Въведете дума или фраза за търсене и натиснете Enter

Коментари

Събитията от 1885 г.: Ако сам не си помогнеш, няма кой да го стори

ПАМЕТНИ ДАТИ

Събитията от 1885 г.: Ако сам не си помогнеш, няма кой да го стори

136 години от Съединението на Княжество България с Източна Румелия

Отказ

Улеснения и привилегии за регистрирани потребители:

  • не си измислят и пишат прякори всеки път;
  • не въвеждат досадните символи от картинката за сигурност.

Руският цар организира Съединението, а официално се обявява срещу него! Шими за Запада и османците.

Русия и Съединението: Тя наказва българския княз Батенберг със символично скъсване на руските офицерски пагони пред смаяните очи на Европа от този отблъскващ монархическите му роднини жест на враждебност от страна на “освободителката”. Тя изтегля офицерите си, обучаващи създаващата се българска армия, с явното намерение да я обезглави и подготви да бъде сразена при първа наказателна военна акция за неподчинението на българите. Тя се опитва да подучи османците да си върнат със сила Румелия, която им се полага по силата на Берлинския договор. Тя заплашва с реокупация Съединена България и канонерките й тръгват към българския морски бряг, но биват възпрени от единодушната съпротива на европейските държави – отново придружена от бурни пробългарски демонстрации в много европейски градове. Тя потрива ръце пред явната подготовка на Сърбия да накаже съединената България. Тя, заедно със съзаклятниците си срещу българското независимо бъдеще от Австро – Унгария, оказва натиск за спиране на успешното българско контранастъпление с цел да спаси от българска окупация Белград. Тя къса дипломатическите си отношение със Съединена България. Тя започва война на вътрешния български фронт чрез петата си колона с подстрекаване на многобройни русофилски бунтове в армията. Тя прави всичко това с шумно провъзгласения мотив, че със Съединението българите са нарушили същия онзи Берлински договор, който и до днес ни се навира в очите като дело на лошите европейци, срещу което Русия се била борила, но не могла да се пребори.

Не си наясно, чети повече и по-малко драскай простотии и тъпоумия. ...Просто никой не ги чете.

По време на Съединението в България е имало руски войски. Те не са попречили на българите да се обединят, въпреки, че официален Петербург е бил против. Те се явяват гарант на обединението, защото Турция не се решава да се намеси.

Те се изтеглят! Русия не е попречила на нито едно действие срещу Бьлгария - подстрекава Османската империя да ни нападне, но се намесва Великобритания , а после насъсква и Сьрбия!!! Тя прави всичко възможно, за да унищожи сьединена Бьлгария! Опитите продьлжават до ден днешен!

Лъжеш ! Но ти е простено, заради незнанието и елементарната продажност. Нещата са много по-сложни за соросоидниа ти глава

Нешо бъркаш подлога със сказуемото и допълнението. Русия е тази която спира османската армия да нахлуе в България, а Австроунгария излиза с ултиматум към София да спрем настъплението към Белград.

Добре си гуцкахме под топлото крилце на Падишаха. И кой разбуни нарада? Безделници, ривалюционери, мързеривци и ,,новатори,, ..., Като на даскал Ботьо пройдохата!

Стига вече с тия Възстановки и....циркаджилъци! Противоречат на -Европейски съюз! Не че и той скоро няма да се спомине ...!? Умряха тука Троен съюз ,. СЪВЕТСКИ Съюз... Е, и какво да очакваме ...!? ..Вековен живот??? ....Шва все още мужици и...китайчета..

Щом Руският цар Е бил против- значи това е Голяма грешка на местни гешефтари и мошеници!!?..! Великите сили са постановили това Устро йство [email protected]!!

...ха..ха...Нямам думи[email protected]!... ха.. .ха..

Ма, бате, така лее?

язък, ... сега пак турчин ви управлява

Че кое му е Лошото, бе??

Щом народа иска да е обединен никакви външни сили не могат да го спрат!

Ти, добре ли си ??

Сега е време да се обединим с Македония! Най-добре е да и обявим война. Те ще ни победят и така ще извършим съединението!

Ама кой да те чуе...?

Съединението е исторически акт и трябва да бъде приеман като такъв. Свършили са българите една важна работа преди време без подкрепата на Русия, но под благосклонния поглед на останалите велики сили. Риск, но и късмет. Проектирането към днешния ден е ненужно. Друго е времето, други сме ние самите.

Времето е друго, но нравите са същите. Историята се повтаря, а хората в същността си не се променят.

Клишетата са вредни, и вместо да ти помогат, те ти пречат. Историята НЕ СЕ ПОВТАРЯ! Тя се римува! История която се повтаря, може да бъде предвидена и от там лесно парирана. Никой не прави нещата по един и същи начин в продължение на хилядолетия дори и да преследват същата цел. Методите и подходите се менят, и макар да си приличат, не са едни и същи. Да не говорим че обстоятелства са различни и винаги, без изключение, уникални! Хората също се менят...едни повече, други по малко, трети пък хич. Примери бол. Дори същността им се мени..пак не на всички, с еднаква сила или пък по едно и също време. Пак примери бол. Не мислете с клишета.

А и Падишахът все още ни храни - лук, картофи, ...ПРАЗ, ... Не можем се оплака.

Календар