Въведете дума или фраза за търсене и натиснете Enter

Коментари

Руснакът, който днес е цитиран не само от Путин, но и от чужди политици

ЛЕГЕНДИ НА СЛОВОТО

Руснакът, който днес е цитиран не само от Путин, но и от чужди политици

150 години от смъртта на поета-дипломат Фьодор Тютчев

Отказ

Улеснения и привилегии за регистрирани потребители:

  • не си измислят и пишат прякори всеки път;
  • не въвеждат досадните символи от картинката за сигурност.

Благодаря на подготвилата този материал. Глупостите отдолу не ги чета, те са от тролове за тролове. Изобщо културната ви рубрика е сред най-стойностното в този сайт.

Господа другари идиоти, няма славяни, а славни българи! Изчистете фалшификациите на древнобългарската история! Няма и руснаци, а българи на кан Урус / справка " Истинската история на българите "!

Говоренето на Зеленски че "" искал да си върне полуостров"" ми напомня за ТУРЦИТЕ, които се бяха събрали близо до СОзопол и от партия ДА България правеха протести срещу тях. Все едно турците да приказват че искат да завземат ОТНОВО България.. Опитите на евреина -Зеленски да наложи БЛОКАДА на Русия ми напомня за Наполеон, който искал да наложи Континентална Блокада на Великобритания, но Русия отказала и Наполеон нападнал Русия.. Зеленски е както в стихотворението на Христо Ботев- " Патриот"".. Тоя евреин """ дава душата на народа, а НЕ своята душа, САМО заради парите""".. Евреина НЕ го интересува колко хора ще умрат в Украйна. За него е ВАЖНО той да взима ПАРИ, като ходи да лъже да му ПОДАРЯВАТ Пари и Оръжия..

Това е големия проблем на московците ,че се считат за най-славяни и всички славяни трябва да са под тяхна власт. Само че,това че не са славяни е доказано и реално са най-големия враг на славянството !

Какво остава като изкъпеш един руснак? Чист Татарин :)

помиярите и краварски гълтачи 123 и Пор + още няколко анонимника и тук са осрали всичко! До авторката: Ето такива статии искам да чета, а не за проблемите на геьовете, неграта и на Барби!

Русия не могат да я разберат и с Русия не могат да се разберат защото там парата не върти света, просто и ясно. Това корумпирания запад никога не е могъл да осъзнае още не може и никога няма да проумее. Тук не става въпрос за повече чувства от разум а за ценностна система, която е различна и човеколюбна. Разбира се назначените шматки са далече от тези неща. Не ги интересува, никога не ги е интересувало, даже не могат да четат. Тук не говорим за никакъв опит за разбиране, става въпрос просто за отричане. Нарушаваме собствените си закони само и само да предизвикаме омраза към всичко руско и същевременно пишем статии за руска култура. Може би е време да се опитаме да разберем себе си.

Малко различна гледна точка: "Под флагом науки, искусства и угнетаемого свободомыслия у нас на Руси будут царить такие жабы и крокодилы, каких не знавала даже Испания во времена инквизиции." А. П. Чехов

Хитлер успя за 6 години от 1933 до 1939 да превърне германците в Животни! А Русия след 100 години комунизъм се е превърнала в какво??????

Без да смятам детските абонаменти. Отраснал съм с Островски, Гайдар, Пелин, Йовков. Имам 200 книги на руски език в личната ми библиотека. Някои съм чел по 2-3 пъти. Децата на Арбат и книгите на Солженицин и Шукшин например. Познавам СССР и Русия из основи. Тяхната история също. Развитието на руската писменост и опитите им да се разграничат от българското писмо и четмо след Октомври. Да не забравяме германската култура и как тя не можа да спре немците от огромното престъпление което те сътвориха чрез Хитлер. Ето го сега и Путин. С какво е той по-добър от Хитлер? Напротив!!! Хитлер не унищожаваше германски народи. Путин се е изправил срещу всички славянски народи! Къде са Полша, Чехия, Словакия, Словения, България и останалите славянски държави членки и кандидатчленки на ЕО и НАТО? Всички сме срещу руските наказателни затворнически банди избиващи невинни украинци! И това няма нищо общо с титаните на руската мисъл живяли в едни отминали времена!

Ти само пишеш глупости, или понякога и четеш? Тютчев е роден преди 150 години, тъпанар такъв!

Прекрасна статия. Благодаря на авторката за нея. В коментарите към нея се пишат пълни глупости,нямащи нищо общо със статията.

"Пълни глупости" - и "шилото" ли?!

Наистина прекрасна статия. Не е учудващо, че толкова дълбоко притеснява русофобите ...

"Русите са били един най-див и най-варварски народ, както са си и досега останали такива в най-голямата си част. Българите са ги най-напред покръстили, дали са им писменост, Свещеното писание и първото образование." (Георги Раковски, из брошурата "Преселение в Русия или руската убийствена политика за българите", 1861 г., Букурещ.)

"Да бъде проклета оная минута, когато е стъпил руски крак в нашата земя, когато се е произнесла за първи път думата освободителка и покровителка!" (Захари Стоянов, в. „Знаме”, г. I, Букурещ, 4 април 1875 г., бр. 13, с. 51)

"Россия, тая мнима защитница на славянството, тя употреблява още по-радикални средства, за да истрие от лицето на земята българските колонии." (Христо Ботев, в. „Знаме”, г. I, Букурещ, 4 април 1875 г., бр. 13, с. 51)

Хунвейбините и тук са се размихрили. Илитерати, непознаващи творчеството на този човек, го отричат. Те биха били идеалните за Мао, за Пол Пот, че и за Хитлер.-

Свикнали сме да бъдем квалифицирани от един политком в ШЗО-Плевен като "укри", "соросоиди", "кравари", но сега и "хунвейбини" (всъщност, те са комунисти). Този човек, претендиращ да познава руската култура, не се "свени" да възхвалява един диктатор-сатрап, както и един панславист. Логично е за неговата представа за живота при противопоставянето: "Свободен-роб"; "Демократ-сатрап", "Агресор-жертва". Може би е редно да прочете един труд на великия руски философ Николай Бердяев - "За робството и свободата на човека", може да разбере, че когато има "роби" има и "господари". Само свободният човек е творчески, но той е борец - останалите типове "господар-роб" живеят в едно духовно подземия. По този повод го съветвам да прочете и "Записки от подземието" на Достоевски. Може би да осъзнае къде се намира в духовната и социалната "стълбица"!

"А ти какъв ще станеш, бай Василе, когато се освободим - попитал го един път Божил Георгиев в присъствието на други трима апостоли: Ангел Кънчев, Димитър Общия и Сава Младенов. - Когато се освободи България, за мен не остава вече работа помежду ви - отговорил Дякона. - Тогава аз ще да отида в Русия и да съставлявам комитети, защото там, макар и да няма чалми, но народът е притиснат от нас много повече." Захари Стоянов. "Васил Левски (дяконът). Черти от живота му." Издателство на БЗНС, София, 1977 г., стр. 78.

да изпратим тогава Киро, Бойко, Мустафа, Асен и теб самия в Русия да им помагате да се отпритиснат, тук и без вас ще се оправим

Предпочитам да оставим руснаците да се пържат в собсрвения си сос. По-голямо наказание от това няма. Или ще поумнеят, или ще се избият едни други и ще престанат да съществуват.

Щом сме започнали с представители на панславизма (можем и да го перефразираме - "За да се преродят като славяни, русите трябва преди всичко да се гмурнат в средновековна България. Тя им даде писменост и вяра"), "редно" е да представите "трактатите" в "Mein Kаmpf"!

Светът чува за кирилицата и за България единствено благодарение на Русия, руската култура и руската военна мощ, която съкрушава прогнилата Османска империя. Хайде по-скромно.

Божкей, колко ти е промит мозъка. Без средновековна България, без нашата азбука и писменост, Русия/Украйна/Беларус сега нямаше да съществуват. Щяха да са поделени между Полша, Чехия, Казахскан, Китай. Ние създадохме Киевска Рус като държава и ние ги покръстихме, вкарвайки ги в цивилизована Европа. Те са са наш, български проект.

В Кремъл, в кабинета на Ленин, виси портрет на Тютчев.

Ленин освен еврейски имал дори шведски и немски корени.

Митрофанова само в радел "Импресио" не беше плащала за публикации.

Ами парите не миришат. дори и по цял ден да си заровен до шията в лайната.

Глупако, да те уреди някой да плати и на теб. Но на глупаци не плащат. Нито едните

Обклечен по последна западна мода, живял изключително на Запад, на иначе звезда-пътеводил по въпроси на славянството, особено подтема "Русия води слвянството". Типична руска ЖАЛКА история!

Ами това са то руснаците. Отвън европейци, отвътре татари. Затова са на това дередже.

Съгласен съм. Само луд може да "разбере" или "харесва" диващината наречена "руски свят".

Мизерник!!! Нямаш понятие от славянската душа. Такива неща, като интелект и духовно богатство са ти непознати. Чел ли си нещо от руските класици, Толстой, Достоевски, Чехов, Пушкин, Лермонтов? И не са само те! Познаваш ли уникалната музика на Чайковски, Мусоргски, Глинка? Аз пък какви въпроси ти задавам. Теб не те интересува нищо освен да консумираш и да ооценяваш света около теб само от твоите консуматорски нужди......

Сигурен ли си? Изброените от теб руски писатели и композитори за фашистка сатрапия ли са се борили или за западна демокрация? Проучвал ли си им живота? А като става дума за консуматори, по-големи консуматори от руските орки няма. Затова руските войски гледат на войната като бизнес и крадат телевизори, перални и тоалетни чинии...

... че не им стигат чиповете за ракети

Календар