят и пишат прякори всеки път;
  • не въвеждат досадните символи от картинката за сигурност.

Всъщност, още няколко пропуска: Дипломният спектакъл "Кавказкият тебеширен кръг" с реж. проф. Ивайло Христов беше приет в Младежки театър - игра се там около година, мисля. Дипломният спектакъл на Анастасия Събева, "Женска Управия", също се игра на сцената на Младежки театър след дипломирането на режисьорката. Представлението "Пухеният", дипломен спектакъл на Стайко Мурджев се игра известно време във вече несъществуващия Модерен театър (сега "Независим"). "Опакометаморфози", дипломен спектакъл на класа на проф. Маргарита Младенова се игра година-две след завършването на класа на сцената на Театрална работилница "Сфумато". Така че, моля ви, правете по-подробно прпучване, преди да пишете подобни статии.

Само да отбележа една дребна фактологическа грешка - дипломният спектакъл на Боян Крачолов, "Палата Н6" беше приет на сцената на Театрална Работилница "Сфумато".

Гледала съм няколко спектакъла на учебния театър на НАТФИЗ и много са ми харесвали. Би могло най-малкото да се заснемат и евентуално да се предложат на някоя телевизия за излъчване. Така ще стигнат до повече хора и няма да потънат в забвение. Чудесно е, че някои от постановките са стигнали до театрите.

Календар